5+2, a mágikus 7-es… Avagy miről érdemes Twitterzni?

A Twitter egy mikroblog szolgáltatás, amelyen keresztül SMS „méretű”, vagy is 140 karakteres szövegeket küldhetünk követőinknek (Followers). A Twitter kiváló marketing eszköz és sokan, nagyon sokan használják már, de ez a bejegyzésem nem magáról a rendszerről fog szólni. Bemutatok nektek 3+2 Twitter programot/ kiegészítőt. Ha még nem ismered a Twitter rendszert, akkor megismerheted itt, és ha a marketing része érdekel, azt pedig itt is.

Nem is húzom a dogot…


(Az bejegyzésben található képek nagyíthatóak.)

… egyből belevágok a közepébe: DestroyTwitter, ami egy igen népszerű Twitter kliens-program. Igen gyors és könnyen kezelhető, + a telepítés is egyszerű. Valójában egy igen nagy tudású kliens-programról van szó, sokféle beállítási lehetőséggel és részletes bontással.

Második választottam a TweetDeck nevű program. Szintén gyors, könnyen kezelhető és a telepítése is egyszerű. Ez valójában a bejegyzésben szereplő össze programra, kiegészítőre igaz. A TweetDeck szerintem a legprofibb program ezen a téren. Kiemelném az URL rövidítő funkciót, ami nagyon jól jöhet, mert egy hosszú URL címet is lerövidít és befér a 140 karakterbe.

A következő a Snitter. Egyszerű, könnyen telepíthető és aránylag gyors. A bekapcsolás utáni betöltés lassú, de azután maga a használat gyors. Ebben a programban is megvannak azok a funkciók, amik kellhetnek, értem ezt azokra a funkciókra, amik a twitter profilon belül, online is elérhetőek.

A negyedik program a Spaz. A Spaz nagyon hasonló a Snitter-hez, csak jelentősen gyorsabban tölti be a profilunkat és az adatokat. Van egy extra is benne, ami az eddigi programokban nem volt. Ha valaki ír egy új üzenete, azt kijelzi a képernyő jobb felső sarkában egy kis szövegbuborékban, és egy kellemes hanggal is jelzi. Ez jó lehet akkor, ha épp várunk egy választ de közben mást is csinálunk a gépen, mert így biztosan azonnal észleljük az üzenetet.

A kissé kiejthetetlen nevű Twhril a Spaz és a Snitter kombinációjából születhetett. Spaz-ból számomra tetsző szövegbuborékok itt is megjelennek egy kellemes hanggal kombinálva, de a gyorsaságot a Snitter-től örökölte.

Az eddig felsorolt 5 program letöltéséhez és használatához is szükséges az Adobe AIR böngésző kiegészítő, amit ingyenesen lehet letölteni. Most jegyezem meg, hogy a bejegyzésben szerepelt összes twitter program és kiegészítő teljesen ingyenes.
A következőkben már nem programot, hanem 2 böngésző kiegészítőt mutatok be. Mindkettő csak is Mozilla Firefox alatt használható.

Az első kiegészítő a Twitbin. Én ezt használom az összes közül. Miért? Gyors, beépül a böngészőbe és megbízható. Ha netezek, akkor így állandóan látom az üzeneteket, és ha kell, akár böngészés közben csiripelhetek is anélkül, hogy másik programba kellene mennem.

A második kiegészítő a TwitterFox. Több mint 2 millióan töltötték le, tehát egy népszerű programról van szó. Hasonló a Twitbin-hez, de számomra kicsit zavaróan épül be a böngészőbe. Nem túl előnyös, hogy a böngésző jobb sarkában elfogja a teret.
Ezek a kiegészítők nem igénylik az Adobe AIR kiegészítőt és semmi mást.
Mindegyik programban, kiegészítőben használhatóak a direkt üzenet, vagy a direkt válasz is. Direkt üzenetet a „D felhasználónév” kombinációval küldhetünk. Ezt az üzenetet, akkor csak az látja, akinek szánjuk.
A direkt válasz funkció a „@ felhasználónév” kombinációval érhető el. Ekkor az üzenetet mindenki látja, de ki van emelve, hogy kinek szól. Ez pl. jól jöhet akkor, ha többen beszélnek egy témáról, de van véleményed egyik és másik felhasználóhoz is.

Összességében én a Twitbint ajánlom, de választás már nem az én döntésem. Te melyiket használod?

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül is segítek Neked!

6 hozzászólás to “5+2, a mágikus 7-es… Avagy miről érdemes Twitterzni?”

 1. VLaci Says:

  Nagyon részletesen leírtad a twitter funkcióit…köszi…van amit nem tudtam ezek közül…de…
  … végül is egy újabb ismerkedő oldal, ahol a hasonló érdeklődésű internetfelhasználók üzenetet írhatnak egymásnak, amelyet az egymást bejelölt/kiválasztott közösség minden tagja lát és olvashat…
  … végül is jó dolog …de… mi benne az új ?
  … igazi értelem csak akkor lesz, ha a hozzád hasonló érdeklődésűek is itt lesznek a twitter-en…
  … ami előbb vagy utóbb meg is valósul … de lehet, hogy dolgozni kell rajta, hogy itt legyenek…mint például ez a bejegyzés is.

  Köszi !

  Vastag Laci

  • pcinfogb Says:

   A szándékom a bejegyzéssel az volt, hogy a már twittert használók könnyen választhassanak kliens programot, mert állandóan az online profilt nézegetni lassabb és kevésbé dinamikus. Ezekkel a programokkal, kiegészítőkkel azért sokkal egyszerűbb a helyzet.

   Ismerkedős oldal? Végül is igen, de más célja is lehet… pl. marketing.

   Jó-e, új-e? Valamilyen szinten mindkettő. Csetszerű közösségi portálként szolgáló mikroblog 🙂 Egyiket sem lehet ehhez hasonlítani, de ebben van mindenből egy kicsi.

   Nem feltétlen érzem azt, hogy akkor lesz jó, jobb a twitter ha sok-sok olyan ember lesz már fent aki hasonló érdeklődéssel bír. Szerintem jó, hogy más más érdeklődési körben lévő embereket is megismerhetünk, vagy ismerősünk. Így szélesebb a felhasználhatósági kör is véleményem szerint. Ha pl csak PC moddingot kedvelő ismerőseim lennének és pl. nekem egy extra képről vannak gondolataim, akkor lehet velük azt nem beszélhetem meg.

   Örülök, hogy azért valamelyest tetszett a bejegyzésem és kösz a kommentet.

   Üdv.B.

 2. VLaci Says:

  Ja…és a szép lányok is rendre jelentkeznek…és utána az egyik blogomon, amely nyílt mindenki számára, pornográf tartalmú címeket illesztettek be…végül is biztosan eladó a portéka…de…
  … szóval vannak apró veszélyei is az ilyen közösségi oldalaknak… de ha a hasznos oldalait használjuk ki a twitter-nek, akkor egy hasznos oldallá fog válni számunkra az interent világában.

  Bocsi, hogy kétszer is locsogok.

  • pcinfogb Says:

   Mindig és mindenhol található egy kis kellemetlenség az ilyen oldalakon. Ezt kiszűrni nehéz, de meg kell próbálni és mint említetted is, a hasznos oldalát kell nézni a dolgoknak és hasznossá fog válni.

   Semmi gond, hogy 2x kommenteztél, örülök minden kommentnek 🙂

   Üdv.B.

 3. Mi a Twitter az a Yamm! ? « PCINFO Says:

  […] használják a Twittert, és ennek köszönhetően rengeteg kliens program is létezik. Egy régebbi bejegyzésemben be is mutattam már néhányat, de most egy webes felületű Twitter klinesre leltem. […]

 4. 7 Twitter kliens tesztelésen (1. rész) « PCINFO Says:

  […] cég igen komoly fejlesztésű programokkal áll elő. Nekünk, felhasználóknak pedig ez a jó. 2009 nyarán írtam egy hasonló bejegyzést, lássuk, azóta milyen változások mentek végbe ezen a területen. A most tesztelt programok […]

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: