Rendszer telepítés: Windows XP

Sokak számára probléma az operációs rendszer telepítése a számítógébre. Valójában nem nagy dologról van szó, viszont ha magunk csináljuk, és nem hívunk szakit, akkor szép summát megtakaríthatunk. Mai bejegyzésem valójában csak az első a három részből álló témából. Ebben a bejegyzésben a Windows XP telepítését mutatom be, de hamarosan jön a Vista és az új üdvöske, a Windows 7 is.

Rendszertelepítésre akkor van szükség, ha pl. új merevlemez kerül a PC-be, vagy a meglévő rendszer már gyakorlatilag használhatatlan. A rendszer telepítése mindkét esetben azonos, sőt attól sem függ igazából az op. rendszer telepítése, hogy milyen is az adott PC.
A rendszer telepítése előtt, ha nem új merevlemezről van szó, akkor érdemes elmenteni minden olyan adatot, ami a későbbiekben fontos lehet. Az esetek szinte 100 százalékában a rendszer a C meghajtóra kerül. A rendszer telepítésekor csak a C meghajtón lévő adatok vesznek el, tehát ha több részre van osztva a merevlemez (több partíció van), akkor a C-n levő fontos adatokat nyugodtan menthetjük pl. a D-re. Másik nagyon fontos dolog, hogy a telepítés előtt ellenőrizzük le, hogy megvan-e minden illesztőprogram (driver) a géphez. Ilyen pl. az alaplap CD/DVD lemeze, a grafikus kártyáé és más hardver elemeké. Ha ezek nincsenek meg, akkor feltétlenül szerezzük be a megfelelő programokat. Az op. rendszerek nagy százalékban ugyan alapból felismerik az alkatrészeket a gépben a rendszer telepítését követően, de vannak kivételek. Amennyiben tudjuk a hardver elemek gyártóját és típusát, akkor a netről is ingyen beszerezhetjük ezeket, és kezdődhet a telepítés.

Windows XP:

Tudom, az XP már nem egy mai csirke, de még mindig rengeteg számítógépen figyel ez a rendszer. Az XP minimális gépigénye:

– 300 MHz-es processzor vagy nagyobb;

– 128 MB RAM (minimum 64 MB, ez a limit egyes alkalmazásokhoz);

– 1,5 GB hely a merevlemezen (ajánlott viszont minimum 10 GB-ra hagyni azt a partíciót, amire felkerül majd a rendszer);

– 800*600-as felbontásra képes grafikus kártya és monitor;

– CD-ROM 8x olvasási sebességgel.

Először is kapcsoljuk be a gépet, vagy indítsuk újra, ha már be van kapcsolva. Amint a gép újraindul (vagy beindul) a “DEL” billentyű lenyomásával lépjünk be a BIOS-ba. Itt keressük meg a “BOOT” (betöltés) menüpontot, és állítsuk a CD/DVD meghajtót elsődleges (primary) helyzetre. Ezután menjünk az “EXIT” (kilépés) menüpontra, mentsük el a beállításokat, és máris újraindul a PC. Fontos megjegyezni, hogy ez a folyamat minden rendszer telepítésénél ugyanaz.

Ha mindent jól csináltunk, akkor a fent látható képet kapjuk, vagyis kiírja nekünk a rendszer, hogy “Press any key to boot from CD or DVD…” (Nyomj meg bármely billentyűt az indításához CD-ről vagy DVD-ről…). Itt meg kell nyomni egy billentyűt, teljesen mindegy, hogy melyiket.

Egy billentyű megnyomása után a fenti kép kell, hogy fogadjon bennünket. Ekkor már biztos, hogy mindent jól csináltunk.

Hamarosan el is kezdi átnézni a CD/DVD tartalmát a gép és…

… a (fenti kép) jelzi, hogy kezdhetjük a telepítést. Itt lehetőséget kínál a továbblépésre (Enter), a rendszer javítására (R) vagy a kilépésre (F3). – melyiket válasszuk? Pl. Esetünkben a teljes op. rendszert újra telepítjük, tehát az “Enter”-t nyomjuk meg. Más esetekben elegendő, ha csak “kifoltozzuk” a rendszert, vagyis kijavítjuk az rendszer adatait. Ekkor nyomjunk egy “R”-t. Ha valaki éppen itt veszítené el a kedvét, az “F3”-al kiléphet, de mi értelme lenne ennek?

Az “Enter” billentyű lenyomása után a Microsoft szabályzatát olvashatjuk, és ha egyet értünk (vagyis elfogadjuk és valóban akarjuk telepíteni a rendszert), akkor nyomjuk meg az “F8” billentyűt.

A következő lépés a particionálás, persze, csak ha kell. Általában az újonnan beszerelt merevlemezeknél szükséges ez, a már használtak esetében pedig ezt leginkább már elvégezték korábban. Most azonban módosíthatjuk is a korábbi beállítást. Megadhatjuk tehát, hogy mekkora (hány GB) legyen egy partíció (a C, a D stb. partíciók). A particionálás folyamata a következő:

Megnyomjuk a “D” billentyűt (töröljük a már meglévő partíciót), majd “Enter”.

Az “L” billentyű lenyomásával végrehajtjuk a folyamatot.

Ezután a fenti kép fogad bennünket. Tehát kiírja, hogy “particionálatlan tárhely” (Unpartitioned space). Új merevlemez behelyezésekor egyből ez a kép fogad majd, mert ott nincs meglévő partíció, amit törölhettünk volna. A képen is jól látható, hogy a D partíció érintetlen maradt, oda mentettem el, ami fontos.

Kiválasztva a particionálatlan helyet a merevlemezen, az “Enter” billentyűvel továbblépve megadhatjuk a méretet. A képen is írja, hogy ezt az értéket MB-ban kell megadni (1024 MB = 1 GB). Alapból a maximumot ajánlja fel, de ez szabadon állítható. Amennyiben megadtuk a méretet, nyomjuk meg az “Enter”-t.

Mint láthatjuk, a telepítő létrehozta az új partíciót. Az “Enter” lenyomásával léphetünk tovább.

Itt ajánlja fel a telepítő, hogy milyen kódolású legyen a merevlemezünk. Ez attól függ, hogy pl. ATA-s vagy SATA-s a merevlemezünk. ATA-s esetében FAT32 és NTFS, SATA-s esetében csak NTFS kódolás érhető el az XP telepítésénél. Én az NTFS-t javaslom mindkét esetben, mert gyorsabb a működése. Az “Enter” billentyű lenyomása után…

… elkezdi formatálni (törölni) az adott partíciót a telepítő.

Miután azt befejezte, automatikusan elkezdi másolni a telepítő a CD/DVD-ről a merevlemezre a rendszert.

A másolás befejeztével a fenti kép fogad, vagyis a PC újraindul. Az újabb újraindulásnál figyelmen kívül kell hagyni, hogy megint kiírja majd a gép, hogy “Press any key to boot from CD or DVD…”. Ezt persze nem írja ki órákig, csak 5 másodpercig, ennyit kell várnunk.

Itt kezdődik meg a telepítés, ami max. 39 percet vesz igénybe. Ennyit is ír ki nekünk a telepítő, de a gép erősségétől függően gyorsan csökkennek a percek.

Amint megjelenik a bal alsó részen a képen is látható fehér csík, akkor már a telepítő a saját illesztő programjait teszi fel és átnézi a gépet is.

Amikor ezzel kész a gép, akkor a fenti képen látható ablak fog megjelenni. Itt nyelvi beállításokra van lehetőségünk.

Ha ezzel készen vagyunk, megadhatjuk a nevünket és cégünk nevét (ha van). Ez utóbbi nem kötelező.

A “Next” gombot lenyomva fog kijönni egy ablak, amiben a telepítő kéri a licensz kódot (termékkulcs). Ez a Windows XP CD dobozán van rajta (de a kalóz verzióknál máshol van felírva :)).

A termékkulcs beírása után megadhatjuk a PC nevét és jelszóval is elláthatjuk. Szinén nem kötelező.

A következő lépésben beállíthatjuk a megfelelő időzónát (Vajdaságben és Magyarországon a GMT +1:00-t kell választani), majd a “Next” gomb lenyomása után…

… a telepítés automatikusan folytatódik.

A telepítés befejeztével a PC újraindul, a BIOS-ban állítsuk vissza a merevlemezt az elsődleges helyre a “BOOT” menüpont alatt, és a BIOS-ból kilépve a gép újraindul, majd a fenti kép fogad bennünket.

Egy kevéske idő után kiírja majd a fenti képen is látható üzenetet, amiben arról van szó, hogy az XP automatikusan beállítja a számára megfelelő felbontást.

Az OK gomb lenyomása után még egy ablak kijön, ahol el kell fogadnunk 30 másodpercen belül a beállításokat. Ha nem fogadjuk el (“Cancel”, vagyis magyarul a “Mégsem” gomb) , vagy letelik a 30 másodperc (nem nyomtuk meg az O.K.-t sem), akkor a minimális beállításokat fogja alkalmazni a telepítő. Persze később ez is szabadon állítható.

Ezek után már ismerős kép fogad. Egy picit itt várni kell, amíg a telepítő elrendezi a dolgait.

Amint azzal kész a telepítő, erről tájékoztat minket. A jobb alsó sarokban levő zöld nyílra kattintva léphetünk tovább.

Ekkor kérdezi meg a telepítő, hogy csinálja-e automatikusan a frissítéseket és írjon-e ki segítséget egyes problémáknál. Kezdő felhasználóknak ajánlom ezt az opciót. Mehetünk tovább, jobb alsó sarok, “Next”.

Itt adhatjuk meg a PC-t használók névsorát. Persze ha csak egy felhasználó van, akkor az első mezőbe beírjuk pl. a nevünket, és mehetünk tovább.

A telepítés ezennel kész! A Windows XP telepítője megköszöni, hogy azt a rendszert választottuk. Kattintsunk a jobb alsó sarokban levő “Finish” (befejezés) gombra.

Hatalmas üdvözlet fogad bennünket…

33

… és már fent is a friss XP. Elsőként telepítsük az illesztőprogramokat, majd a kedvelt programokat.

Hamarosan Vista-t is telepítünk! Addig is, ha van kedved, mond el a véleményed.

Üdvözlettel, Csikós Béla

334 hozzászólás to “Rendszer telepítés: Windows XP”

 1. VLaci Says:

  Nagyon hasznos a bejegyzésed !
  Nekem is újra kellene telepíteni a Windows-t mivel már több mint három éve döcög a gépemen és mivel egyes programokat nem tudok frissíteni, mivel a Servispac 3 -at kéri.
  Nekem az 1-es csomag van telepítve…hogyan lehetne a leg fájdalommentesebben átállni az újabb szervizcsomagra ?
  Meddig tart a telepítés és a segédprogramok telepítése ? …mert ha egy napba, akkor ha van egy-két órám, akkor nem érdemes ilyen nagy munkába fogni.

  Előre is köszi !

  Vastag Laci

  • pcinfogb Says:

   Örülök, hogy tetszik a bejegyzésem.
   A telepítés, maga az XP telepítése max. 45 perc. Szinte tovább tart felrakni a programokat, amiket használ az ember a PC-n, mint maga a rendszer telepítése. A Service Pack 3-at egyszerűen csak fel kell telepíteni. Valójában nem szabadna, hogy problémát okozzon az sem, hogy nem rögtön a rendszer telepítése után van feltéve. Nekem annó sima XP-m volt, nem volt SP1 sem rajta. 9 hónapig használtam a gépet, aztán telepítettem az SP2-t és semmi baj nem lett. Ha csak SP van telepítve (kb. 10-15 perc), akkor a régi programok nem vesznek el.
   No, de végül is az egész XP újratelepítése+a programok telepítése kb. 2 órába telik, de az attól is függ mennyi programot kell telepíteni. Én a régebbi gépemre elég sokat tettem fel és 2 óra alatt mindig kész voltam. Attól tovább nem nagyon szokott elhúzódni…

   Üdv.B

 2. VLaci Says:

  Köszi a választ. Lehet, hogy rábeszéltél az újratelepítésre, habár félek tőle, mivel vannak kódolt (vásárolt) programjaim is, melyekért könyörögnöm kell, hogy küldjenek új kódot ( mivel csak floppy segítségével tudnám újra elindítani a programot, ami most nincs is a gépemen).
  Egyenlőre működik, de ha lesz egy szabad napom, akkor lehet, hogy újratelepítek mindent…nekem biztosan több időbe kerül majd mint neked, de ha egy napba bele fér akkor ezen is át kell esnem, mert néha-néha nem indul a rendszerem.
  Az egyik ismerősöm mesélte, hogy az egyik budapesti egyetemen egy pár éve kisérletként egy új számítógépen egy újratelepített Windows-t elindítottak és nem csináltak semmit vele, csak hagyták üzemelni a gépet…és így minden aktivitás nélkül is egy év után összeomlott a rendszer…és ha ez igaz, akkor három év “kínozás” után az én Windows-om is megérdemel egy újratelepítést.
  Mégegyszer köszi a választ !

  Vastag Laci

  UI Kellemes hétvégét !

  • pcinfogb Says:

   Ha vásárolt programok vannak, akkor azzal a termék kulccsal amit a programhoz adtak, akár 1000x lehet telepíteni a programot. Vagy ha nem jogtiszta a szoftver, akkor ott a net 🙂 Mindenhez van kód, csak egy kicsit kell keresni 😉
   A rendszer telepítése meg egy napot biztos nem vesz igénybe, 2 óra alatt vígan meg lehet csinálni.
   A rendszer összeomlása meg nagyban függ attól is, hogy hogyan van használva a PC. Lehet ezernyi programot fel-le rakosgatni… Nekem volt időszakom, amikor szedtem le a különféle programokat a netről, csak a próba kedvért és egy év után sem volt semmi baja. A rendszer telepítés nekem, akkor a merevlemez meghibásodása miatt volt muszáj. Vista-t is 1 évig használtam és most kb. 2-3 hete használom a Windows 7-et.

   Üdv. és viszont kívánok kellemes hétvégét, Béci

 3. Rendszer telepítés: Windows Vista « PCINFO Says:

  […] PCINFO Just another WordPress.com weblog « Rendszer telepítés: Windows XP […]

 4. Rendszer telepítés: Windows 7 « PCINFO Says:

  […] ezt is ugyanúgy kell elkezdeni, vagy is a BIOS-ban beállítani a Boot menüt. Ezt az XP telepítéses bejegyzésemben már leírtam, ezért most erre csak nem térnék ki ismét. Valójában, aki már […]

 5. Nelsh Says:

  Szia!

  Nagyon jó az oldal, hasznos és sokat segít. Végre érthető, normális kifejezésekkel magyaráz valaki, nem félszavakkal.
  Csak így tovább!

  Üdv.
  Nelsh

  • pcinfogb Says:

   Szia Nelsh!

   Kösz szépen, igyekszem mindenki számára érthető módon leírni a dolgokat.

   Üdv.B.

 6. Zoo Says:

  Egy kérdés… Xp-t visszatelepeíteni, ha a windows 7 nem vált be, akkor hogyan tegyem?! A telepítés útán – formázás végeztével, amikor újraindul a gép – nem hajlandó megmukkanni sem.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Tehát feltetted a Win7-et, de nem tetszett és feltetted az XP-t utána? Ha így volt és ugyanarra a partícióra tetted, amin a Win7 is volt, de az XP telepítés közbe formatáltad, akkor mennie kell.
   Az XP telepítés végig ment? Meddig jutottál el?

   Üdv.

 7. Zoo Says:

  Huh, időközben kiderült mi volt a hiba. Logikai particiót hozott létre a Win7, amire nem reagált semmit későbbiekben az XP telepítő. Sikerült egy másik gépet szerezni és az összes adatot lementeni ami a fizikai partición volt összezsúfolva.
  Természetes, hogy nem látta a logikai particiót a telepítő, és a gép sem.
  Mindig tanul valamit az ember. A 200-as vinyó az adatmentés után össze lett rakva, és újra kiosztva 2 részre. – Majd vissza az adatok, és újratelepítve az XP rendszer.
  De máig sem értem, miért hagyott logikai particiót maga mögött a Win7.
  De köszi a segítséget.

  Maradva Tisztelettel!
  – Zoltán –

 8. Bozzai Anikó Says:

  Szia!
  Elég amatőr vagyok..segítségre lenne szükségem.Kapott egy vírust a gépem(nootebook),ami után napról-napra kevesebbre volt képes,míg kedden már semmit sem csinált.Újra kellett telepítenem…nekem…megoldottam,csak aztán kiderült,hogy nem töröltem a régit és így már 2 xp tett ki indításkor.Tegnap mondták,h a c lemezt formázzam és töröljem a régi adatokat.Nem volt olyan fontos dolog a gépemen,ezért inkább mindent töröltem.A gond csak az,hogy ezzel a partícionálás fogalommal nem vagyok tisztában és amikor kiírta a teljesen üres gépre,hogy mit akarok partícionálni,én rögtön a c-re klikkeltem.Mint kiderült,a d-n ezért most nincs semmi,minden a c lemezen van…Nem tudom,hogy ez mit befolyásol és ha sokat,mit tegyek.Ezenkívül egy olyan bajom van még,hogy a gép néma és 1-2 vizuális hatást is kéne állítani.Pl. az oldalak ha egérrel rámegyek és görgetem,mintha hullámozna.Remélem,elég érthetően fejeztem ki magam,nem vagyok egy szakzsargon ebben a témában.Előre is köszi a segítséget!

  Anikó

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Az op. rendszereket alap esetben a C-re szokták felrakni, de akármelyik partícióra is rakod, azzal nem lesz baj.
   Tehát ha felraktad a C-re az úgy is jó.

   Amit pedig a görgetésről írtál az sem nagy dolog. Ez azt jelzi, hogy az XP nem tette fel a megfelelő illesztőprogramot a megjelenítés vezérlőhöz, magyarán mondva a grafikus kártyához. Biztosan kaptál néhány CD/DVD-t a laptophoz. Ott lennie kell ilyen programnak, vagy le tudod szedni a netről is attól függően, hogy ATI vagy nVidia a kártya a laptopban. Pontosan milyen is a laptopod? Hátha úgy többet tudok segíteni.

   Üdv.

 9. Christi Says:

  Szia!
  Az a gondom, hogy az xp drága kék halált halt, próbáltam újratelepíteni, (nem először csináltam ilyet), de mégsem az lett az eredmény, mint amit vártam.Gondoltam biztos elrontottam valamit, mert le kellett volna ürítenie a C-t. Olyan módon csináltam, mint ahogy leírtad. Egészen az ötödik képig, jól is viselkedik, megnyomom az f8-at utána választhatok, vagy javítok, vagy kiléphetek. Ha ezt végigcsinálom, minden adat megmarad, nem töröl le semmit sem.Kérlek segíts.Előre is köszönöm.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ha eljutottál az F8-ig és utána csak javítás vagy kilépés van, akkor nem látja a telepítő a merevlemezt. Nézd meg, hogy jumperek jó helyen vannak-e. DVD olvasó/író legyen a master, a vinyó meg a slave.
   Ha jók lesznek a jumperek felrakva, akkor tovább kell, hogy tudj menni. Azután meg próbáld partícionálni a hardot. Akkor esély nincs, hogy rajtamaradjon az előző Win.

   Üdv.

 10. Christi Says:

  Szia! Köszönöm, hogy segítettél, minden rendben ment.:) Örök hála.

 11. Szilagyi Attila Says:

  Szia!
  Segitsegedet szeretnem kerni.
  A gyari XP-re syeretnem telepiteni a SP2.
  Miutan telepul, mar csak ay XP jel toltodik be, megint, es megint, es megint….
  Mit tegyek hogz ismet induljon a rendszerem?
  Kosyonom elore is e segitsegedet.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Hasonló esettel találkoztam már és akkor sajnos csak az újratelepítés volt a megoldás. Akkor az volt a helyzet, hogy angol XP-re magyar Servce Pack lett telepítve és ez betett a rendszernek olyannyira, hogy nem volt képes bebootolni sem. Esetleg nálad nem ez történt?
   Megjegyezném viszont, hogy van már SP3 is XP-hez. No, de ha nem indul továbbra sem el a géped, akkor próbáld meg Safe Mode-ban elindítani. Ha az megvan, akkor már lehet keresni a hiba okát. Minden esetre SM-ban futtass le egy víruskeresést, feltéve ha elindul a SM.

   Üdv.B.

 12. Gyula Says:

  Szia!

  Segítséged szeretném kérni! Egy pentium3-ra feltelepítettem az XP SP2-őt, de a telepítés után nagy meglepetés fogadott. Az XP szépen fel ment rá, de most az XP betöltődése után nincs kép a monitoron amin szeretném használni a gépet. Ha a gépet egy másik monitorra teszem ott meg van kép! Szerinted mi lehet a gond? Ilyennel még nem találkoztam. Légyszives segíts! Segítséged előre is köszönöm.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ilyennel én találkoztam. Van egy bizonyos képernyő felbontás/képfrisítés, amit támogatni kell a monitornak, hogy el tudjon indulni az XP. 14″ és 15″ monitoroknál ilyen létezik. Ez lehet a gond véleményem szerint. Milyen monitorról van szó pontosan?

   Üdv.

 13. Gyula Says:

  Köszi a gyors választ!

  A monitorra nincs felírva a márkája és én sem tudom mivel úgy kaptam, de a hátulján az alábbi felirat olvasható: LITE- ON TECHNOLOGY CORP (talán ez a márkája) Egy régi 1997 januárban gyártott egyszerű color monitor. A képfrissítési frekvencia 50-60Hz. És, ha minden igaz 15″-os a monitor. Légyszi segíts mert ajándékba lenne a gép.

  • pcinfogb Says:

   Hm… hát az XP gépigénynél az szerepel, hogy 800*600-as felbontás 65MHz mellett. Tehát a képfrissítés elvileg a gond. No, de ha ugyanezzel a monitorral működött ez a gép, csak másik vinyóval, akkor más lehet a gond. Az a fura, hogy a vinyónak semmi köze nincs a problémához, nem játszik szerepet benne. Lehet, hogy a régi XP nem SP-os volt és elindult 60MHz-es képfrissítés mellett is. Ez lenne az egyetlen logikus válasz. Szétnézek a neten, hogy ez lehet-e a válasz, mert elméletileg alapból a monitor lenne a ludas a 60MHz-e miatt. Jelzek hamarosan!

   Üdv.B.

 14. Gyula Says:

  Ja és volt már rajta XP SP2 egy másik winchesteren, de azzal működött(ik) az XP. Csak most új winchestert tettem bele a gépbe.

 15. Gyula Says:

  Szia!

  Újratelepítettem az XP SP2 és újraparticionáltam a winchestert, de az én monitoromon(Fuji Siemens 22″-os digitális monitor) és láss csodát, most meg működik minden normálissan! Újabb XP X-akták! Annyit még hozzáfűznék 60MHz-en és 800*600 felbontásban van a gépen. Amúgy nagyon hasznos ez az oldal kezdők számára. Még sok ilyen kellene. Gratula az oldalhoz! Köszi a válaszaidért!

  • pcinfogb Says:

   Örülök, hogy megoldódott a probléma… de így, hogy egyszer működött, egyszer nem, így nehéz megítélni mi is volt a probléma. A lényeg viszont, hogy most már jó.
   Köszönöm az oldallal kapcsolatos dicséretet, jól esik ilyet is olvasni 🙂

   Üdv.B.

 16. Indián Says:

  Szia!
  Csak annyi lenne a kérdésem, hogy az illesztőprogramok telepítésénél be kell tartani valamilyen sorrendet?
  Gondolok itt arra, hogy PL Direct X-ről olvastam régebben, hogy érdemes az audio és video driverek ELŐTT telepíteni. Fura ez számomra…
  Köszönöm!
  Grat az oldalhoz!

  • pcinfogb Says:

   Szia Indián!

   Talán a Win98 idején még oda kellett figyelni, de már XP-nél is teljesen mindegy volt. Tehát telepítheted, ahogyan jól esik, nem lesz belőle gond 😉

   Üdv.

 17. Indián Says:

  Szia!
  Köszönöm szépen, ez gyors válasz volt. 🙂
  Egyébként XP-t telepítem újból, épp most kerül sorra a Direct X. De most már tudom mi a teendő. 🙂
  Sokszor raktam már XP rendszert, ez a driver mizéria. De mondom, Nekem is fura volt.

  Szép napot

 18. Pax Says:

  Üdv! Nekem az a gondom hogy van nálam egy P III-as HP laptop. Eddig xp volt rajta. A 18 GB-os vinyo ugy volt megosztva, hogy a c 6 GB a d 12 GB. Mivel a c nagyon kicsi volt gondoltam ujratelepitem a wint-t és ujrapatricionálom a lemezt egy meghajtóként. Itt ütköztem az első problémába, ugyanis a biosban hiába állitom be bootolandonak cd meghajtot, a gép nem onnan indul, hanem a vinyoról.

  Ezután egy ubuntu linuxot telepitettem a gépre, de azt se a szokott módon, hanem xp alol elinditva a linux telepitőt, ami induláskor felajánlotta hogy telepit egy utválasztót a gépre, amenyiben a gép nem bootol cd meghajtóból. Ez megtörtént a linux szépen fel is települt, elindult és elkezdte frissiteni magát. Sajnos ekkor volt egy áramszünet, ami után nem hajlandó felállni a rendszer.

  darabig betölt, de egy sérült fálj betöltésekor megakad.

  Na most az a kérdésem ilyenkor mit lehet tenni?

 19. Pax Says:

  igazából szeretném viszatenni az xp-t mert a lap gazdája nem szereti az ujdonságokat…

  • pcinfogb Says:

   Szia Pax!

   Laptopoknál “gond” szokott lenni a bootolás. A BIOS-ban keress rá az IDE vezérlőre. Általában a gyári megoldásként úgy állítsák be, hogy ne tudjon bootolni CD-ről, ergo vidd szervízbe, hogy jól lehúzzanak. A lényeg tehát, a vezérlőt keresd meg. IDE, AHCI… ilyesmi dolgokat kell benne írnia. Nem tudom milyen a BIOS-od, nem tudok pontosabb leírást adni sem. Így gondolom, hogy fel fog menni az XP is.
   Amit az Ubiról írtál az nálam is volt, épp telepítés közben volt áramszünet. Sajnos, ilyenkor az újratelepítés a legjobb megoldás.

   Üdv.B.

   • Pax Says:

    Köszönöm a segitséget

    a Bios phoenix és van olyan a System device-ben hogy IDE controler both/primary/disabled beállitási lehetőséggel, végig is prőbáltam mind a hármat de nem igazán van változás.

    van még egy FDD controler is enabled/disabled opcioval, ezt is kipróbáltam de egyik modban sem boot-ol a cd-ről sajnos.

    Kicsit el vagyok keseredve. 😦

  • pcinfogb Says:

   IDE kontroller both és primary is jó lenne, de inkább a both. Az FDD a floppyra vonatkozik. Phoenix BIOS-ból hányas verzió egyébként?

   Üdv.B.

 20. Pax Says:

  Üdv!

  nem tudom megoldani a problémát. lefotoztam a BIOS beállitásokat illetve hogy hol akad el az ubuntu, talán ki tudsz nekem okoskodni belőle valamit.

  itt megtekinthető:

  http://picasaweb.google.com/115927036299675680218/HpBios#5456577648909255314

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   A Main fül alatt a Quiet Boot-ot tedd Disabled-re, ez is lehet egy lehetséges megoldás, meg érdemes lehet a Floppy-t is Disabled-re állítani.
   A Boot fülnél meg a CD Drive legyen az elsődleges és mennie kell. Ha nem, akkor már csak a jumperekre tudok gondolni, egyedül az lehet a bibi, mert itt mást állítani nem nagyon lehet és elvileg már így is működnie kellene.

   Üdv.

 21. Pax Says:

  Sajnos nem müködik, nem hajlandó bootolni a cd-ről.:(

  Jumperekhez nem férek hozzá mert nem tudom szétszedni. Megpróbáltam nem sikerült.

  Ennek ellenére biztos vagyok benne hogy csak rá lehet tenni az oprendszert valahogy, mert ugye volt is rajta egy xp…

  Sajnos a HP oldalán csak angol nyelvü ifó van a HP Omnibook 6000-ról.

  Olyan ügyesen van lebutitva a BIOS hogy a végén csak szervizbe kell vinnem ezt a vasat?

  • pcinfogb Says:

   A beállítások jók, ehhez kétség nem fér, minden jól van beállítva… szinte 100%, hogy a jumperekkel van a probléma most már. Ahhoz pedig le kellene szedni az alját a laposnak :/
   Ne rohanj még a szervizbe vele, szétnézek és jelzek amint találok valamit. Megnézem a HP oldalát is, esetleg írok nekik.

   Üdv.

  • pcinfogb Says:

   Írtam a HP-nek, meglátjuk mit írnak vissza.

   Üdv.

 22. Pax Says:

  próbáltam szétkapni. kicsavartam minden csavart de nem jött le az alja, és nem mertem feszegetni, nem akarom azért szétbarmolni.

  Köszi előre is a segitséget mert én már teljesen tanácstalan vagyok.

 23. Zsuzsuka Says:

  Szia
  Abban kérném a segítségedet, hogy miként tudnám a telepítést újra kezdeni a laptopomon ha már egy xp telepítést elkezdett, de a cd telepítő lemez nem volt teljes, és a telepítő kéri a második cd-t?
  Valszeg a hibás telepítő cd-t raktam be, holott van nekem jó is:(
  Nem fogad el semmilyen másik telepítő lemezt,csak a kettes cd-t kéri, és mindig újra indítja magát. Hogyan törölhetem a programot , hogy feltehessem a jót? Sajnos nem tudok kilépni a telepítő programjából.
  Várom válaszod, előre is köszi: Zs.

  • pcinfogb Says:

   Szia Zsuzsuka!

   Amikor bekapcsolod a laptopot, akkor rögtön kér egy második CD-t? Vagy akkor kéri ha próbálód telepíteni az XP-t?
   Szerintem bekapcsolás után ha a BIOS-ban beállítod, hogy CD-ről bootoljon és bootol is a jó verziós XP, akkor nem lesz gond.
   Bármilyen hibás telepítést újra lehet kezdeni, azzal nem lesz gond…

   Üdv.B

 24. Zsuzsuka Says:

  Köszi a gyors választ, és én is gyorsan válaszolok.
  Nem azonnal kéri hanem elindul az xp, megjelenik a telepítő program, és ahol megszakadt a telepítés onnantól kéri a cd-t. Ha másik a jó verziójú xp telepítő lemezt rakom be akkor is ugyanezt írja.
  Megpróbálom a BIOS-t.
  De nem sok reményt fűzök hozzá.
  Az előző programot sem tudtam beállítani, azt sem olvasta lemezről, csak pendrive-ról tudtam feltenni:(

  • pcinfogb Says:

   Értem… de, akkor biztosan nem ugyanaz a 2 XP, még ha az egyik hibás is. Ha továbbra sem akarja engedni, akkor particionáld újra a hardot, vagy csak töröld ki a C-t és hozd újra létre, akkor 100%, hogy nem talál az előző telepítésből semmit és engedi telepíteni.

   Üdv.B

 25. Zsuzsuka Says:

  De elfelejtettem mondani, hogy én nem vagyok egy sz.gép zseni, és nekem nem sikerül kilépnem a telepítő programból sehogy sem, hogyan tudnám így kitörölni a C-t?

 26. Zsuzsuka Says:

  Köszönöm a gyors válaszokat, és hogy próbáltál segíteni, de most betettem a telepítő lemezt, és folytatja a telepítést, ezeken a gépeken nem lehet kiigazodni, hogy ezt miért nem csinálta tegnap nem tudom!!
  Köszönettel: Zs.

  • pcinfogb Says:

   Örülök, hogy megoldódott a gond… de a C törlésére visszatérve, ha esetleg máskor kellene, akkor azt megnézheted a 6-os képtől a bejegyzésemben, mert leírtam 😉

   Üdv.

 27. gyula Says:

  Szia!
  Segítségedet szeretném kérni!Van egy Hp Compaq nc 6120-as laptoppom,szeretném ujratelepíteni de sehogy sem boldogulok vele.Próbáltam át állitani a bioszban a boot-ot,el is mentettem az állitásokat,de mindig visszatér az eredeti beállitásokhoz.Egyszer sikerült elérni hogy csökkentett módba induljon a gép.

  • pcinfogb Says:

   Hello!

   Tehát eljutottál odáig, hogy a boot menüben a CD/DVD olvasó legyen az elsődleges? Ezután a kilépéskor megkérdezi, hogy mentse-e a beállításokat. Ott a Yes-t választottad? Sok esetben alapból a No-t kínálja fel…

   Üdv.B.

 28. seda Says:

  Hello!

  Nekem egy kis problámám akadt, elszállt a gép a telepítés közben…Természetesen nem mey valami miatt az, hogy onnan folytassam ahol abbahagytam (szép hosszú hiobakódot kapok csak válaszul).
  A kérdésem az lenne, hogy van-e valami mód arra, hogy az egészet előről kezdejem?
  Várom a választ, és köszönöm előre is!

  Üdv!

  • pcinfogb Says:

   Szia Seda!

   Pontosan meddig jutsz el amikor újra próbálod a telepítést? Mert ha pl. a formatálási lehetősig eljutsz, akkor nyert ügyed van. Ha nem, akkor is van megoldás…
   A kérdésedre viszont a válasz, amikor kéri a telepítő, hogy nyomj meg valamit a telepítéshez, akkor nyomj meg és már kezdheted is újra az egészet. Csak aztán ne javításra, hanem simán a telepítésre menj.

   Üdv.B.

   • seda Says:

    A gond az, hogy a telepítés vége felé szakadt meg a móka, a Product key-t kérte már a gép, de elszállt az egész. Ha visszakapcsolom a CD-vel akkor ott akarja folytani, de rájön a gép, hogy nem tudja – ad egy hibaüzenetet…
    Ha a Cd nélkül, akkor pedig a forrást kéria telepítő, ahol eéári a 1386-os mappát.
    Itt szeretnék egy olyan csinálni, hogy cakk-um-pakk az egész eddigi feltelepített helyett elkezdem előről ez egészet, az eggidieket e format c-vel pedig leszedem…
    Erre van esély, hogy megoldjam, vagy valami okosabb emberhez foruljak valami szervízben?
    Üdv!

  • pcinfogb Says:

   Persze, hogy van esély a megoldásra, nem kell a szerviz.
   1.- Mielőtt az XP grafikus (!) telepítője folytatná a telepítést, akkor 99% kiírja ez: http://logout.hu/dl/upc/2009-09/102008_sdc10434-resized.png
   Tehát ugyanazt, mint amikor el akarnád kezdeni az egész folyamatot. Tehát csak meg kell nyomnod valamit és tudod előröl kezdeni az egészet, leformatálva a C-t…
   2.- Ha véletlen az 1%-ba esnél, akkor ha van rá lehetőséged, akkor egy haver gépébe tedd át a hardod és nyomj a te C (másik gépben más partíció jelet kap, de ez nem lényeg…) partíciódnak egy formatot. Jobb klikk a partícióra és Format… Ha kész rakd vissza a gépbe és mehet az újratelepítés 😉

   Üdv.B.

 29. gyula Says:

  Szia!
  Igy néz ki a boot menüm. Optical device drive…………1
  notebook hard drive……….2
  usb floppy …………3
  usb cd-rom ………….4
  és még vagy két usb eszköz,ezeket mind kipróbáltam elsődlegesen.
  Kifejezetten cd-dvd olvasót nem találok!

 30. gyula Says:

  Szia!
  sikerült megoldani problémát ,a telepitő cd volt rossz!Egy másikkal azonnal sikerült.
  Köszönöm a segitséged.
  Már majdnem feladtam.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Örülök, hogy sikerült megoldani a problémát 🙂 Soha nem szabad feladni, meg lehet minden oldani otthon is 😉

   Üdv.B.

 31. Dukai Attila Says:

  Szia!
  Nekem a gépemen magyar xp sp2 van fent.Fel akarnám majd telepiteni a szervizcsomag 3 at.Az lenne a kérdésem,hogy ha feltelepitem a sp3 akkor elfognak veszni a programok amik eddig fentvoltak a gépemen?Válaszodat köszi!!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Nem vesznek el, ne aggódj. Egyedül arra figyelj, hogy ha magyar az XP-d, akkor magyar SP-ot telepíts. A programok meg fognak maradni 😉

   Üdv.B.

   • Dukai Attila Says:

    Köszi szépen!
    Akkor jó ha nem veszik el semmi akkor biztos telepiteni fogom a sp3.Még nincs meg a sp3 de holnapra megszerzem és feltelepitem.Én azt azért kérdeztem,hogy elvesznek e az adatok mert a netet nem tudnám beállitani.
    Még soha nem telepitettem szervizcsomagot!Hogyan kell telepiteni mik a teendők?

  • pcinfogb Says:

   A SP-nak semmi köze a telepített programokhoz, nyugi, elveszni nem fog semmi 😉 A telepítés nagyon egyszerű… Ha bármilyen más programot telepítettél már, akkor ez is menni fog. Csak a “Tovább”-ott kell végig nyomogatnod, a többit a telepítő csinálja. Magától kiválasztja hova és mit telepít… A telepítés kb. 5-15 perc lesz, géptől függően…

   Üdv.

  • pcinfogb Says:

   Nagyon szívesen!

   Üdv.B.

 32. zsolt Says:

  Üdv!

  Az én gépemmel a következő a gond:régen(gyárilag) xp volt rajta,később kipróbáltam a win 7-et.Ezután egy ideig linux-szal használtam.Most vissza akartam rakni az XP-t,de mikor a telepítéssel végzett,az utolsó újraindítás után az indítóképernyőnél kifagy a kép.A gép elindul,csak a kép fagy le.Betöltés közben villan egyet,majd mintha 16 színbe váltana vissza.Videókártyára gondoltam,de minipe és win7 is(újratelepítés után) megy rajta,csak az xp nem!Több telepítőlemezzel is próbáltam,a vinyót más gépben is feltelepítettem,de ebbe visszarakva ugyanaz a helyzet.98 és 95 szintén nem települ,ezek rögtön az elején lemeztömörítésre panaszkodva kilépnek,bár ezeket még soha nem próbáltam.Ha esetleg videókártya hiba,bár nem értem miért csak az xp bootolásakor jelentkezik,hogyan lehetne biztosan megtudni?A gép egyébként egy presario b1011 típusú laptop,2,8g procival,512 rammal(ezek jók,másik géppel össze lettek cserélve,plusz memtest is lefutott rajtuk többször),így videókártya csere nem lehetséges próbából.

  Köszönettel:

  Zsolt

  • pcinfogb Says:

   Szia Zsolt!

   Arra gondolok elsőre, hogy az XP nem telepíti fel merevlemez illesztőprogramját. Annó volt ez téma, még az SP3-as XP-k előtt, hogy nem volt a Windowsban és floppyról kellett felrakni. Vista, Win7… ezekben van alapból. Esetleg próbáld meg egy SP3-as XP-vel… a graf. meghajtó nem lehet a hibás, akkor más rendszereknél is hibázna.

   Üdv.B.

   • zsolt Says:

    Üdv!

    Sajnos sp3-as telepítővel próbáltam.Van eredeti lemezem,de másik két lemezzel is ugyan ez a probléma.És mindegyik sp3-as:(
    Újrapartícionálni is próbáltam a telepítővel,meg partition magic-el is többször.Egyébként pont akkor fagy ki a kép,mikor bootoláskor az a kis izé szaladgálni kezdene a bootképernyőn.Másik gépben megváltoztattam a rendszer indítási képernyőt üres képre de így is kifagy.Majd még azt próbálom meg(mivel közben a rendszer elindul) mit csinál,ha egy ideig nem piszkálom bekapcsolás után,kikapcsolja a monitort,és úgy mondjuk egérrel felélesztem a rendszert.A videókártya tesztelésére egyébként nincs valami tesztprogram mint a memóriához a memteszt?

  • pcinfogb Says:

   Csak a hard vezérlőre tudok gondolni, hogy épp az ami neked kellene az nincs az XP-ben, az SP3-ban sem. Más alternatíva nem igen játszik, mivel minden más rendszer felmegy, olyanok is amik nagyobb gépigényűek, tehát mag a gépigén nem lehet gond… az XP CD-k szintén nem hibásak, másik gépen próbáltad…
   A graf. kártyára van teszt program, de már csak rendszere belül. Esetleg felteszed pl. a Win7-et és kipróbálod a programot? Ha ott nem hibázik, akkor még inkább biztos a hard vezérlő driver.

   Üdv.

   • zsolt Says:

    Üdv.

    Végül a megoldást az SP1-es xp feltelepítése jelentette.Ez gond nélkül felment,majd később a microsoft oldaláról frissítettem sp3-ra.Így most nincs gond a géppel.Egyébként a neten turkálva találtam fórumokat,hol még 2006-ban panaszkodtak erre a problémára,hogy a frissen kijött bios frissítése után az sp2 ugyanezt a hibát okozta nekik.A vicc,hogy frissebb biost nem találtam hozzá,és miután használtan megvettem 2 éve ezt a gépet már ez a bios volt rajta.Ugyanez a bios nem volt hajlandó a gyári beépített wifi kártyát sem használni(szinén fórumokon találtam rá,hogy a biosfrissítés okozta azt a problémát is másoknál),viszont egy másik laptoppal a wifikártyákat összecserélve akkor mind a két gép jó lett.Mindenesetre nem értem,hogy a gyártó honlapján eről miért nincs információ,vagy megoldás a problémára ha már kiadták ezt a jólsikerült frissítést.

 33. Hőgye Ádám Says:

  Hello
  Nekem olyan gondom van hogy amikor megpróbálom újra rakni a gépemet akkor beadja a kékhalált
  Nem tudod hogy mi lehet a baja
  üdv

  • pcinfogb Says:

   Szia Ádám!

   A kék halálnak számtalan oka lehet. Esetleg meg tudnád adni a hibakódot? Mert abból hátha többet tudnák mondani.

   Üdv.B.

 34. pcanalfabéta Says:

  Szia!
  Remélem tudsz segíteni, mert lassan feladom.
  Abszolút működő feleslegessé vált gépet vettem a cégnél, persze minden törölve van róla. Eddig XP-vel ment gond nélkül, tenném fel rá de nem megy. (Más gépen vidáman fut.) Azt mondták, SP2-t ne tegyek fel rá, de csak olyan telepítőm van amiben benne van az is. Másikat nem tudok szerezni. Lehet valamit tenni?
  Gép “hozzávalói”:
  Aopen AX4SPE-UN
  P4 2.8 GHz
  4×512 MB DDR-400
  ATI 9550 128 MB
  LG GSA-H10N DVD
  Maxtor 30 GB HDD
  Seagate 80 GB HDD
  és egy floppy (nem tudom milyen)
  Tenném fel az XP+SP2 telepítőt, formázásig és fájlok telepítéséig rendben megy minden, aztán jön az újraindítás, akkor pár másodpercig megy is a telepítő (fekete alapon Windows embléma alatta futkározó csíkkal), aztán jön a fagyás, csík megáll és se előre, se hátra. Kikapcsolni csak gombbal lehet. Mindegy mit adok meg, hogy CD-ről vagy bármelyik HDD-ről bootoljon, akkor is fagy. Mindig ugyanakkor, ugyanott. Mindkét (sőt a 3. működő HDD-t is beletettem) merevlemezre próbáltam rátenni, együtt összerakva és külön-külön, de az istennek se telepszik fel semmire ezen az alaplapon, pedig korábban rajta volt.
  Van valami ötleted?
  Válaszodat előre is köszönöm.
  pcanalfabéta

  • pcinfogb Says:

   Hello!

   Én igencsak HDD problémára gondolok. Van rá lehetőség, hogy egy mésik gépbe kipróbálni őket? HDD Sentinel-el csak leellenőrizni, mert a leírás alapján elsőre arra tudok gondolni.
   Az SP2-es XP-vel meg semmi gond nincs, bármikor telepíthető hozzá az SP3… de nem lehet, hogy hibás az SP2-es lemez?

   Üdv.B.

   • pcanalfabéta Says:

    Tényleg analfabéta vagyok, de nekem is eszembe jutott, hogy átteszem valamelyik HDD-t a működő gépbe (csak azzal is volt némi gond, de már műxik).
    Szóval az XP telepítő nem lehet rossz, mert már többször is felraktam a meglévő régebbi gépre és vinyóra. Ennek a régebbi gépnek a HDD-jét is átraktam az “újabb” gépbe, de arra sem tudtam telepíteni. Pontosan ugyanazt produkálta. Ezért gondolom, hogy nem HDD hiba és nem CD hiba. Másik CD-t is próbáltam, szintén SP2-es, azzal sem ment.
    Holnap (ma) szerzek új elemeket az alaplapokhoz (több órányi kínlódás után jöttem rá, hogy a régi gépnek ez volt a baja) és megint nekiesek.
    Tegyük fel, hogy a régi gép alaplapján valamelyik újabb HDD-re fel tudom telepíteni, akkor mi lesz, ha a telepített Windowst a HDD-vel együtt visszateszem az újabb gépbe? Megint újra kéne telepíteni vagy majd felismeri az új környezetét? Az átmenetileg kiszedett épp működő HDD vajon menni fog rendesen ha visszateszem?
    Üdv.
    pcanalfabéta

  • pcinfogb Says:

   Hm… ez esetben az IDE vezérlőre (ahova csatlakoznak az alaplapra a HDD-k) tudok még gondolni.
   Ha az újabb gépből a HDD átkerül a régebbibe és azon sikerült az XP telepítés, akkor visszatéve az eredeti helyre nem feltétlen kell újratelepíteni, csak a megfelelő driverokat fel kell majd tenni.

   Üdv.B.

 35. pcanalfabéta Says:

  Köszönöm a választ, majd beszámolok mit sikerült elérni, ha addig nem visznek diliházba. :o))
  Jó éjszakát! Üdv.
  pcanalfabéta

 36. Janos Says:

  Sziasztok!

  win 7 után akarok xp-t telepíteni, de az optikai meghajtó nem működik, így a szokásos telepítést nem választhatom :-S, külső vinyóról, hiába arról boot-ol elsőnek, nem indul a telepítés. (iso kicsomagolva, gyökér könyvtárban természetesen minden)
  Van ötletetek, szervíz és cd meghajtó nélkül hogyan lehet ezt megoldani? Valszeg ledúrok mindent a gépről, és akkor már hátha figyelembe veszi, h a külső meghajtón ott van egy telepíthető opr.
  Előre is köszi!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Pendrive-ról telepítés esetleg? Hatásosabb lehet mint a külső vinyó, sőt így biztosan fel tudod tenni. Az egyébkét nem segítene ha mindent leszednél a gépről…

   Üdv.B.

 37. pcanalfabéta Says:

  Kedves pcinfogb!
  Nem nyújtom hosszúra, lehetőleg.
  Elemmel régi gépet életre leheltem, újabb gép kisebb (Maxtor) vinyót átraktam, telepítőt elindítottam, minden kóserül végigment.
  Vinyó ki, újabb gépbe bele, a haladás csak annyi volt, hogy nem egyből leállt, hanem felajánlotta a csökkentett módot (is). Bármit is választottam, utána már nem csinált semmit, pedig normáltól a parancssorig minden próbáltam.
  Végül mérgemben leradíroztam a telepítővel.
  Azt csak sejtettem, hogy valami bios beállítási gond lesz. Így aztán a mai egész napomat rááldozva mindent kipróbáltam átállítani, újraindítás gombbal kb. 100x.
  Végül valami CPU 1 és 2 beállítást kapcsoltam enabledről disabledre, ettől végre tovább ment a telepítő. Most 37 perc van még hátra, remélem végig megy. Már csak arra nem emlékszem, rendesen particionáltam-e 100-adszor is, mert már agyilag gagyi vagyok. 😦
  Később majd megnézem mi búbánatot is állítottam át, azt úgy hagyom és a többit visszateszem a gyári beállításra.
  Üdv. pcanalfabéta

 38. pcanalfabéta Says:

  Kedves pcinfogb!
  Megvan a probléma, nem is egy.
  Van egy bizonyos CPU (pont olyanom van, Genuineintel x86 family 15 model 3), ami nem műxik sp2-vel. De mi a manót csináljon az ember, ha csak sp2-s telepítő van?
  Hát félig letiltja (lelassítja, de nagyon) a CPU-t. A 39 perce telepítés kb. 8 órán át tart. Utána lehet feltenni a hozzávaló patch-et, aztán visszaállítani a CPU-t rendes állapotára a BIOS-ban, utána minden oké. Hacsak valaki nem olyan hülye mint én, hogy a natúr Windowst a hálózati beállítások automatikus konfigurálásához minden vírusirtó vagy tűzfal nélkül felengedi a netre, közben szépen beszerez egy trójait a rootkitbe. Vagyis lehet újra telepíteni az egészet.
  Tanulság: először be kell szerezni a telepítéshez szükséges patch-eket és a vírusirtót, tűzfalat. Aztán internet kikapcs, de a dugót is kihúzni, annyira. Lehetőség szerint a HDD-t (ha több van akkor mindet) újraformázni, nem gyorsan hanem teljesen. Majd telepítés után csatlakozni csak a netre. A hálózat felismerést utólag is meg lehet csinálni, amikor már fenn van a vírusirtó és a tűzfal. (Én a Windows sajátját inkább kikapcs, helyette ZoneAlaram és Avast, vagy ki mit szeret.)
  Most épp megy az újratelepítés, 22 percnél tart, vagyis még kb. 5-6 óra lassított üzemódban. 😮
  Remélem ezúttal nem szúrok el semmit. 🙂
  Üdv. pcanalfabéta

 39. oszi Says:

  A cikkben leírtakat ismerem és gyakoroltam is többször. 2006ban többször is feltettem az XP2-t. úgy látszik, ahogy öregszem már nem megy. Mivel azóta nem lett frissítve, és már semmilyen vírusirtót nem visel el, gondoltam felteszem az XP3 as komplett wint. A telepítő azonnal kiírja, hogy a telepítést én megszakítottam, vagy vmilyen hiba miatt megakadt. Ennél tovább nem jutottam, a régebbi sp2-vel sem. Cd ről nem akar semmiképp bootolni, a régebbi sp2-es win CD-t sem veszi be (amiről telepítve volt)
  Valószínűleg lemezről kell indítanom a telepítést, nagyon régi alaplap KG7, de még nagyon jól megy (1300as proci)
  Le se tudom formázni, és nem tudom, akkor elindulna e. Van még régi Win98 indítólemezem, meg valami driverem, ha nem indul a CD, meg fdisk64g A vinyó 2 részben van, külön a Winnek, mentéssel nem volt gond. C törölhető. És hát AMD proci van benne, valahol olvastam, hogy arra nem megy az SP3?
  Lehetetlen megoldani? Választ köszönöm

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   A BIOS-ban be van állítva a bootolás? Jumperek jól állnak a CD/DVD meghajtón, hardon?
   Attól, hogy AMD a procid, attól simán fel fog menni az SP3. Nekem egyik régi gépemben szintén az van, 2004-es Athlon XP 1100 Mhz-es 🙂 Na, annak már adtam szinte az összes létező XP-t és mind ment rá, szóval olyan nincs, hogy AMD procira nem megy XP.

   Üdv.

 40. oszi Says:

  BIOS bootolás OK. Jumpereket nem tudom hogy kell. Eddig jól ment a gép és nem változtattam a régi telepítés óta.

  Üdv.O

 41. oszi Says:

  Legyen a vinyó primary master és a CD secondary master?
  Vagy egy ágon master és slave?
  Kábelközép a slave, vagy csak a jumpertől függ?

  Biosban ez látszik? Vagy a vezérlőpulton, az eszközkezelőn? (0.hely 0 vagy 1?)

  Köszönöm O

  • pcinfogb Says:

   Az a lényeg, hogy az optikai meghajtód legyen a master. Mindegy melyik ágon, de ha a primary lenne a jobb megoldás.
   A kábelközép a slave igen, a vége a master, DE a jumpereknek is úgy kell állniuk. Azt az optikai meghajtón és a vinyó is jelzik, hogy milyen állás a slave és milyen a master.

   Üdv.B.

 42. oszi Says:

  OK megoldódott. Ha a CD-t masterre raktam, nem ismerte fel a vinyót. középre rakva a CD is működött, meg a vinyó is. 2. próbálkozásra be tudta tölteni.

  köszönöm O

  • pcinfogb Says:

   Ennek örülök. Tulajdonképpen működhet úgy is ha a fordítva van a slave és a master, tehát az optikai meghajtó van középen. Sőt úgy is ha pl. az optikai meghajtó a primary, a hard pedig a secondary kivezetésen van, de csak úgy kell akkor beállítani.
   Az elősző hsz.-ban azért írtam amit írtam, mert akkor ott nem kell beállítani semmit, az az alap felismerési funkció.
   No de a lényeg, hogy sikerült 😉

   Üdv.B.

 43. ElGreco Says:

  Szia!

  laptop winyó formatálás közben 71%-nál áramszünet HP 530.
  azóta nem érzékeli a winyót lehet ezzel valamit kezdeni vagy kuka?

  Üdv.G.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Volt ilyen esetem nekem is. A megoldást nekem egy igen furcsa dolog adta. Ki kellett vennem a vinyót, betenni egy másik gépbe, ott formatálni és visszatéve lehetett csak rátenni ez új rendszert. Ha van lehetőséged, akkor ezt javaslom.

   Üdv.B.

 44. Ruskó Miklós Says:

  Szia!

  Kérdésem a következő.
  Windows XP m van a gépen. Az internetes kapcsolat nem jön létre, mert egy hatalmas vírus van rajta. Ezt mondták a szervízbe. Azt mondták, hogy töröljem le a C meghajtóról a Windows-t és telepítsem újra. Te mit szólsz hozzá? Vagy létezik valamilyen drasztikus vírusölő, hogy a hálózati kapcsolatok újra működjenek, hogy ne kelljen újratelepíteni. Várom válaszod, mert nem tudom ,hogy mit csináljak!!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Végül is meg lehet próbálni kiölni a vírust, de ha annyira komoly a vírus, akkor az ingyenes programmal nem megoldható. Ilyen esetben én is inkább a rendszer újratelepítését ajánlom.

   Üdv.

 45. Greg Says:

  Szia!
  Segítségedet szeretném kérni. Windows7 után szerettem volna az xp-t visszarakni, de nem igazán sikerül. A telepítő elindul, elvégzi a vizsgálatokat, de nem jutok el a 4. képig, mert előjön egy hibaüzenet, ahol javasolja a vírusellenőrzést, ellenőrizzem a merevlemezeket vagy futtassam a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére.

  Előre is köszönöm!

  Üdv. G.

 46. Greg Says:

  Próbáltam futtatni a chkdsk-t, de azt írja, hogy hozzáférés megtagadva, nem rendelkezem a megfelelő engedélyekkel, emelt szintű engedélyek kellenek… Nem is értem, hiszen rendszergazdaként vagyok.

 47. Pea Says:

  ÜDv Greg!

  Nekem is ugyan ez a problémám de nem tudok rájönni mi a gond..
  Neked már megoldódott?

 48. pcinfogb Says:

  Greg & Pea!

  A napokban kísértetiesen hasonló PC-t javítottam, mint ami nektek a problémátok.
  Úgy oldottam meg végül, hogy átettem a hardot egy másik gépbe, ott formatáltam és, amikor visszatettem, utána minden jó volt.

  Üdv.B.

 49. Pea Says:

  Ez az én helyzetemben kicsit nehézkes lenne mert laptopom van..
  Próbáltam azt hogy win 7 lemezzel letöröltem a partíciót de akkor se lett jó..
  Nincs más megoldás de egyáltalán mi az oka?mit csinál a win 7 amiért a win xp kernel betöltése után hibaüzenetet dob ki?

 50. Pea Says:

  nem ,a win 7 lemezzel csináltam…
  bárcsak odáig eljutottam volna..
  particion magic-kel nem lehet leformatálni esetleg még mielőtt bebootolna a win ?

  • pcinfogb Says:

   Előzőleg írtad, hogy letörölted a Win7 partíciót… Azt mivel csináltad? Egyébként létezik bootolható Partiton Magic, amivel megoldható a dolog.

 51. pocok Says:

  Szia!

  Következő a gondom.
  Win 7 van a gépen, de vissza szeretném rakni az XP-t. A BIOS-ban átállítottam, hogy az xp cdről induljon. Amikor ujraindul és kéri, hogy nyomjak meg egy gombot akkor utána ugyan ugy a win7 indul el.
  Mit lehet csinálni ilyenkor.

  üdv Joci

 52. 1kezdo1 Says:

  Szia!

  Én először telepítenék újra XP-t de, az elsőnél már el is akadtam 😛
  Hogy van az h a CD/DVD meghajtót állítsuk elsődleges ( primary ) helyzetbe, hol is kell ezt beállítani?

 53. Gábor Says:

  A probléma:
  Kiválasztottam a BIOS-ban hogy a CDmeghajtóról indítsa a telepítést.
  A gép újraindul, és a telepítés EGYBŐL elindul,(nem írja ki hogy “Press any key to boot from CD or DVD…”) partíció kiválasztva, formázva…stb…,DE amikor kiírja hogy a gép 15 mp múlva újraindul, újra is indul, viszont nem a Windows xp konfigurációja jön be hanem előről kezdi az egészet. Szerintem ott lehet a baj hogy nekem nem írja ki hogy “Press any key to boot from CD or DVD…”
  hanem egyből indítja előről. Ezt kellene beállítani hogy kiírja…
  – A BIOS-ban be lehet?
  – Ha igen akkor hol?
  Előre is köszönöm! Remélem tudsz segíteni…

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Eddig egyszer találkoztam ilyennel, mint amit te is írtál most. Egyszerű a megoldás! Amikor eljutsz odáig, hogy újraindul a formatálás után, akkor ismét lépj be BIOS-ba és tedd elsődlegesnek a hardot. Utána nem bootol majd a CD-ről és folytatódik a telepítés.

   Üdv.

 54. Gábor Says:

  ez az amit már próbáltam…
  a baj az hogy a telepítés nem folytatódik utána, hanem kiírja hogy ˇérvénytelen a BOOT.INI fájl
  rendszertöltés az alábbi egység használatával: C:\windows\ˇ ekkor a gép magától újraindul, és megint kiírja. és megint újraindul, és megint kiírja…végtelenségig

 55. Gábor Says:

  eredeti a cd és semmi baja…

 56. pcinfogb Says:

  Hardon van most rendszer? Próbálj már feltenni egy HDD Sentinel progit.

 57. pappzoltan09 Says:

  Helló!

  Nem tudom előfordult-e már ez a probléma, de a 20.post után valahogy nem volt kedvem tovább olvasgatni:S Olyan problémám lenne, hogy adott a c meghajtó és ugy én ketté akartam osztani két partícióra, na már most ugye elkezd bootolni xp sp 2 cdről kiírja h nyomjon meg egy gombot megnyomom utána nem indítja el a telepítőt, hanem behozza a windowsot és muszáj a windowson belül telepítenem, de akkor felrakja a telepítő fájlokat és amikor behozza a telepítőt és rámegyek h formázza a c partíciót(mivel akarok csinálni még egyet) akkor kiírja, hogy nem tudja formázni mert a telepítés befejezéséhez szükséges fájlok találhatok rajta! Na ilyenkor mit tudok tenni, de más gépnél nem volt ilyen simán bebootolt cdről és tudtam formázni és létrehozni több particiót, utána meg c-re telepíteni, nem értem:S Kérlek segíts!
  Előre is köszönöm válaszod!

  Üdv.: Z

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   A helyzet, hogy ha kiírja, hogy nyomj meg egy gombot… és te megnyomod, de nem a telepítőt dobja ki, hanem a Windows-t, akkor a CD-vel van van gond.
   Esetleg sokat vársz a megnyomással és tovább lép a telepítő… de ezt kétlem.

   Üdv.

 58. kovács barna Says:

  Üdv,
  sp1-et szeretnék felrakni a meglévő XP-re, de nem megy a telepítés, mert azt mondja érvénytelen a termékkulcs (XP kalóz volt persze).
  Ilyenkor lehet valamit kezdeni új op renszer telepítésén kívül? Köszi

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   XP telepítésnél kell termékkulcs. Vagy keress egy megfelelőt, vagy ott van még a vásárlás is.
   Egyébként én hanyagolnám az SP1-et, hiszen a SP3 is van már…

   Üdv.

 59. kovács barna Says:

  Bocs, tök amatőr vagyok, tehát, ha jól értem, a régóta futó XPmhez a netről letölthetek egy termékkulcsot, ami után lehet telepíteni a szervízcsomagot?
  Egyébként, próbáltam az sp2-t is feltenni, de akkor meg azt írta, hogy ahhoz szükség van az sp1-re. Most hogy van ez?

  Nagyon köszi.

  • pcinfogb Says:

   Igen, tölthetsz le. Egyébként van SP3-as XP is neten, szedj le esetleg olyat, nem kell hozzá előző SP-os XP…

   Üdv

 60. kovács barna Says:

  Rendben, próbálkozom!

 61. Fantomex Says:

  pcinfogb:

  Szia én arra lennék kíváncsi hogy az Extended Edition telepítése mennyiben tér el a hagyományos régi XP-től?
  Mivel eléggé zöldfülű vagyok ezen a téren így légyszi próbáld meg részletesen leírni a dolgokat 😀

 62. Csaba Says:

  Szia!

  Szeretném újra telepíteni az XP-met, mert nagyon régi már, haldoklik. Amikor a telepítési folyamatnál odáig jutok, hogy lehet új partíciókat létrehozni, vagy meglévőket tötölni, törölni szeretném a C-t, hogy újra formázva oda kerüljön a tiszta új rendszer. Azonban nem engedi. At írja ki, hogy ez a partíció ideiglenes telepítési fájlokat tartalmaz, amelyek a telepítés befejezéséhez szükségesek, így nem törölhető.

  Van valami tipped, hogyan tudnám innen megformázni a C-t?

  Köszi,

  • pcinfogb Says:

   Szia Csaba!

   Nem muszáj törölnöd. Ha tovább lépsz, akkor ott lesz a partíció formatálása. Akkor is le fog törlődni minden, szóval jó lesz.

   Üdv.

 63. Csaba Says:

  Szia!

  Tovább léptem, de nem ajánlotta fel a partíció formatálását. Próbaképp rátelepítettem a régire, meglátom, mi lesz belőle. (Egyelőre úgy tűnik, a korábbi problémák megszűntek az új installal és így is stabil).

  Ha bedől, majd sikítok megint:)

 64. juhász georgina Says:

  Szia!

  Segítségedet kérném!
  Ha fel van telepítve egy XP akkor honnan tudom hogy kell e rá szervízcsomag? És honnan tudom rátelepíteni?

  A másik kérdésem :mik azok a jumperek?

  Válaszodat előre is köszönöm!

 65. juhász georgina Says:

  Szia!
  Köszönöm gyors és érthető válaszod! Végre valaki számomra is érthetően írja le a dolgokat.
  a Véleményedet szeretném kérni, hogy a partició megosztása mennyire jó?
  Akárkit kérdezek a válaszok megoszlanak.Van aki szerint jó, de van olyan is aki szerint nem jó.Most kinek higgyek? Szerinted?
  Ha jól látom a helyi lemezem kapacítása 465 GB. XP újra telepítésénél célszerű megosztani vagy sem? Jelenleg nincs megosztva, de káosz az egész.
  És egy sorozatszámú XP-t fel lehet rakni két külön számítógépre, melyek a netre csatlakoznak?
  Köszönöm válaszod.Gina

  • pcinfogb Says:

   Köszi 🙂

   Particionálás: mindenképp érdemes, mert pl. van ugye egy ~500GB-os hardod. Teszem azt szétosztod, hogy pl.a C legyen 50 GB, a D 200 GB… Ez esetben a C-re települ az XP, oda teszed a programjaidat és ha netalán tán valami gond van , formatálni kell, akkor csak a C tartalma vész el. Én javaslom a particionálást.

   XP-k több gépen azonos sorszámmal: ha eredeti akkor nem, ha nem az, akkor igen 🙂

   Üdv.B.

 66. juhász georgina Says:

  Fogalmam sincs hogy eredeti e.Ha nem lenne szabad felrakni és én megteszem, az miben fog mutatkozni? Letilt vagy virusos lesz stb?

  Ha a particiót 2 részre osztom akkor hogy a c megfelelően müködjön – legyen elég helye a programok futtatásához-milyen arányt kell tartani?
  Illetve a másik particiót mikor formázom meg?

  • pcinfogb Says:

   Nem, kiírja, hogy eredeti és nem enged regisztrálni, bajod nem lesz belőle.

   Ha mondjuk 2 partíciót akarsz (C és D), akkor az arányt neked kell megszabni attól függően, hogy mennyi programot használsz pl… Én azt mondom, hogy ha nem raksz fel egy halom játékot, akkor 50 GB bőven elég.
   A D-t megformázhatod akkor is ha már kész a rendszer telepítése. Csak jobb klikk a D ikonra, Formázás és ott válaszd a gyors formázást, akkor pikk-pakk kész 🙂

   Üdv.

 67. juhász georgina Says:

  Jártam már úgy hogy a particiót töröltem, új particiót hoztam látre 10000Mb tal.Ezt a program meg is formázta, és rá is telepítette az XP-t. De mikor a sajátgépre kattintottam akkor csak a C-t hozta ki -helyi lemeznek -és a dvd meghajtót.A fenn maradt területnek hűlt helye volt. Mire nagy nehezen megtaláltam a sajátgép lemezkezelés menü alatt, ahol kiírta hogy ott van x mb formázatlanul.A betűjel kiválasztásánál nem ajánlotta fel a D-t, mivel a dvd meghajtó kapta .Ez mitől lehet?

  Ekkor volt hogy cd-romról nem indult a gép ,hiába állítottam át a bios-ba.Pontosabban utánna rájöttem-mikor az oldalad megtaláltam-hogy mikor kéri a nyomjon meg egy gombot …-nál a billentyűzet nem reagált.

  Még az fura számomra, hogy a programok telepítése és törlése menü alatt nincs egy program sem.Ez normális vagy valamit elszúrtam?
  Illetve a hangkártya telepítése szerepel ott egyedül.Míg a program files ban egy rahedli progi van.

  • pcinfogb Says:

   A C-n kívüli partíciót, partíciókat is létre kell hozni, csak épp nem kell formázni a telepítéskor.

   Alap esetben nincs a programok törlés-hozzáadása menüben program, amit tudnál törölni.
   Ha pedig nincs a többi, amit te telepítettél, akkor lehet az XP nem jó, nem eredeti esetleg és nem jó verzió.

   Üdv.

 68. juhász georgina Says:

  köszönöm a válaszokat.
  További szép estét!

  Gina

 69. Skaystars Says:

  Szia ! nekem az lenne a problémám,hogy mikor bekapcsolom a gépet, előbb ENTER-t-kell nyomnom és aztán a bios jön be ,és csak aztán az xp. Mit kell be állítanom a bios ban,hogy egyből a wondows jöjön be? Válaszod előreis köszönöm,Sziasztok !

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Szerintem az elemmel van a gond, avagy csak szimplán az elsődleges boot nem a hard amin van az XP.

   Üdv.

 70. Skaystars Says:

  Előszöris nagyon köszönöm a gyors válaszodat! Mit hogyan csináljak a boot menüben?

 71. Skaystars Says:

  Ok meg oldódot! mostmár nem jön be a bios,csak az enter lenyomás az meg maradt.

 72. Skaystars Says:

  To interput -Normal Startup press ENTRE

 73. pcinfogb Says:

  Ha van lehetőséged, próbáld már ki egy másik elemmel. Kérj kölcsön egy havertól, csak a próbára… szerintem azzal lesz a gond.

 74. Skaystars Says:

  Soha nem vólt gond az elemel,csak mióta az egyis ismerősöm felrakta a windos 7-et és azóta jött elő ez a probléma.Szerintem el állított benne valamit.

  • pcinfogb Says:

   Aha. Hasznos infó! A Win7-et telepítheted úgy, hogy az előzőleg használt rendszert nem kell letörölni. Megeshet, hogy ő nem formatálta telepítéskor a partíciót és rajta maradt az előző rendszer. Így, mivel kettő rendszer van, nem tudja a rendszer “eldönteni”, hogy melyiket indítsa, de mivel az utoljára telepített rendszer az elsődleges, így azt indíts, de egy kis zavar van nála, azért van ez az Enteres indítás.

 75. Nagy Tamás Says:

  Üdvözlet!

  Egy kis segítséget szeretnék kérni.A problémám az, hogy vettem egy netbookot gyárilag előre telepitett xp-vel, ami ezidáig szépen muzsikált.Azonban most elszálltak a driverek a gépről.Elvittem szervizbe, ahol újrarakták a gépet egy illegális xp-vel.A kérdésem az lenne, hogy nem lehetett-e volna visszaállítani az op rendszert?Állítólag a merevlemezen rajta volt onnan tettem fel?Most van egy gépem egy illegális op rendszerrel.:(A szerviz hibázott?Visszaállitható-e még valahogy az eredeti rendszer.
  Előre is köszi a választ!(és bocs ha kicsit nehezen értelmezhető a kérdés sajna láma vagyok egy kicsit a témáhot.
  Tomi

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ha garancia alatt volt a géped és legális helyett illegális XP-t raktam fel, akár fel is jelentheted őket… Egyéb iránt, olyanra nincs lehetőség vissza tedd a legális XP-t, mert az már fix, hogy nincs a gépeden. Szinte 100%, hogy annak a helyére tették az újat, ami illegális.
   Én vissza vinném a gépet és egy kicsit fenyítenék rajtuk, hogy legális XP-t tegyenek fel, mert bajok lesznek… 😉

   Üdv.

 76. nagy tamás Says:

  Köszi szépen a gyors segítséget.

 77. HGábor Says:

  Üdv.
  Nekem lenne egy olyan gondom az xp telepítésével hogy ezeket írja ki.

  Ezek a képek mutatják meg a hibát.

  Várom a Válaszod.

  • HGábor Says:

   Egyébként most Vistám van és elégé lefogja a gépet és Nincsenek meg a telepítök nagyrésze hozzá mint az xp hez.

   • pcinfogb Says:

    Szia!

    Próbálj csinálni egy CMOS resetet… de akár merevlemez hiba is lehet. Jól látom, laptopról van szó?

    Üdv.

   • HGábor Says:

    Igen Laptopról
    Nem vgyok nagyon jártas csak azt tudom h kell feltelepíteni , többet nagyon nemtudok ha eltudnád magyarázni hogy kell a CMOS resetet…vagy hogy tudnám megoldani a merevlemez hibát?

   • pcinfogb Says:

    A CMOS reset laptop esetén szétszedés után érhető el, úgy, hogy most az nem játszik.
    A merevlemez hibát HDD Sentinel programmal meg tudod nézni.

    Üdv.

 78. HGábor Says:

  Letöltöttem a Programot , és hogy tudnám kíjavítani ezt a problémát vagy ijesmi?

  Üdv.

 79. HGábor Says:

  ÉS egy ien körülbelül menyi lenne a csere?
  laptopba
  Fujitsu Simens Amilo – m

  • pcinfogb Says:

   Ez mind attól függ, hogy mekkora kell, hány GB-os… de szerintem max 50€-ból kihozható egy 300 GB körüli.

 80. HGábor Says:

  Hát nekem va egy 70 gigás ami a C.
  De aLaptopba lehetne 300 Gigásat is?

  Üdv.

 81. Laci Says:

  Ezt mind tudom amit leírtál és bemutattál csak nekem az a baj hogy nem engedi kiválasztani hogy cd vagy dvd induljon azt írja ki Default Type légyszí segítsél mit csináljak hogy engedje .Köszi

 82. Szabó Éva Says:

  Szia, nagyon hasznos az oldalad, köszönjük. Kérdésem lenne, hogyan mentsem át CD-re a számítógépemen található hardverek illesztőprogramját. Újra szeretném telepíteni az XP-t, és a gépet használtan vettem, nincsenek meg külön hozzá a programok.
  Előre is köszönöm a segítségedet
  Üdv. Éva

  • pcinfogb Says:

   Hello!

   Köszönöm!

   Vannak erre a célra programok, pl. a Driver Collector (http://majorgeeks.com/Driver_Collector_d3982.html)… de én nem ajánlanám igazából sem ezt, sem másikat. Sokszor hibásan mentik le az illesztőprogramokat. Sokkal többet ér ha az ember leszedi a netről a legfrissebbet. Csak meg kell nézni milyen az alaplap, felmenni a gyártó oldalára és leszedni, ami kell+graf. kártya ha nem integrált.

   Üdv.B.

 83. Szabó Éva Says:

  Köszönöm a gyors választ! AKkor nem lehet a gépről biztonsággal begyűjteni, marad a net. Sajnos ez egy tényleg régi gép, még eredeti compaq, ami kicsit fel van javítva pl. USB 2-vel stb. Már próbáltam darabonként összeszedni a drivereket, de nem nagyon sikerült.
  Azért köszi, üdv. Éva

  • pcinfogb Says:

   Ha kapok egy leírást a gép belsejéről, akkor szívesen segítek driver ügyben 😉

   Üdv.

 84. Csilla Says:

  Szia!
  Nagyon jó az oldal sokat segít.Ki is nyomtattam,nem baj?Mert én igy tom követni a feladatokat.Szerettem volna kitörölni és újra telepíteni az XP-t, mert sok hiba van és nehezen kapcsol be.Elkezdtem megnyomni DEL-t,de sajnos nekem mást ir ki hogy Reebot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in Selected Boot device and press a key.És nem tom mit jelentenek ezek a szövegek.És igy nem tom követni ugy ahogy le van irva oldalon.Pedig szeretném rendbe rakni a hülye gépet.Hogy lehet másképpen csinalni??DEL helyett F2 nyomom és vmi menü jön elő és abba találom a BOOT szót de a BIOS szót nem.Ezután nem tom hogy mit kell csinálni a szarral.Bocsi hogy csúnya szavakat is írom de naon idegesit ez a gép.Ha tud segiteni akkor naon köszönöm,de ha nem tud nincs baj.Köszönöm mielöbbi válaszodat.
  Cs.

  • pcinfogb Says:

   Hello!

   Gondolom az a helyzet, hogy nincs beállítva a BIOS-ban, de jól csináltad az F2-s dolgot, van, hogy az a BIOS belépője, nem a Del.
   A Boot menünél tedd elsődleges helyre a CD/DVD meghajtót… de egyébként, amit az elején kiír szöveget, ott is kellene, hogy tudd választani miről bootoljon. Ott milyen lehetőségek vannak?

   Üdv.

 85. Csilla Says:

  Szia!
  Nem gondoltam hogy ilyen gyorsan válaszolsz mint egy villám.
  Pff leírni nem tom de képeket küldöm,ha megadja email cimet?

 86. Csilla Says:

  Bocsi.Köszi.Küldtem képeket.Remélem segít. Pontosan 1 év.
  Üdv 🙂

  • pcinfogb Says:

   Megnéztem a képet. Ha bent van az XP CD és nem írja ki, hogy “Press any key…”, akkor a BIOS-ban lesz a gond. Ott kell beállítani, hogy a CD-ről bootoljon. Ahol volt a Boot menü, ott lesz.

   Üdv.

 87. Csilla Says:

  Ja értem.Majd megnézem,talán hnap vagy ma este neki állok CD telepitésel.Aztán majd lehet még irok.
  Köszönöm mindent.
  Üdv
  Boldog Karácsonyt!

 88. Kovács Says:

  Szia!
  A következő problémám lenne: angol nyelvű XP helyett (tökéletesen működött) magyart telepítettem fel, ám a telepítés után a képernyő felbontása 640*480 lett, amin nem tudok változtatni sehogyan- a vezérlőpultban próbálkoztam.
  Ha van valamilyen tanácsod, megköszönném!

 89. Kovács Says:

  Szia! Köszönöm, működik.

 90. Timea Says:

  Szia! a prroblémám a következő.Van egy kicsit régebbi gépem,és gondoltam hogy ujratelepitem az xt mert más lassú volt és alig jött be rajta vmi…eddig mindig fel tudtam telepiteni az xpt hiba nélkül de most….kb 5féle cdvel próbáltam és sehogysem megy tovább a hardver összetevőinek vizsgálata után,fekete képernyő és ennyi.Eddig sosem volt semmi baja,érdekes hogy a vista fel megy rá,de az xp nem.
  néztem rá megoldásokat neten de nem találtam:/

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ha felmegy rá a Vista, akkor próba képen tedd fel és aztán tölts le az ingyenes HDD Sentinel programot, majd indítsd el… kíváncsi vagyok jelez-e hibát. Mert hardra gondolok, mint hiba… és igen, minimális hibával a Vista képes felmenni :/

   Üdv.

   • Timea Says:

    A lemez felületén található 3 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
    Nincs szükség beavatkozásra.Kondició 97% teljesitmény 60%
    Ennyit ir….:( kezdem feladni

  • pcinfogb Says:

   Ijjj, ez gáz. Akkor jól gondoltam. Sajnos ezzel nem lehet mit tenni, muszáj lesz cserélni a hardot. A hibás szektorokat nem lehet javítani és ezek száma is növekedni fog, valamint a teljesítmény mutató is egyre csak csökkenni fog ilyen esetben.

   Üdv.

 91. naomi Says:

  Szia.
  nekem olyan gondom lenne, hogy nekem is win7 van most de inkább xp-t szeretnék visszarakni, de nem engedi vmi miatt. telepítés közben azt írja ki, hogy nem talált telepített meghajtót, már többször is próbálkoztam de továbbra is csak ezt írja.:S előre is köszi.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Vélhetőleg a BIOS-ban kell állítgatnod ezt-azt… pontosabban a merevlemez vezérlés. Keress olyan beállítási lehetőséget, hogy AHCI… majd válaszd ki azt.

   Üdv.

 92. Nagy Ottó Says:

  Szia!
  Szeretnék segítséget kérni, op.r. újratelepítés előtt. A gépem inditáskor üzen, hogy az órát működtető elem tönkrement.(nem csoda 6 év után) Hogyan kerülhetek a cseréhez, mert fogalmam sincs hogy szedjem szét a gépet. Acer travel mate 520 sorozat 529 ATX. Előre köszönöm…
  üdv

  • pcinfogb Says:

   Szia Ottó!

   Mivel laptopról van szó, nem nagyon ajánlanám a házi szerelést… kivéve ha nincs csináltál már ilyet 🙂 Egyébként a probléma az, hogy szinte az összes laptop esetén máshol van az elem. Ezért inkább javasolnám a szervizes cserét. Mag az elem nem nagy összeg (2-3€) és az elem árától nem lesz több a cserélés sem, habár jobb helyeken nem kérnek felárat a cseréért!

   Üdv.

 93. Alex Says:

  Szia! megkérdezném tőled hátha tudsz segíteni… már milliószor telepítettem újra xp-t, ismerősömnek notebookját az istenért nem tudom újrarakni pedig már ezt is újraraktam 1x… az a jelenség hogy miután a “kék” képernyővel végzett (a fájlok másolása), betölt az xp. loadscreen után egyből leáll. valami ötlet tipp? Fujitsu Siemens Amilo Pa1538 gépről van szó…

  Köszönettel: A

  • Alex Says:

   néhány infó amit kihagytam így újraolvasásnál azért kiderül… :S
   SP3-as XP-t próbálok telepíteni, az újratelepítésre azért volt szükség mert bekapcsolva lett hagyva és mikor hazaértünk egy csini kékhalál várt minket… újraindításnál a loadscreen-nél kékhalál szintén. Hibakódot sajnos nem tudok mert csak egy pillanatra villant be.

   • pcinfogb Says:

    Szia!

    Így alapból 2 dolog, ami lehet. Az egyik a hard, a másik a memória. Inkább előbbi. Nem tudom mennyire vagy otthon szerelésben, de ha ki tudnád venni a hardot a notiból és egy PC-re rákötve HDD Sentinellel meg lehetne nézni, hogy hibás-e. Ha az jó, akkor nagy valószínűség szerint memória lesz.

    Üdv.

   • Alex Says:

    igen a hard volt… éppen most vagyok túl rajta rájöttem magamtól… szeretnék tőled egykis koncultációt kérni a továbbiakban esetleg ha valami msn-vagy valami elérhetőséget tudnál nekem írni a csakreggre[xxkukacxx]freemail.hu-ra megköszönném

    üdv: A

   • Alex Says:

    Hát úgy tűnik sikerült megcsinálnom 618 szektorhiba van a vinyón :S de működik fennakadás nélkül úgy tűnik sikerült használaton kívül hagynom a hibás szektorokat, de mivel nem tudom hol vannak pontosan kispóroltam 30 gigát 😀 nem tudom meddig fog működni így, de ha huzamosabb ideig megy akkor nyitok egy számítógépszervizt vagy betársulok valahova most már tényleg 😀 nah mindegy köszi hogy megpróbáltál segíteni további jó munkát/hobby-t.

    Üdv.: A

   • pcinfogb Says:

    Ha konzultáció érdekel:
    https://pcinfogb.wordpress.com/about/

    Jól gondoltam… 618 szektor hiba az rengeteg, előbb vagy utóbb (de vélhetőleg nagyon hamar) teljesen használhatatlan lesz a hard.

    Üdv.B.

 94. Tibi Says:

  Szia!
  Nekem az lenne a problémám, hogy újratelepítettem a windows xp-t (sp3-as), ez sikeresen megtörtént. Azonban a számítógép bekapcsolásakor kiírja hogy windows telepítése és windows xp. 3másodpercem van kiválasztani a windows xp-t, mert ha nem teszem automatikasan beleakar kezdeni az xp telepítésébe, azonban nincs a lemez a meghajtóban.
  Mi lehet a probléma?
  előre is köszi:)

 95. Tibi Says:

  Szia!
  Vissza lett állítva, épp ezért nem értem mi lehet a probléma.
  Ha tudsz segíts légyszi.
  Köszi.

  • pcinfogb Says:

   Az előző Win le lett törölve, vagy “mellé” lett rakva? Esetleg másik partícióra? Telepítés lefutott normálisan?

 96. Tibi Says:

  A meghajtó 2 partícióra van osztva, c-re és d-re.
  A d partíciót partition magic programmal lerejtettem és aztán telepítettem az op. rendszert a c -re. Igaz előzőleg winows xp daytona volt feltelepítve, de azt eltávolítottam a telepítés előtt.
  Nem vagyok kezdő az xp telepítésében de ilyen esettel még nem találkoztam, ezért nem nagyon értem mi lehet a baja.
  Talán holnap megpróbálom ismét feltelepíteni hátha megoldódik.

  • pcinfogb Says:

   Hm… el tudom képzelni, hogy a Partiton Magic szólt be :/ Egyébként miért rejtetted el a D-t? Azt egyébként sem formatálná a telíptő…

   • Tibi Says:

    először úgy csináltam és a d-re telepítette fel az xp professional-t és a c-n rajta maradt a daytona.és így 2 operációs rendszer lett rajta

  • pcinfogb Says:

   Akkor persze, hogy felajánlja a választás lehetőségét, 2 rendszer van a gépen. Megeshet, hogy utóbbi hibás volt, ha már újra bedobja a telepítési ablakot.

   • Tibi Says:

    Igen, de aztán leformáztam a d-t és akkor rejtettem el partition magic-el. És aztán sikerült feltelepíteni a daytona helyett a professionalt. Ekkor jött a probléma hogy választás elé helyezett hogy telepítek vagy belépek az xp-be. De ma újra megpróbáltam feltelepíteni az xp professionalt és megoldódott a problémám, mostmár tökéletesen működik, azonnal xp-be lép.
    Mindenesetre köszönöm a segítségedet.
    Üdv.

 97. Krisz Says:

  Szia!
  Segítséged szeretném kérni!
  Az lenne a baj,hogy a gépemre csak xp sp2-t tudok telepíteni és win 7 volt rajta!Egyik éjszakára bekapcsolva hagytam a gépet hogy zenére aludjak és reggel ahogy felkeltem nem volt kép a monitoron!Újraindítottam és ugyanaz!
  BIOS-t reseteltem és utána lett kép.De azóta csak sp2 megy fel a gépre és netről a sp3 frissítés után a betöltő logónál megáll a csík és semmi
  Win7 telepítésnél az első “starting windows” után a zöld csík megy és leáll,nem reagál semmire
  a gépem paraméterei:
  MSI ms7037 lap
  1gb kingmax 400mhz ram (ez 1 db modul)
  Intel Celeron D 2,53Ghz
  40Gb Seagate SATA
  ASUS EAH-3450 256Mb
  Award Bios

  köszönöm a segítséget előre is

  • pcinfogb Says:

   Szia Krisz!

   Ha volt rajta Win7, akkor lehet is rá rakni Win7-et 🙂 Szerintem az van, hogy nem formáztad meg, csak “rátelepítetted” a másik rendszert és ez zavar okoz, avagy a hard lesz a ludas.
   Ha esetleg van lehetőséged, tedd át egy másik gépbe a hardot és ellenőrizd le HDD Sentinellel. Ha minden ok, akkor nyomj neki abban a gépben egy teljes formatot és rakd vissza, úgy próbáld 😉

   Üdv.

   • Krisz Says:

    A HDD Sentinel azt mutatja hogy:
    kondíció 100% és a teljesítmény is 100%
    Win7 telepítésnél még a formatig se jutok el
    kiíírja hogy “Windows is loading files” az rendesen végigmegy és utána írja hogy ‘starting winmdows’ utána se kép se hang csak fekete képernyő
    Az Xp SP3 gond nélkül felmegy de az első rendszerújra-indításnál a kék csík bootolásnál megáll és meg se moccan utána
    Xp Sp2-t meg az automatikus frissítéssel lejövő service pack 3-al le tudom frissíteni gond nélkül de a restart után ugyanaz hogy megáll a kék csík és úgy marad
    Én memóriára gyanakszok

  • pcinfogb Says:

   No, akkor az jó. Én viszont még amondó vagyok, hogy egy másik gépbe formázd meg, meg is mondom miért. Elég fura ez, végül is “X-akták”-ba is mehetne, de pl. nekem több alkalommal volt hasonló esetem, mint most neked. Volt egy kis áramingadozás és nem tudtam rátenni új rendszert, mert a rendszert behalt és másik gépbe be a hard, ott format, vissza és minden okés volt.
   Memória: játszik az is, habár ez inkább hard problémára utal. Esetleg másik memóriával ki tudod próbálni?

   Üdv.

   • pcinfogb Says:

    Izé, tesztelt le a memóriát ha gondolod: http://www.memtest86.com/
    CD-re kiírod és bebootolod mint ha op. rendszer tennél be. Maga a teszt kb. 6 óra, szóval ne kevés, de ha gond van a memóriával, akkor ez tuti megmutatja 😉

    Üdv.

 98. Krisz Says:

  Nincs sajna másik memóm,de most történt egy olyan hogy
  felraktam az alaplapi hangot ami realtek ac97 fel is ment rendszer bejött és kampóra lefagyott az egész minden
  ez mitől lehet??? kiment volna a alaplapi hangom???

  • pcinfogb Says:

   Kölcsön kérni sem tudnál senkitől, csak próbára?
   Amit írtál hibát, az okozhatja hard és memória hiba, esetleg összeomlott a rendszered a hard hibától. Jó lenne másik gépbe betenni és megformázni…

 99. Krisz Says:

  oké elviszem akkor haverhoz
  és ott hogy formázzuk meg??? xp telepítővel???

  • pcinfogb Says:

   Nem, csak simán rákapcsoljátok a gépbe és Sajátgép-ben jobb klikk a parítcióra, Format… és ott gyors formázás.

  • pcinfogb Says:

   Nem gond… de Win7-nek kellene a 40GB mozgástér, azt írtad akkor a hard… kevesebb nem nagyon jó neki.

 100. Krisz Says:

  Hali !
  Na tul vagyok mindenen memória hibátlan,a hard is leformáztam ahogy mondtad de még mindig fennáll a probléma sajnos 😦

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Hm… talán az alaplapi vezérlővel van gond? Esetleg csak a kábellal van gond? Próbáltad másik kábellel és másik csatlakozóra tudni az alaplapon?

   Üdv.

 101. Norbi Says:

  Szia,volna egy olyan kérdésem,van két gép egyikből kiveszem a merevlemezt és áteszem a másikba telepitem az xp-t és visszateszem a másik gépbe lehetséges müködne? köszi

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Persze… csak a megfelelő driverokat kell feltenni és jó lesz. Egyébként erre miért van szükség?

   Üdv.

 102. Norbi Says:

  szia azért mert a másik gépen mindig valami hibát ir ki,már több cdvel próbáltam telepiteni de mindegyikre valami hibát talál nem ugyanott mindig máshol,miért,ja azért én csak amatőr vagyok de nagyon érdekel.És hogy telepitsem én gépemből kiveszem a merevlemezt amelyen van a telepitet xp és beteszem oda a másik merevlemezt amelyet szeretnék telepiteni? nagyon köszönöm hogy valakire számithat az ember!!!!!!!!!!!KÖSZI

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ha több CD-vel is próbáltad és nem jó, akkor nem lehet, hogy a CD/DVD olvasóval van gond? Inkább azt próbáld ki, hogy átrakod abból, ami tuti jó. Hátha csak ez a gond, egyszerűbb, mint a hardot átrakni.

   Ha hard csere lesz… Kiveszed a hardot a gépből, amire nem akar települni, majd tedd bele a másikba és ami benne van hard, azt a telepítés idejére húz ki.

   Szívesen a segítséget, azért van ez a blog 😉

   Üdv.

 103. Norbi Says:

  szia telepitettem az xp és visszatettem a gépbe a merevlemezt de nem megy.Azt irtad hogy a megfelelő drivereket kell felteni és hogy teszem fel azon a gépen ahol telepitettem az xp?És milyen drivereket kell felteni?Leirnád nekem hogy hogy történik ez,a gép hát egy Celeron (TM)500Mhz(66×7).És bármilyen xp teszek mindig kellenek driverek,nincs olyan amiben bennevan és jó? Köszi

  • pcinfogb Says:

   Mint írtam egyel feljebb, csak átrakod a harodot és normálisan telepíted. Azután vissza rakod az eredeti gépbe és ott teszed fel a megfelelő driverokat. A driverek a hardverek (graf. kártya, hang kártya…) illesztőprogramjai. Ezeket a netről le tudod szedni, csak meg kell nézni milyen van a gépben.
   Létezik olyan, hogy minden driver bele van integrálva az XP-be, de ez nem XP-től, hanem géptől függ.

 104. Norbi Says:

  Hát mind irtam sikerült telepitenemés elsőre,minden rendben ment,csak akkor a driverek a gond.Akkor ezekszerint a cd iroval is lehet gond?Hát majd megprobalom azt is köszönöm.

  • pcinfogb Says:

   Lehet, sőt… én arra gyanítok.
   Drivereket meg telepítés előtt (vagy most után) mindig szedj le az adott géphez, ha véletlen az XP nem ismerne fel mindent.

 105. Norbi Says:

  Az eredeti gépen nem megy,elindul mind rendesen aztán kiirja hogy csokentett mód inditással meg ilyesmit akkor a másik gépen szépen megy ott tudom bele telepiteni?köszi

  • pcinfogb Says:

   Nem (vagy is igen, de nem ajánlatos). Ha írja a csökkentett módot, akkor írnia kellene a normál módú indítást is. Azért írja ki, mert nem azon a gépen lett telepítve, amibe most van… kell neki, hogy azt is felismerje.

 106. Norbi Says:

  köszi

 107. Norbi Says:

  igen irta a normál módú inditást is de nement úgy sem

  • pcinfogb Says:

   Akkor próbáld Safe Mode-ban és utána indítsd újra normálisan a rendszerből. Lehet csak kell neki, hogy felismerje a gépet.

 108. Norbi Says:

  Átettem a dvd irot és úgy sem tudom telepiteni medformáza telepiti és mikor bejön a windows kék hátér és ott fut az zöld csik egy darabig megy telepit és megál,jön kék hátér fehér betük és ott kiir elég sok dolgott,mi a teendőm? köszi

 109. Norbi Says:

  köszönöm szépen

 110. Norbi Says:

  Szia,még azt szeretném kérdezni hol lehet letolteni Celeron (TM) 500Mhz (66×7,5)höz drivereket és pontossan milyenek kellenek? köszi

  • pcinfogb Says:

   A processzorhoz nem kell driver. Driver kell a grafikus meghajtóhoz, az audió részhez és a hálózathoz.

 111. Norbi Says:

  A hard jó mert a másik gépen szépen felmegy hiba nélkül

  • pcinfogb Says:

   Attól még lehet hibás… Esetleg tedd vissza a másik gépbe és nézd meg HDD Sentinel programmal, hogy valóban nem hibás-e.

 112. Norbi Says:

  Szia ujratelepitettem a másik gépen ott jó szépen megy,visszatettem és mindig azt irja ki hogy csökkentett mod meg windows normál mód meg ezeket.Bármit próbáltam nem akkar menni. hát már nemtudom.

  • pcinfogb Says:

   Mivel volt “kék halálod”, én mindenképp megnézném azt a hardot másik gépben a HDD Sentinellel. Egyébként meg kábelt is megpróbálhatod kicserélni… elég sok tényező van, ami bekavarhat.

 113. Norbi Says:

  Szia,most konkrétan milyen kábelra gondolsz?Kékhalál az jött akkor is mikor azt az 5 kódot beirtam és bejött a kékhalál.csak az hogy az én gépemen olyan jól lehet feltelepiteni hiba nélkül.

 114. Norbi Says:

  szia bekapcsoláskor azt irja ki hogy hiányzó NTLDR ,mi a baj köszi

  • pcinfogb Says:

   Szinte 100%, hogy hard hiba! Tedd át másik gépbe és mint már korábban írtam, nézesd meg HDD Sentinel programmal.

   ÜDv.

 115. Norbi Says:

  Szia rátettem HDD Sentinelre és ezt irta ki, a merevlemez állapota hibátlan nem található hibás vagy gyenge szektor,nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem, a teljesitmény kiváló,kondició kiváló. És a hiányzó NTLDR hogy lehet helyrehozni? most a merevlemezzel nincs gond ugye?

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Tehát a hard 100%, a kábelek 100% jók, több lemezzel is próbáltad, de ugyanaz a hiba, másik meghajtóval is ez a hiba.
   Ezek után lehetséges az alaplapi vezérlővel lesz a gond. Próbáld másik foglalatba át tenni a hard kábelt (IDE).
   Az NTDLR egy rendszer fájl. Azt a Windows mappában találod és akár át is másolhatod a másik gépről.

 116. Norbi Says:

  Már a kábelt is kicseréltem.

 117. Norbi Says:

  Megint feltelepitettem a másik gépen és jó,csak a mésik gépen nem megy.Lehet az a hiányzó NTLDR a hiba? szia

 118. Norbi Says:

  Szia,még azt leirnád hogy a windows mapában milyen hol tálálom a ntldr-t milyen név vagy számnál,és az én gépemből át tudom másoni és hogyan,légyszi ird meg.köszi

 119. Nóra Says:

  Szia!
  a segítségedet szeretném kérni: windows 7 van jelenleg a gépemen, de meg szeretnék tőle szabadulni és újra szeretném rakni a win xp-t. Csakhogy mikor cd-ről szeretném elindítani a rendszer, nem engedi, mert az egy rlgebbi verzió és most újabb van, kérjek segítséget. elirányít egy webes oldalra, ahol pillanatokon belül “sajnálja”. Mit csináltam rosszul?
  Válaszod előre is köszönöm!
  Nóra

 120. Ricsi Says:

  Elég jo az oldalad szépen érthetöen le van irva minden.
  Nekem annyia gondom hogy átrakom a BOOT-ot elsödleges a cd/dvd és nem tudom miért de unalmában elindul a gép nem hogy kezdené az ujra telepitést. Nem tudom mit nem csinálok jol. Válaszod előre is Köszönöm

  • pcinfogb Says:

   Szia Ricsi!

   Köszi.

   Amikor kiírja, hogy “Press any key…”, akkor nyomj meg valamit. Magától nem indul a boot.

   Üdv.

 121. Zsu Says:

  Szia! Nagy segítség kellene! Nyomtam gombot … rosszul …. semmi sem történik….. nagy feketeség ….. jó lenne legyalulni a gépet, de már semmit sem tudok vele kezdeni….. pedig nem szőke vagyok 😉
  A Del-re bejövő kékségben nem találtam választható CD/DVD lehetőséget.
  Segíts kérlek szépen, hogyan tovább?
  Köszi
  Zsu

  • pcinfogb Says:

   Szia Zsu!

   Ahhoz, hogy bootolni tudd a CD/DVD-t mindenképp a BIOS-ban meg kell találnod ez az opciót. Képet esetleg tudsz küldeni róla?

   Üdv.

 122. Zsu Says:

  Szia!
  Megpróbálom … a lehetetlent!
  Bár…. nem tudom, merre laksz, de kifizetném a segítségedet, ha személyesen meg tudnád oldani a problémát. Tudom, gondolom, nem sokan kérnek ilyesmit, de ….. ez van.
  Várom válaszod!
  Köszi
  Zsu

 123. Zsu Says:

  … az a gondom, hogy hova (hogyan) küldjem a képet?

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Szerbiában élek, szóval elég necces lenne a személyes intézkedés 🙂 Egyéb iránt a BIOS-ban nincs olyen “füled”, hogy BOOT? Vagy olyat sem találsz sehol, hogy Boot Sequance?
   Képeket pedig… fő oldal, jobb felső sarok 🙂 De ide teszem a linket:
   https://pcinfogb.wordpress.com/about/

   Üdv.

   • Zsu Says:

    Hát igen! Tényleg érdekes lenne! Szóval, ha bekapcsoláskor leütöm a DEL-t, akkor bejön egy kék oldal …. ami egy felsorolás, és azzal kezdődik, hogy Standard CMOS Setup.
    Az a címsor, hogy …. AMIBIOS SIMPLE SETUP UTILITY
    itt nem találtam sehol boot lehetőséget. mi a csudát csináljak?
    Fülek nincsenek is, csak a felsorolás.

  • pcinfogb Says:

   Ja és igen, e-mail-be 🙂

 124. Windows XP telepítés… Pendrive-ról! « PCINFO Says:

  […] belevágnék, meg kell említenem, hogy érdemes lesz átolvasnod a korábban írt XP telepítéssel kapcsolatos bejegyzésem. Miért van erre szükség? A BIOS beállítást ott leírtam, valamint magát a telepítést. Mai […]

 125. Windows Vista telepítés… Pendrive-ról! « PCINFO Says:

  […] meg kell jegyeznem, hogy a Vista pendrive-ra helyezését mutatom be, mert a többit, tehát a BIOS beállítását és a rendszer telepítését már korábban […]

 126. Kiss Zoltán Says:

  Helló,az lenne a kérdésem,hogy felraktam az sp 3-at de rajta hagyta a 2 de a rendszer már a 3 alatt megy így letörölhetem a 2-t?

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Nem kell törölnöd, mert a 3-as felül írja.

   Üdv.

  • pcinfogb Says:

   Ha letörlöd, akkor teheted fel újra a 3-ast, mert gondolom azért mutatja, mert bizonyos komomponenseket nem törölt a 3-as telepítője a 2-es miatt. Ha törlöd 2-es, felteszed a 3-ast, max pár száz MB-ot nyersz.

 127. György Endre Says:

  Sziasztok, Én elsőre akarom újra tenni az Xp-t eddig öszintén szólva nem sikerült.
  Amikor be lépnék a BIOS-ba kér 1 password-ot.
  Csak nem tudom milyen passwordot és azt sem tudom, hogy hogyan kell ki venni a passwordot elvileg kilehet venni, szerintem gyakorlatilag is csak nem tudom hogyan kell.
  Ha meg tennéd nekem hogy le írod azt is ilyen szép részletesen mint ahogy fől kell telepíteni akkor azt nagyon meg köszönöm.

  Üdv:Endre

  • pcinfogb Says:

   Szia Endre!

   Gondolom üzletben vetted a géped. Szokás, hogy a BIOS-t levédik garanciális okok miatt.
   A jelszó “kiszedése” nagyon egyszerű. Az alaplapon található egy lapos elem. Azt vedd ki, várj 2-3 percet, tedd vissza és már el is felejtette a BIOS a jelszót, be tudsz lépni.

   Üdv.

 128. Windows 7 telepítés… Pendrive-ról! « PCINFO Says:

  […] mint az XP és Vista estében is, itt is csak a rendszer pendrive-ra helyezését írom, mert a BIOS beállításokat és a rendszer telepítését már korábban […]

 129. György Endre Says:

  Sikerült köszönöm szépen!

 130. Erik Says:

  Hello!Nekem a winchesteremre azvan írva hogy PATA,tehát sem SATA-s sem ATA-s.Mit csináljak?Ugyanúgy menjek az NTFS-re?Köszönöm:Erik.

 131. Erik Says:

  Elnézést,már megvan.Csak az ATA-s wikis linkre kellet volna kattolni.Köszönöm.

 132. Borsányi Attila Says:

  Üdv. Vettem egy Asus Won 3056, windows nélküli laptopot. Felakarom rá telepíteni a winwdows xp-t, de csak a BIOSig jutottam onnan nemtudom a CD-ről elindítani a windows telepítését, hiába választom ki a Boot-ásnál a Cd-rom-ot!, előre is kösz
  Attila

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Lehet rosszul értelmezem, amit írsz de… A BIOS-ban csak beállítod a boot-olást, nem onnét boot-ol a rendszer. Ha beállítottad, akkor kilépés a BIOS-ból, a gép újraindul és majd ki fogja írni, hogy “Press any key…” és akkor ha megnyomsz valamit, akkor fog elindulni a boot.
   Ha BIOS-ban nem találod a beállítást, akkor esetleg készíts róla képeket és megmondom hol kell.

   ÜDv.

 133. szunyog77 Says:

  Szia!Azt szeretném kérdezni-hogy win7 em van és le akarnám cserélni xp re de nam jó a dvd meghajtóm-lehetséges ez valahogy másképp?Pl:ugy telepiteni mint egy más progit mondjuk virtuális meghajtóról?

 134. WondR Says:

  Üdv!
  Az lenne a problémám, hogy ma újra akartam dobni a gépen az XP SP3-at.
  A telepítés közben áramszünet volt. Visszakapcsoltam a gépet, és az XP betöltése után csak a kurzor látszik, és nagy feketeség… Hiába várok, semmi nem történik. Próbáltam a BIOS-ban átállítani a BOOT-ot, ment is, de ugyan ezt a feketeséget dobja ki. Nem tudom mit csináljak, légyszíves segíts benne, ha van valami ötleted.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Az ilyen be tud zavarni. Próbáld meg, hogy kiszedem az alaplapból az elemet 2-3 percre, aztán újra állítsd be a boot-ot.

   Üdv.

 135. Cianne Says:

  Sziasztok!
  Telepítettem a Win XP Sp 2-t, a gép konfigurációja: Intel (R) , Celeron CPU 2.00GHz, 2.00GHz, 512 MB RAM. Telepítettem az alaplap drivert is , illetve a videokártya drivert is (NVIDIA GeForce FX 5200, A gondom az, hogy minden video akadózik. Telepítettem az Adobe Flash playert is, Segítsetek kérlek!
  Előre is köszönöm!
  Cianne

 136. M Says:

  Szia!
  Segítségedet kérném abban hogy egy Acer Trravelmate gépem van eredeti Xp-vel ami egy másik partición található…ha újra karom telepíteni a gépet hogyan tudom elővarázsolni a telepítőt?(másik partícióról hogyan tudom újra telepíteni a gépet?)
  Válaszod előre is köszönöm
  M

  • pcinfogb Says:

   Szia M!

   Kell telepítő lemez mindenképp.

   Üdv.

   • M Says:

    De nem kaptunk hozzá……full dobozos gépet vettünk…és nem volt benne…ennek marhára örülök….és már 3 éves…
    Azért köszi a segítséget…

 137. M Says:

  Ja és számlázó gép…tehát marhára kéne rá az eredeti op.rendszer…:(((((((

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Nem is feltétel, hogy adjanak mellé… habár jobb helyeken szoktak, mivel csak OEM verzióról van szó.
   Esetleg vedd fel a kapcsolatot a MS Magyarországgal, mert lehet küldenek neked lemezt ingyen.

   Üdv.

 138. Lakics Bence Says:

  Üdv !
  Windows 7 64 bit-es van fenn-t de nem jött be és a videókártyám nem komázza, úgyhogy az Xp-t szeretném visszarakni, de nem tudom.
  Eddig mikor boot-ot átállítottam cd ről boot-ra ment. Most nem akarja beolvasni.
  Ja és mindezek előtt formáztam az előző windows-t.
  Ha pedig úgy akartam telepíteni, hogy fennt volt a win 7 nem engedte.

  Segítséget szeretnék kérni ez ügyben.
  Választ előre is köszönöm.

  • pcinfogb Says:

   Szia Bence!

   Konkrétan milyen kártya volt, amivel nem jött ki a Win7? Meg látom, 64-bitest tettél fel, mennyi a memóriád?

   Próbáld meg, hogy tedd át a hardot eegy másik gépbe, formázd meg csak és tedd vissza, úgy próbáld meg telepíteni.

   Üdv.

 139. István Says:

  Szia! Először is szeretném én is megdicsérni az oldalt és a munkádat! Nagyon jó,és érthető,még olyan kezdőknek is ,mint én vagyok. Nos neked köszönhetően sikerült feltelepítenem az xp-t. Működik,minden rendben. Egy kérdésem azért volna. Nem nagy a teljesítménye a gépemnek(pentium3),de nekem arra elég amire használom. Milyen ségédprogikat tudnál ajánlani az xp-hez? Nem szeretném,hogy esetleg olyanokat telepítsek fel,amik esetleg összeakadhatnak. Általában csak netezéshez kell,de azért onnan szoktam letölteni dolgokat. Azt szeretném,hogy lehetőleg mindent meg tudjon nyitni,és ne keljen a webes szolgáltatásokból letölteni valamit,amit az xp keres. Nem tudok angolul,és bizonytalanul mozgok az ilyen oldalakon. Előre is köszönök mindent. Üdv Bajszi!

  • pcinfogb Says:

   Szia Bajszi!

   Köszönöm!

   Amolyan alap lista:
   -böngésző: Mozilla, Chrome, Opera… kinek mi a legjobb, minimális különbségek vannak csak köztük.
   -java+flash kiegészítés letöltése
   -dokumentum kezelés: Libre Office
   -filmezés: VLC Player vagy Media Player Classic Home Cinema, kinek mi tetszik jobban
   -zene: lefrissíteni a Media Playert, de esetlegesen egy Winamp is jó
   -pdf olvasó: PDF X Change
   -vírusirtó: pl. Avast

   Ezek legnagyobb része magyarul is elérhető.

   Üdv. B.

 140. Feri Says:

  Hello!
  Feltettem a Windows 7-et, de nem igazán jött be. Visszatenném az XP-t, de nem engedi. Ha a Windowsból probálom akkor az XP telepitését nem engedi inditani, BIOSba meg beállitom elsődlegesnek a DVD-t akkor is a Win7-et hozza be. Olvastam itt a particiokrol, de ilyen problémát nem tapasztaltam. Kérem, ha valaki tud segiteni, az irjon! Köszönöm!

  • pcinfogb Says:

   Szia Feri!

   Pontosan mit értesz az alatt, hogy nem engedi? Mit ír ki? Amikor beállítottad a BIOS-ban a bootolást és újraindult, akkor kiírja, hogy nyomj meg egy gombot a CD-ről való bootoláshoz?

   Üdv.

 141. Feri Says:

  Hello!
  Ha windowsból csinálom itt a kép: http://kepfeltoltes.hu/110714/33211538win_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  Tehát így éretettem hogy nem engedi.
  A BIOS-nál meg beállítom hogy elsődleges a DVD, mentés, ujraindul, aztán a Windows betöltés elött pár másodpercig fekete a kép és villog benne az a fehér kurzor. Probáltam ott gombot nyomni, de semmi, ugyanúgy a Windows 7 betöltés jelent meg.
  Köszi a választ előre is!

 142. Feki Says:

  Hello!
  Nekem is lenne egy kis problémám addig eljutottam hogy választanom kell hogy javítsa telepítsen vagy kilépjek . amikor megnyomom az entert akkor azt írja ki hogy nem talált telepített merevlemezes meghajtót .Már elégsokszor raktam fel xp és win 7 is a gépemre de ezt még sohase láttam. A válaszodat előre is köszönöm.

  Üdv:Feki

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Rosszul van a beolvasási sorrend megadva. Vagy esetleg a BIOS-ban az AHCI/Sata kiosztás rosszul van belőve.

   Üdv.

   • Feki Says:

    Már tudom mi a baja a SATA valamit nem találja és nincs flopim se .Nem tudod hogy a SATA vezérlőt hogyan lehetne kiírni vagy valahogy beleépíteni az xp telepítő cd-jébe?

  • pcinfogb Says:

   Kell neki az alaplapi SATA driver. Ritka, mint a fehér holló és ezt sajnos kiiktatni nem lehet, csak ha olyan XP-vel telepíted, vagy megadod neki a floppy lemezt. Drivert hozzá az alaplap gyártótól szerinted tudsz szerezni.

   Üdv.

 143. Péter Says:

  Üdvözletem!
  Végigolvastam az oldalt, de az én problémámra nem találtam választ. Egy öreg Fujitsu-Siemens gépem van és XP fut egy 10 gb. merevlemezen. Vettem egy 60 gb-st, és feltelepítettem az XP-t. De valami szörnyűség lett a végeredmény, mert valami zagyvalék szinben jelenik meg minden, és nem is működik rendesen. Ha visszateszem az eredeti 10 gb-s wint, normálisan működik.
  Mi lehet a baj, és hogyan lehet kiküszöbölni. Nem vagyok profi, ezért érthető elérési útvonalra lenne szükségem.
  Köszönöm.

 144. pcinfogb Says:

  Szia!

  Milyen típusú Win7? Azt hiszem csak a Professional meg az Utimate engedi, hogy Win7 alól direktbe telepíts XP-t.

  Neked is javaslom, mint már sokszor másnak is, amit én is sokat használtam már ilyen esetben. Formázd meg a hardot egy másik gépben, tedd vissza és fix menni fog.

  Üdv.

 145. Bea Says:

  Szia !
  Én most telepiteném újra a gépet de nem merek belekezdeni mert még ilyet nem csináltam még.nekem az xp cd-m vista külselye van.Mondjuk mi volna ha valamit elrontanék akkor mi lene??
  köszi

  • pcinfogb Says:

   Szia Bea!

   Mit értesz az alatt, hogy Vista külseje van az XP-nek? Nem teljesen értem…
   Elrontani a gépet nem tudod, mert vagy végig megy a telepítés és lesz egy új rendszered, vagy nem és akkor marad a régi minden…

   Üdv.

 146. V Gábor Says:

  Hali! Szeretnék egy kis segítséget kérni xp sp3 telepítéséhez. Elég sokszor csináltam már, de most valahogy elakadtam.Egy régi gépről van szó amin eddig is xp volt. A telepítésnél addig jutok el, hogy megformázza az adott partíciót, majd a másolás is végbemegy. Jön az újraindítás és a szokásos szöveg “nyomjon le egy billentyűt a CD-ről vagy DVD-ről való indításhoz”. És itt megáll a tudomány. Elvileg pár másodperc után magától tovább kellene haladnia billentyű lenyomása nélkül is. De nem. Billentyű lenyomására sem reagál nem csinál semmit.

  Remélem tudsz segíteni abban hogy mi a probléma.

  Válaszodat előre is köszönöm.

  Szia

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ha végig megy az első fázis és újraindul a gép, akkor BIOS-ba tedd vissza, hogy hardról bootoljon.

   Üdv.

  • V Gábor Says:

   Szia! Köszönöm a válaszod!
   Meg próbáltam azt amit javasoltál, de úgy sem megy. Nem megy tovább a telepítéssel.

   A winchesterrel lenne a gond?

   ui.: Nagyon jó az oldalad. 🙂

   Üdv.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Könnyen lehet. Esetleg betenni egy másik gépbe és megnézni HDD Sentinellel.
   Köszi.

   Üdv.

 147. Wex Says:

  Szia!
  Már párszor telepítettem Xp-t, de most olyan problémába ütköztem, amit nem tudok megoldani. Az Asus laptopomra szeretném telepíteni az Xp-t. Nem rég lett újratelepítve, de lehet, hogy a sok program leterhelte. Épp egy programot futtattam, miközben letöltés is ment, amikor kékhalált kapott, majd nem akart újraindulni (nem tudom, lehetséges-e, arra tippelek, hogy túlzottan felmelegedett, ezért történt mindez). Ezután viszont töltött volna be, de azt írta ki, hogy nem tudja elindítani a windows-t, mert a hal.dll fájl hiányzik. Mivel nem is indult el a gép, gondoltam, hogy Xp-cd be, és Javítás vagy Telepítés megoldja a gondot. Eredeti Xp-cd, eddig mindig működött. Javításnál annyit csinál, hogy kiírja, hogy írjam be az EXIT-et, utána ismét a hal.dll-t írja ki. Telepítéshez fogtam. Itt jött a komolyabb gond. A C-re nem engedi telepíteni, nem engedi formázni, azt írja, valami gond van vele. Eleve, amikor kiválaszthatom, hova tegye, ott is ismeretlen fájlrendszert ír. 4 partícióm van. Másik partícióra nem engedte feltenni, ugyanis, ha rányomok, hogy a D-re tegye, akkor is a C-t akarja formázni, ami ugye sikertelen. Amikor töröltem a C partíciót, és kiválasztottam a D-t, akkor a felszabaduló Mb-okat ugyanúgy felül írja ki, nem adja hozzá a többi nem partícionált területhez. Ráadásul hiába választom a D-t, akkor is fent, az első sorban lévő nem partícionált területet veszi figyelembe, oda akarja tenni az Xp-t, ekkor kiírja, hogy nincs megfelelő fájlrendszer, ezért nem telepíthetem a windows-t. Megköszönném, ha adnál ötletet. Annak örülnék a legjobban, ha nem kellene kiszedni a merevlemezt, ugyanis a hardverhez nem igazán értek. Válaszod előre is köszönöm.

 148. Imre Says:

  Szia!
  Most láttam az oldalad és szeretnék egy kis segítséget kérni tőled!
  Újra kellene telepítenem a gépem.De van egy problémám amúgy teljesen kezdő vagyok telepítés terén de szükségem van egy segédprogramra a neve S3 TRAY PLUS azt hiszem ez a videókártyához kell mert enélkül ugrált a képernyő előtte.arra lenne szükségem hogy te talán tudod honnan lehetne leszedni.És akkor talán neki merek állni a telepítésnek.Segítséged előre is köszönöm
  Imre

  • pcinfogb Says:

   Szia Imre!

   Normális driver telepítése után is csinálja? Csak, mert a S3 TRAY PLUS-nak elvileg ilyenhez nem lenne köze, amit te írtál.

   Üdv.

 149. Tamás Says:

  Hello , érdeklődnék van egy régebbi gépem és nem tudom miért de a biost nem tudom úgy beállítani ,hogy elfogadja a lemezrőlbootolást. Párszor csináltam nem volt semmi gondom vele.Arra gondoltam összedugom a telepítésre váró vincestert a másik gépemmel és úgy rakom rá az xp-t.Azon is xp fut de a kiválasztásnál,hogy hova akarom az uj programot bejelölöm az uj vinyo c rendszerét ,ráeröltetem a xp t ,utána csak kihuzom berakom a régi gépbe és ott feltesezm a többi szükséges programot.
  Nem tudom, ez így működhetne? Köszönöm elöre is a választ.

  • pcinfogb Says:

   Szia Tamás!

   Működni fog, viszont az összes drivert újra kell telepítened majd, mert az XP-t az adott gépre “készíti” fel a telepítő.

   Üdv.

 150. Tibi81 Says:

  Szia! Win7- helyett szeretném visszatenni az xp-t, de pendrive-ról, mert netbook-om van. El lehet előtte távolítani valahogy a win7-et?
  Mert azt gondolom, a win7 miatt nem talál háttértárolót a gépen.
  Már fogalmam nincs hogy lehetne újra xp-m.
  Előre is köszi a választ!
  Üdv.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Amikor teszed fel az XP-t, akkor törlődik a Win7 ha arra a partícióra telepíted, ahol most van a rendszer.

   Üdv.

 151. Tamás Says:

  Szia,a múltkor írtam a bioszgondokkal küzdő gépről. Nos a rendszert tudtam telepíteni és minden működik kivétel a lankártya.Beteszem a driverlemezt és mindig hibát ír ki hogy ezen a verziószámon valami már szerepel és kilép a telepítésből. Mit lehetne ezzel kezdeni?Köszönöm

 152. Smith Says:

  Hello
  Régi ABIT SA7-es gépem van. Szeretném az XP-t másik “új” HDD-re tenni, “a régit meg törölni” hogy ezt véghez vigyem, valamint, hogy az új induljon el, ehhez elég a jumpert átcserélgetni ? Valamint, ezt a telepítés előtt, kell megcserélni, vagy miután feltelepítettem az új XP-t ??? Ami még fontos, azt olvastam, hogy az IDE kábel közepén a DVD író kell legyen, de nekem a HDD van ott. Megsem tudnám cserélni, mert annyit nem tudnék csavarni ezen a széles kábelen. Ez problémát jelenthet a telepítésnél ??? 😦 Köszönöm !

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Elég sorba rakni a HDD-ket, az új legyen elől és telepítés közben törlöd a régiről az adatokat. HDD+DVD sorrend tök mindegy 😉

 153. Vegoku Says:

  ÁHH ez nagyon sokat segített nekem 😀 köszi szépen hogy kiraktad 😀

 154. Aliz Says:

  Szia. Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a lap-top-ra telepítettünk Windows 7 Home Premiumot. Nekem nem nagyon vált be, ezért szeretnék xp-t tenni rá. De nem engedi, mert valami olyasmit ír ki, hogy ami fent van operációs rendszer az újabb. Szóval újabb mint az xp ezért nem engedi. Hogyan lehet Windows 7 után ismét xp-t feltenni?

  • Aliz Says:

   Igen és a partíciókig sem jut el, mert előjön valami hibaüzenet és ott olyasmit ír, ha már korábban is volt ilyen, próbálja meg újra, szóval indítsa újra a telepítést, vagy valami ilyesmit.

   • pcinfogb Says:

    Próbáld ki, hogy mindent visszaállítasz a gyárira a BIOS-ban… vagy épp Win7 alól indítsd el a telepítést.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Hol írja ezt ki? Bármikor feltehető XP Win7 helyett… nem tudod tovább nyomni, hogy te ezt tudod és nem érdekel?

 155. Aliz Says:

  A rendszer problémát talált és a Windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt. Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet.
  Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket.
  Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket és merevlemez- vezérlőket.
  Ellenőrizze, hogy a merevlemez megfelelően van- e konfigurálva és lezárva. Futtassa a CHKDSK/F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.

 156. Jani Says:

  Heló!

  Én már lementettem egy “teljes rendszer-helyreállítást” a külső HDD-m re(1000GB) és az lenne a kérdésem, hogyha én annál fogva újratelepítem a rendszert akkor minden beállítás, progi, Driver, chooki, felhasználó és egyéb külön telepítő CD/DVD nélkül vissza áll? Lehet ilyenkor partícionálni?

  -az op. rendszer XP

  -a belső vinyóm 74,5GB ebből 10GB környéke szabad

  -a külső vinyómon más progik is vannak amik a belsőn nem fértek el

  -ha a rendszert a “teljes rendszer-helyreállításnál” fogva telepítem újra akkor gyorsabb lesz a gépem?Mert én csak azért akarom újratelepíteni mert belassult!Olvastam ha lapozófájlt külön partícióra tesszük akkor gyorsabb lesz a gép >vagy hogy is van ez<
  ha ez igaz akkor fontos kérdésem, hogy lehet-e újratelepítés nélkül partícionálni

  az oldalért pedig gratulálok ritkán látni értelmes szöveget hasonló témában ilyen és hasonló kezdő felhasználóknak mint én tényleg nagyon részletes volt

  válaszodat előre is köszönöm

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ha lementettél mindent, attól telepítés után is kell telepítened drivereket. Azok elvésznek sajnos ilyenkor.

   Üdv.

 157. Rideg László Says:

  Szia!
  Sok hasznos dolgot ovastam az oldaladon, de a problémámra nem találtam választ. Ezért most felteszem a kérdést és remélem, hogy tudsz segíteni.
  Van egy P4-es gép, amelyen XP volt telepítve. Sok év alatt már többször. Most is újra akrtam telepíteni egy olyan lemezről, amin rajta van minden drajver meg segédprogramok is. Eljut addig, hogy már a 39 perctől visszaszámol 33 percig. Ott leáll és valami olyat ír, hogy a gép védlme érdekében megszakítja a telepítést.
  Gondoltam, hogy akkor a korábbi lemezröl telepítem. Igen ám, csak hogy hiába teszek bármilyen lemezt, nem írja ki, hogy nyomjak meg egy gombot a CD-röl való indításhoz. A biosba a dvd mdghajtó van megadva elsődleges boot eszköznek. Sőtt, már a végén, minden egyes lehetőséget a dvd meghajtóra állítottam. Mégis mindig a wincseszterre elkezdett telepítés indul el. Próbáltam már Live boot CDröl is indítani, de nem akar engedelmeskedni. Nem ad lehetőséget arra, hogy CDröl indítsam. Másik gép indul a próbált CDkröl. Kérlek, adj valami ötletet, hogy mit tegyek?
  Segítséged előre is köszi.

  Laci

  • pcinfogb Says:

   Szia László!

   Esetleg optikai meghajtó probléma is lehet. Nálam számos esetben volt olyan gond, hogy ilyen-olyan hibával leállította a telepítést, vagy nem engedte a bootot és egy másik meghajtóval ment simán. Azóta be is szereztem egy külső, hordozható meghajtót, mert elég sokat telepítéek.

   Üdv.

   • Rideg László Says:

    Hello!

    Köszönöm a segítséget.
    Megpróbálom a másik gépből átrakni az optikai meghajtót.

    Laci

 158. Jani Says:

  heló!

  Az lenne a problémám, hogy a gépem nagyon lelassult és hallottam, hogy ha a progikat külön partícióra tesszük akkor a gép gyorsabb lesz. Lehet újratelepítés nélkül particionálni?

  Az oldalért grat, ebben a témában még nem is láttam ilyen részletes szöveget.

  csá

 159. A Windows 7 még kis sem hűlt, de már itt a 8-as! « PCINFO Says:

  […] ez is azzal kezdődik, hogy be kell állítanod a BIOS-ban a DVD-ről való bootolást. Ezt egy korábbi bejegyzésemben már leírtam, így most ezt a részt […]

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: