Mi van, ha a laptop nem akar aludni?

A napokban érdekes dologra leltem a neten. Egy kedves ismerősöm küldött egy linket a laptopparna.hu oldalra, ahol ámultam és bámultam. Egy ölbe vehető párna, amire rárakhatjuk laptopunkat, vagy is laptop párna… Gondoltam megosztom Veletek a véleményem.

A weblapon körülnézve megvizslathatjuk a terméket részletesebben is.

Fontos a laptopok hűtése, és számos cég elő is állt mindenféle hűtővel. A legtöbb esetben persze asztali használathoz.

Ezek a hűtőrendszerek kisebb-nagyobb sikerrel, de hűtik a laptopokat a nyári melegekben, és nem kár értünk a pénz. No de a laptop párna egészen más, mert ezt nem asztali használathoz tervezték, hanem, hogy a mindennapok során, környezettől és közegtől függetlenül jól használható legyen.

Ezen a téren már ismerős lehet a Nexus liquid (hűtő folyadékkal ellátott) direkt laptopokhoz szánt hűtőpárna. Ez tanúsítottan jó megoldás.

A laptop párnáról viszont semmi olyan információt nem tudunk meg ami fontos lenne. Pl., hogy az anyaghasználata elősegíti-e a jó hőleadást. Ehelyett csak azt az információkat találunk, hogy könnyen tisztítható, nem csúszik… Ezek (szerintem) csak másodlagos fontosságúak.
Azt sem tüntetik fel az oldalon, hogy ez felfújtan kapja-e a vásárló, esetleg valahogy fel kell fújni. Nem tudjuk meg milyen elven működik.
A laptoppárna oldalán a “Kényelem, egészség, trend” szlogennel találkozunk. Valóban kényelmesnek néz ki, de egészség szó alatt mit értenek? Biztosan nem egészségtelen, de nem nézem ki azt sem, hogy egészséges-e. Arról van szó, hogy a laptopokból kiáradó hő káros lehet férfitársaimra de azt nem írják, hogy ez a párna szellős lenne… Tehát valójában nincs alátámasztva (az oldalon írottak szerint sem) az, hogy káros lenne a laptopok ölben kezelése, és az sem, hogy a párna védelmet nyújtana ez ellen, ha egyáltalán kell.
Trend… Itt elmosolyodtam. Képzeljünk egy diákot, vagy egy üzletembert az egyik vállán egy laptoptáskával, a másik vállán egy hatszor akkora batyuval (feltéve, hogy nem lehet leengedni, de erről nincs infó az oldalon). Hihetjük azt is, hogy utazótáska, de mi van ha előveszi a táskából a laptop párnát? 🙂
Szerény véleményem szerint ez egy teljesen felesleges kellék, mert a valódi céljára, minden információt összegezve, ez a termék nem jó.

Kíváncsi vagyok, Te hogyan vélekedsz erről a dologról, kérlek oszd meg velünk.
Üdvözlettel, Csikós Béla

4 hozzászólás to “Mi van, ha a laptop nem akar aludni?”

 1. Károly Vajdaságból Says:

  Lehet, hogy ezt a párnát csak otthoni használatra tervezték? Mérete miatt nem is alkalmas arra, hogy magunkkal vigyük… Valóban bevállalósnak kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen batyuval vonulj be egy üzleti tárgyalásra, vagy akár az egyetemi előadásra.
  Marketinges szemmel nézve, az oldalról az alapvető infók is hiányoznak. Jócskán lenne mit átalakítani ahhoz, hogy jól működő üzleti oldal váljék belőle.
  Szép napot és bőséges bevételt kíván
  Károly Vajdaságból
  Nem elég tojást tojni, kotkodácsolni is meg kell tanulni!

  • pcinfogb Says:

   A laptoppárna.hu oldalon a “milyen praktikus” jelzők között, írja a tömegközlekedést és meg még hasonlókat, amik jelzik, hogy ezt nem csak otthoni használatra gyártották, gyártsák.
   Az oldaluk valóban sok hiányosságot tartalmaz, szinte semmi olyat nem tud meg az olvasó, érdeklődő amit egy ilyen vagy hasonló termékről fel kellene tüntetni.
   Üdv.B.

 2. VLaci Says:

  Nagyon jó a bejegyzésed…egy valódi példa arra, hogy a vásárlók /akik tehetik/ sok mindent megvásárolnak, ha az a módi…avagy Károly szavaival élve…ha “jó a termék marketingje”, és akkor nem mindig számít az a tény, hogy a célnak megfelel-e…mert hát…
  …a laptop arról szól, hogy “ő” a hordozható számítógép, amely kis helyen elfér…de ha a “hűtőszekrényt” is vele kell cipelni, akkor ezt a célt már nem igazán szolgálja.
  Szerintem egy jó üzleti húzás a globális felmelegedés korszakában, mivel a laptop hőérzékenységét ezzel a termékkel “megoldották”…lehet, hogy ötletet/esetleg üzenetet/ adtak a hardwer fejlesztő cégeknek, hogy ideje megoldani ezt a problámát is…hát egyenlőre nagyobbra sikeredett a kelleténél, de az első számítógépek is szekrény nagyságúak voltak…ez a megoldás is biztosan módosulni fog az idők folyamán.

  Köszi a bejegyzést !

  Szép napot és sikeres hetet !

  Vastag Laci

  • pcinfogb Says:

   Erre a célra vannak már sokkal kompaktabb megoldások is, tehát ez faraghatják ahogy akarják, de akkor sem érnek el vele semmit. Itt teljesen át kellene szabni a terméket, mert ennek így nem sok értelme.

   Kösz a kommentet, Üdv.B.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: