TV, rádió miegymás…

Nem is olyan régen hallottam egy programról. Az a hír járta, hogy TV, rádió, új filmek és élő sportadás nézhető vele. Gondoltam, hogy valami fizetős vagy kalóz programról van szó… Tévedtem. Egy teljes egészében ingyenes és mindenki számára elérhető program, amivel ezernyi TV csatorna és rádió adás, rengeteg film és elő sport adás nézhető. Most ezt, a Readon TV Movie Radio Pleyer-t mutatom be.

A programot innét tölthetjük le, és kezdődhet is a telepítés. A program mindössze 3 MB, ami nagy tudásához képest meglepő. Na de kezdjük a telepítést! Indítsuk el a telepítő fájlt, és ha minden jól alakul ezt a képet kell, hogy lássuk:


A képek nagyíthatóak

Itt a szokásos „alapbemutató” fogad, nyomjunk nyugodtan egy „Next”-et.

Elolvashatjuk a főbb információkat a programról. Amennyiben egyezünk vele, válasszuk ki az „I Agree”, vagy is az „Egyetértek” gombot, és mehet a következő „Next”.

A következő ablakban kiválaszthatjuk, hogy hova telepítjük a programot, valamint hogy ha többfelhasználós a rendszer, azt is kiválaszthatjuk, hogy mindenki (Everyone gomb), vagy csak a telepítő személy (Just me gomb) fiókja használhatja. Van itt még egy Disc Cost gomb, ahol arról győződhetünk meg, hogy van-e elég hely a programnak. Ha mindent beállítottunk jöhet a „Next” gomb.

Vélhetőleg mindenkinél a fenti ablak jön ki, ami arról árulkodik, hogy minden rendben. A rendszer kész a telepítésre, nyomjunk egy „Next”-et.

A program nagyságának és minimális gépigényének köszönhetően gyorsan települ.

Ezzel az ablakkal jelez a rendszer, hogy a telepítés kész és zárjuk be a telepítést a „Close” gombbal. Itt még alul olvasható egy megjegyzés, hogy ha bármi gondunk lenne a programmal, akkor a .NET Framework frissítése megoldhatja azt. Itt teszem hozzá, hogy a gépigény minimális ugyan, de a program Windows XP-t vagy Vista-t igényel. Ha a gépre nincs telepítve a .NET Framework csomag, akkor azt jelzi, és letölthetjük a netről egy direkt link segítségével ingyen.

A telepítés kész, nyissuk meg a programot.

A fenti képen látható betöltőképernyő fogad bennünket.

Amint megnyílt a program gyorsan leellenőrzi, hogy milyen új adások, csatornák vannak jelen, és azokat is használhatóvá teszi. Ezt a funkciót ki lehet kapcsolni, de nem éri meg, hiszen így akár napról napra új adókkal gazdagodhatunk.

A menü alap, de minden megtalálható benne, ami egy ilyen programhoz szükséges.

A beállításokon (Settings) belül nem sok minden van, de jól jöhet némelyik opció. A fő beállításoknál (General Settings) beállíthatjuk például, hogy a program a rendszer indulásakor induljon el, az automatikus frissítést, új verzió megjelenésekor egy üzenetet írjon ki erről, képernyővédő használata ne legyen érvényes ha a program fut, és hogy a filmek lejátszhatók legyenek a VLC Player-ben.

A „View” menüpont alatt a kinézetet babrálhatjuk, szerintem az alap tökéletes.

A „Tools” menüpont alatt tudunk gyors keresést alkalmazni, vagy akár beállíthatjuk, hogy mikor kapcsoljon ki automatikusan a program. Az esti órákban ez jól jöhet 🙂

A „Plugins” menüpont alatt a programhoz csatolható kiegészítőket kezelhetjük. A „SopFilter” telepítésre külön menüpont van. Ez jó, mert ha azt is letöltjük a programhoz (ingyenes), akkor lesz egy új menüpont, és ott rengeteg plusz sportadás érhető el, főleg élő sportadások.

A „SopFilter” telepítése után a képen is látható „SopCoast” menüt kapunk, ahol kedvünkre keresgélhetünk.

A „Help” menüben az megszokottnak mondható elemek vannak, mint például a hibajelentés, a program fóruma, vagy maga a program általános ismertetője.

Végezetül jöjjön egy videó, ahol egy rövid bemutatót láthatunk a programról, pontosabban élő adás kiválasztásáról. Az adást tisztán és „szaggatás” nélkül láthatjuk. Amíg a műsort látjuk, addig az oldalsó menüpontokat mutatom be. Nagyon jól kategorizálhatóak az oldalsó menük. Egy igazán jó program ez a saját kategóriájában. Igazából ez az első olyan TV néző program, amihez ennyi csatorna és extra jár. Nálam az „ajánlott” besorolást kapta.  🙂

Remélem hasznos volt ez a bejegyzésem.

Üdvözlettel,
Csikós Béla

4 hozzászólás to “TV, rádió miegymás…”

 1. Károly Vajdaságból Says:

  Ismét telibe találtál!
  Tetszik, hogy a videó is felkerült az oldalra. Így mégis más, könnyebben értelmezhető.
  Jól értelmezem? Ez a program a neten levő tévécsatornákat keresi és mutatja? A kábeltévé műsorait is tudja kezelni? Arra gondolok, hogy nálunk a kábeltévé adásait csakis akkor tudjuk a pc-n nézni, ha van tévé-kártya. A kábeltévén jön az internetkapcsolat is. Jó lenne, ha mindkettő összejönne egy programba, vagyis az összes rendelkezésre álló műsort egy helyen tudnám áttekinteni.
  Szép napot és bőséges bevételt kíván
  Károly Vajdaságból.

 2. pcinfogb Says:

  A kábel adókat különféle kiegészítővel, de tudja kezelni… igazából ez annyira nem legális dolog már, mert akkor a program magában tartalmazná ezeket 🙂 A kébel adók le vannak “védve” és azok közül sok nem nézhető, de szerintem még így is nagyon sok adás nézhető.
  Üdv.

 3. encsike Says:

  ez nettel működik vagy a nélkül? mer nekem nem rendes netem van és alig lehetek fenn rajta!lécci válaszolj!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ez a program csak nettel megy. Anélkül nem tudod nézni. Ahhoz, hogy a PC-n tudj TV adásokat nézni, ahhoz TV kártya kell, de azzal is csak azokat, amiket a szolgáltató ad. Ez és a hasonló programok a neten keresztül érik el az adásokat.

   Üdv.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: