Rendszer telepítés: Windows 7

Ezzel a bejegyzésemmel zárom a három részből álló Windows telepítéseket bemutató írásaimat. Mai bejegyzésem a hivatalosan október 22.-én megjelenő Windows 7 telepítését mutatja be (nem hivatalosan már régóta letölthető a teljes változat is). Én most a még hivatalosan letölthető béta (nem teljes) verziót telepítettem. Valójában a teljes rendszer telepítése is ugyanígy zajlik majd, ebben nincs változás.
A Windows 7 béta verzióját rengetegen letöltötték amint a Microsoft elérhetővé tette. Az első béta verziók már sokak szerint használhatóbbak voltak, mint az XP. Tehát a megjelenés előtt hatalmas a siker, mert ez egy valóban jó rendszer. Az utolsó megjelenő béta verzió (Windows 7 RC) gyakorlatilag már a tejes verzió, és mára már rengeteg számítógépen ez az első számú op. rendszer.
Mint minden rendszer telepítését, ezt is ugyanúgy kell elkezdeni, vagy is a BIOS-ban beállítani a Boot menüt. Ezt az XP telepítéses bejegyzésemben már leírtam, ezért most erre csak nem térnék ki ismét. Valójában, aki már telepítette a Vista-t, az könnyedén boldogul a Windows 7 telepítésével is.

windows7_2D00_logo2

A Windows 7-ből is elérhető lesz számos verzió. Az RC jelenleg az Ultimate verziót kínálja, ami a legjobb és legdrágább verzió a Windows 7-ből. Maga az Ultimate egy átlag felhasználónak bőven sok. Én a Home Premium verziót ajánlom, szerintem az bőségesen elég azoknak, akik semmi extrára nem használják a számítógépet.

A Windows 7 gépigénye:

-1 GHz-es processzor
-1 GB memória (32 bites rendszer esetén) vagy 2 GB memória (64 bites rendszer esetén)
-16 GB tárhely (32 bites rendszer estén) vagy 20 GB (64 bites rendszer esetén)
-Direct X 9-et támogató grafikus meghajtó.

Ezt a gépigényt látva igencsak örülhetünk, mert barátok közt is jobb, mint a Vista gépigénye. Ilyen pedig a történelem során még nem volt, hogy egy újabb rendszernek kisebb gépigénye legyen. Tehát nem kell az új op. rendszerhez új PC. A Microsoft által megadott gépigényt én még egy kicsit kiegészíteném. Egy régebbi gépen is kipróbáltam, beállítva a minimum gépigényt és meglepően tapasztaltam, hogy szebben fut, mint az XP. Kipróbáltam azt is, hogy 1GB memória helyett csak 512-t használok. Így sem volt semmi gond! Tehát egy 1 GHz-es processzor, 512 MB memória és egy 6 éves grafikus kártyával felszerelt gépen is elmegy a Windows 7 fennakadás nélkül. Ez dicséretes. A tárhelynél viszont vigyázzunk. A gyártó ugye 16 GB-ot adott meg a 32 bites rendszer esetében, de ez csak maga a rendszer. Az a partíció amire a rendszer települ legalább 40 GB-os kell, hogy legyen. 64 bites rendszer esetén pedig legalább 50 GB.

No, de nem fecsérlem tovább a szót, kezdődhet a telepítés!
Az első lépés tehát a BIOS-ban beállítani, hogy a DVD-ről bootoljon a gép.

Az előző bejegyzések olvasóinak már szokásosnak mondható kép (szöveg) fogad bennünket: “Press any key to boot form CD or DVD…”, vagy is nyomjunk megy egy gombot, hogy betöltse a CD vagy a DVD tartalmát.

Amint megnyomtunk egy gombot, máris elkezdi a munkát a telepítő.

Rövidesen előjön a Windows logó is és a Starting Windows felirattal jelzi a telepítő, hogy nekiláthatunk a telepítésnek.

Az egész ugyanúgy kezdődik, mint a Vista esetében, tehát a nyelveket és a billentyű kiosztásának nyelvét kell kiválasztani. A legfelső legördülő menüben a telepítés nyelvét, a középsőben az idő és aktuális formátum nyelvét, és legalul a tasztatúra kiosztásának a nyelvét választhatjuk ki. A továbbhaladáshoz kattintsunk a “Next” (tovább) gombra a jobb alsó sarokban.

A következő ablakban az “Install now” (telepítés most) gombra kattintva léphetünk tovább, de egyéb információkat is megtudhatunk a “What to know before installing Windows” (Mit kell tudnunk a telepítés előtt?) szövegre kattintva. A “Repair your compouter” (A számítógéped javítása) sorra kattintva a már használatban lévő, de hibás Win7 rendszert javíthatjuk.

“Setup is starting”, vagy is a telepítés kezdése.

A következő ablakban a telepítő a licensz feltételek elolvasására ösztönöz, és ha ezzel készek vagyunk (nem muszáj elolvasni), akkor alul pipázzuk ki az “I accepted the license terms” (Elfogadom a licensz feltételeket) opciót és kattintsunk a “Next” gombra.

Az újabb ablakban kiválaszthatjuk, hogy milyen típusú telepítést szeretnénk. Ez elég kacifántos kérdés a Windows részéről, mert hát az “Upgrade” (feljavít) mezőre kattintva csak javítani tudjuk a rendszert és nem az újat telepíteni. A “Costum” (szokásos) mezőre kattintva mehet a telepítés csak. Erre kattintsunk, ha nem javításról van szó.

Itt jön a particionálás, ha kell. Valójában itt csak arra kérdez rá a telepítő, hogy hova (melyik partícióra) akarjuk telepíteni a rendszert, de a particionálás is itt megoldható a “Drive options” (meghajtó beállítások) feliratra kattintva.

A particionálás teljesen azonos művelet, mint a Vista-nál.

Ha volt particionálandó rész, akkor a fenti kép fogad majd bennünket a “Format” feliratra kattintva. A telepítés előtt viszont azt a partíciót, amire a rendszer települ majd, azt ajánlatos formatálni. Ha kész a formatálás, akkor “Next”.

A telepítő egyből nekilát a rendszerfájlok telepítésének, kicsomagolásának és az egyéb teendők elvégzésének. Itt egy kicsit hátradőlhetünk, ezt automatikusan csinálja.

A frissítések telepítése (Installing updates)…

…a fenti képen látható ablak jelenik meg és a PC újraindul majd.

Megint a fenti képen is látható szöveg fog megjelenni, de most nem nyomjunk semmit. 5 másodperc múlva automatikusan tovább fog lépni a telepítő.

A telepítő előkészületeket végez.

Egy dizájn váltással még mindig dolgozik és …

… folytatja a telepítést, és be is fejezi lassan.

A számítógép megint újraindul, és szintén nem kell beavatkozunk.

Előkészíti a telepítő a PC-t az első használatra, erről árulkodik a fenti képen látható szöveg is.

Amint kész az előkészületekkel, megjelenik a következő ablak. Ide a nevünket (felső szövegmező) és a PC nevét (alsó szövegmező) kell megadni.

A PC-t jelszóval is védhetjük. Felülre be kell írni a jelszavat, középre szintén (megerősítés gyanánt) és alulra pedig megadhatunk egy olyan szavat, vagy számot, ami akkor segíthet, ha elfelejtettük a jelszavunkat. Pl. Ha a jelszó a születési év, esetemben 1986, akkor én a “Type a password hint” részbe beírom, hogy “születési év”. A PC bekapcsolásakor tehát kéri majd a jelszót, és ha rosszul írjuk be, akkor megjelenik ez a szöveg.

A következő ablakban megadhatjuk a termékkulcsot, vagy ha online szeretnénk megvásárolni (vagy is inkább aktiváltatni), akkor hagyjuk üresen a szövegmezőt és hagyjuk kipipázva az “Automatically activate Windows when I’m online” (Automatikus regisztráció, amikor online leszek) opciót. Mehetünk tovább, “Next”. Ellenkező esetben mit tegyünk / tehetünk? Mert lehet, hogy nem online akarom aktiváltatni…

Következő lépésként kiválaszthatjuk, hogy legyenek-e frissítések a rendszerhez. A legfelső és egyben kiemelt pontban a fontos és ajánlott frissítéseket választhatjuk ki. Véleményem szerint ez ajánlott funkció. A középső pontban csak a fontos frissítéseket tölti majd le a rendszer ha azt választjuk. A legalsó pont kiválasztásával semmilyen frissítést nem tölt le majd a rendszer.

Jöhet az időzóna (és dátum) beállítása. Jelen esetben a UTC +01:00-át válasszuk, az a mi időzónánk.

A telepítő befejezi a beállításokat. Ez alig egy percig tart, és már megy is tovább a telepítő.

Előkészíti az asztalt és…

… jön a szokásos üdvözlés is.

Alul ilyenkor jelzi, hogy melyik verzió lett telepítve.

Nem éppen Windows-ra jellemző háttérkép fogad bennünket és …

… a bal felső sarokban még rendezget néhány dolgot a telepítő, de ezután már a kész, a rendszer a rendelkezésünkre áll.

A Windows 7 települt, kedvünkre használhatjuk. 🙂

Én már nagyon kíváncsi vagyok mennyien állnak át majd Windows 7-re, de a kezdő lökés megvan most már, tudjuk telepíteni. 🙂

Üdvözlettel, Csikós Béla

236 hozzászólás to “Rendszer telepítés: Windows 7”

 1. VLaci Says:

  Ez így tökéletes, csak egy másik számítógépet is kell vennem 🙂
  Köszi a bejegyzést !

  Vastag Laci

  • pcinfogb Says:

   Köszönöm 🙂 Egyébként ha az XP megy azon a PC-n, akkor valószínűleg a Win7 is… feltéve ha van 512MB RAM. Ha annyi nincs a gépben, akkor nem is engedi telepíteni.

   Üdv.B.

 2. Lencse Says:

  Helló! sürgősen szeretnék kérdezni töled egy dolgot ,de sajnos e-mail címedet elfelejtettem és nem bukkantam az oldalon rá sem, bocsánatot kérek ,hogy ide írtam a kérdésemet, csak nem jutott eszembe jobb ötlet.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Az e-mail címem az, amiről a blog értesítőt is kapod (chiky@sksyu.net). Egyébként nem gond, ha itt kérdezel… De hol a kérdés? Csak kérdezz nyugodtan.

   Üdv.

 3. Heli Says:

  Hali, partícionáltam gépem, és úgy szeretném felrakni windows 7 et hogy megmaradjon xp is esetleges hiba esetére, ez rendben van de azt hallotam hogy a winsows 7 felülírhatja automatikusan az xp-t akkor is ha más partíción van, ez igaz? és ha igen hogy lehetne megoldani? köszi

  • pcinfogb Says:

   Szia Heli!

   Ha a Win7-et másik partícióra rakod, akkor az XP-hez semmi köze nem lesz. Nem fog semmit felülírni, ez miatt ne aggódj.
   Ha mindkét rendszer telepítve lesz, akkor a gép bekapcsolásakor majd kiválaszthatod, hogy melyiket akarod használni és ennyi. Az egyik rendszere csinálod ezt, a másikon azt. Nem lesz baj. A lényeg, hogy ne egy partíció legyen.

   Üdv.

 4. vizib12 Says:

  Hi!

  Ha az xp helyére rakom fel a win7-et akkor a már fent lévő programok megmaradnak és továbbra is működni fognak vagy azoknak annyi lesz és rakhatom őket újra? Előre is köszi a választ.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Nem, nem maradnak meg. A telepítés során formatálod, vagy is törlöd az adott partíciót. A Win7-re ugyanúgy telepítened kell mindent.

   Üdv.

 5. fdrzs Says:

  szia ! egy olyan kérdésem lenne, hogy a gépem 512 MB-s, és hogy ott hány bitest kell telepítenem, vagy melyik lenne ajánlott ? mert a 86ost próbáltam, fel is tette, de mikor újraindult, csak egy fekete képernyő jelent meg, és nem hozta be a számítógép beállításokat, mint azt kellene a telepítés befejezésénél. előre is köszi, ZS.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Amennyiben 512MB memória van a gépedbe, akkor semmi esetre se gondolkodj 64 bitben. Csak is a 32 bitest tedd, fel a 64 bitesnek több kell. Egyébként ha nem eredeti, vagy is rosszul feltört verziót használsz, akkor lehet az a baj.

   Üdv.

 6. Jónás Tamás Says:

  Heló!Megnéztem a leírást a win 7 telepítésével kapcsolatban.Az volna a kérdésem ha az xp-re akarom telepíteni akkor az 1-es patricióra kell klikkel nem?Én most fogom telepíteni.Az én verzióm már a teljes uptate verzió,és azt írták hogy telepítés közben állandó net kapcsolat legyen és ebben az esetben automatikusan telepíti a szükséges driver-eket.Nem tudom ez mennyiben igaz.Kicsit aggódtam hogy nem fog működni,de azt mondták hogy a laptop-hoz hoz kapott eredeti driver cd-k re nem lesz szükség mert feltelepíti a videó-hang kártya és a szükséges driverek-et.Lehet hogy ezekkel kapcsolatban nem tudsz válaszolni.Amennyiben mégis,előre is köszönöm

  • pcinfogb Says:

   Szia Tamás!

   Ha a Win7-et az XP helyére akarod telepíteni, akkor igen, az első partícióra (amin az XP van most, tehát elméletileg a C partíció) kell telepítened a Win7-et. Viszont ha az XP helyére akarod, akkor nem felejtsd el formatálni azt a partíciót!
   Ha nem az XP helyére, hanem mellé, mint egy 2. op. rendszer akarod telepíteni, akkor válassz másik partíciót.
   Az online telepítés során települni fognak a driverok is, ettől nem kell félned. Azonban ha még is valami hiba történne, nem települnének a driverok, akkor biztosan le lehet szedni azokat a netről. Ha elárulod milyen a laptopod, akkor keresek neked hozzá driverokat is.

   Üdv.B.

 7. Jónás Tamás Says:

  Elküldtem a csatlakozási oldalt a részedre.Problémák voltak a küldéssel,remélem megkaptad.A laptopom típusa ASUS A6VM.A memóriát kicseréltem 3 GB-ram ra,nem tudom ez számít e.Nagyon jó az oldalad.Köszönöm a segítséget.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Megkaptam a csatlakozással kapcsolatos leveled (értesítést is küldtem, hogy már a csatlakozottak közt vagy), köszönöm.
   A 3 GB memória nagyon is számít, szeretni fogja a Win7 🙂 Egyébként itt a laptopod hivatalos oldala:
   http://asus.com/product.aspx?P_ID=AylsRkNalMGBYrjS
   Fent is írja is, hogy Win7-re alkalmas….
   A driverokat pedig úgy töltheted le, hogy a “Download” fülre kattintasz, majd kiválasztod milyen az op. rendszer és kilistázza, hogy ahhoz milyen driver kell, majd töltheted le.
   Kösz, amit írtál és persze szívesen segítek továbbra is.

   Üdv.B.

   • gerapapa Says:

    Helló! Nálam az asus honlapján ahonnan le akarom tölteni a drivereket az op.rendszereknél nincs felsorolva a win7. Ilyenkor melyiket kell letölteni? Köszönöm a segítséget előre is.
    Nagyon jó az oldal egyébként!

   • pcinfogb Says:

    Szia!

    Ha nincs ott, akkor külön szedd le a gyártók weboldaláról. Pl. ha nVidia az integrált garfikus kártya, akkor látogasd meg az nVidia weboldalát és ott válaszd ki milyen kártyád van. 5-6 éves gépekre is vannak driverok…. vagy ha pl. Realtek a hang kártyád, akkor látogasd meg annak a weboldalát. Ha nem menne a dolog, akkor írd le milyen a laposod és segítek.

    Üdv.

 8. Pataki Péter Says:

  Szia!

  Elküldtem én is a csatlakozós levelet.
  Jó kis oldal gratulálok hozzá és jók a bejegyzések is.
  Ja és a boot-al van nekem gondom, hogy beállítottam hogy cd/dvd-ről bootoljon és nem arról bootol hanem csak szimplán elindítja a Vistát.

  Üdv. Petike.

 9. Jónás Tamás Says:

  Szia!Még abban szeretném segítségedet kérni hogyan magyarosítsam a Windows 7-tet,amennyiben tudod.Mint kiderült az enyém angol verzió,de csatoltak hozzá magyarosítás mappát.Ebben van 10 exe fájl csak nem tudom pontosan hova csomagoljam ki.De azt is írták hogy a magyarosítani lehet a windows uptat-on keresztűl,de nemtudom itt hogyan töltsem le.Amennyiben tutsz segíteni megköszönöm.További sikereket az oldalhoz!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Teljes rendszer magyarosításról nem sok jót hallottam. Amennyiben eredeti a Win7-ed, akkor simán kicserélik neked ráfizetés nélkül. Ezt a Microsoft magyar wboldalán meg is teheted.
   Ha nem eredeti, akkor meg inkább javasolt magyar verzió letöltése… De majd utánanézek ennek a magyarosítás dolognak és jelzek, ha megtudtam valamit.

   Üdv.

 10. LAci Says:

  hali én nem pipáltam ki az online aktiválást és serialt sem adtam meg!
  ez nagy probléma? hogyan tudom aktiválni de nem dobott fel semmilye ablakot h aktiváljam!
  köszi a segítséget
  Üdv LAci

  • pcinfogb Says:

   Szia gerapapa!

   Nem gond ha nem pipáltad, attól még fogod tudni aktiválni. A vezérlőpultban menj a rendszer ikonra és ott írni fogja, hogy hogyan aktiválhatod.

   Üdv.B.

 11. jozy Says:

  Szia!
  Nekem a következőket írja ki :
  A windows nem telepíthető erre e lemezre. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlőengedélyezve van a BIOS menüjében.

  A telepítőt a lemezről bootoltam, nem látja a két partíciót. Nem enged formázni sem.
  Mi lehet a gond?

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ha nem látja a partíciókat, vagy is a harodt, akkor a jumperokat nézd át. DVD író legyen a Master, a HDD meg a SLAVE.
   Esetleg a BIOS-ban lehet az üzemmód nem megfelelő, az AHCI-IDE dologra gondolok, de ez SATA-s hard esetén nem szokott gond lenni. Neked az van?

   Üdv.

 12. jozy Says:

  Igen SATA-s van.
  Az xp telepítésével nincs semmi gond, ott látja a két partíciót

 13. jozy Says:

  A merevlemezt egyben látja, pedig c, d partíció van működő xp-vel

  • pcinfogb Says:

   A Win7 lehet másképp reagál az üzemmódokra véleményem szerint. No, de ha látja, akkor nem ott van a gond. Ilyennel őszintén szólva még nem találkoztam, hogy egyben látja a partíciót (hasonlóval viszont igen). Ha nem engedi megformázni, akkor lenne egy ötletem, de ahhoz kell egy másik PC is. Tedd be egy másik gépbe a hardod és formázd meg a C-t, de legjobb lenne az egész merevlemezt. Nálam ez után már kezelte normálisan a hardot.

   Üdv.

 14. jozy Says:

  Köszönöm, kipróbálom.

 15. psita Says:

  Ha a gépeden xp van akkor a 7 is menni fog az 512MB RAM problémát ki lehet küszöbölni. Tehát a következőt kell tenni:
  1. Szerezni egy HEX editort.
  2. Virtuális meghajtóba win7 képfájl
  3. sources mappából winsetup.dll másolása winchesterre
  4. 77 07 3D 78 01 hexadecimális érték cseréje a köv. hexadecimális értékre E9 04 00 00 00
  5. visszamásolni
  6. telepítés
  woala működik

  • pcinfogb Says:

   Szia Psita!

   Én is olvastam hasonlóról… csak ezzel is az a gond, hogy 512 MB RAM-nál kevesebbel már zavaró használni a rendszert, tehát lassú. Persze akinek gyöngébb gépen is kell a Win7, annak jól fog jönni ez a kis infó. Kösz a kommentet.

   Üdv-.

 16. Szabó Sándor Says:

  Szia!

  Feltelepítettem a 64 bitest 4 GB RAM-ra és jó is volt. Majd bővítettem 6 GB-ra és így már nem tölti be az operációs rendszert. Ha eleve 6 GB-ra próbálom telepíteni akkor nem telepűl. Az alaplapom 8 GB RAM-ot kezel.
  Nem tudom mi lehet a gond, hogy 6 GB-al nem működik. Talán a BIOS-ban kell valamit állítani ? Ha tudsz kérlek segíts! Köszönöm!

  Üdv: Sándor

  • pcinfogb Says:

   Hello!

   Biztosan nem a RAM mennyiségével van baj, mert a 64 bites, már 4 GB felett bőven kezeli a memóriákat. Esetleges probléma lehet a memória feszültsége. Lehet az új memóriák fezsültsége túl nagy, nem kezeli az alaplap. Azt próbáltad, hogy csak az újakat teszed bele? Az is lehet, hogy gyári hibásak.
   A BIOS-ban elméletileg nem kell állítani semmit. Ha nagyobb MHz-en is menne az új RAM, akkor beállna automatán arra, amelyiken a többi megy.

   Üdv.B.

 17. kacs Says:

  Hello nem tudod megmondani hogy kell windows 7 után xp felrakni?
  Bocs a zavarásért

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Tudtommal sehogy 😦 Először kell az XP, aztán a Win7… persze itt most ugye arról beszélünk, hogy mindkettő legyen a gépen?
   Egyébként nem zavarsz 😉

   Üdv.

 18. Pataki Péter Says:

  Hello!

  Már meg van a win7-em, de nem tudok msn-t használni rajta mert nem akar bejelentkezni…
  Ha tudsz segíteni légyszíves írjál nekem email-t a traficster@gmail.com-ra.
  Köszi.

  Üdv. p.p.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ha nem gond, akkor ide írnám a választ. A Win7-en az MSN-t telepítetted külön (régebbi verziót), vagy a Windows Live csomagban szedted le? Mert ez utóbbi ajánlatos, mivel a régebbi verziók nem mennek kifogástalanul.
   A másik ilyenkor fellépő hiba a router lehet. Azon keresztül megy a neted?

   Üdv.B.

  • pcinfogb Says:

   Értem. Akkor érdemes ott szétnézni. Sajnos így látatlanba nem tudom, hogy melyik beállítás lehet a rossz. Nekem is arról megy és pl. nálam nem ment a feltöltés, amíg be nem állítottam.
   Esetleg megtudhatom a router típusát is? Hátha többet tudok mondani. Egyébként valami olyasmi beállítást kell kerni, hogy p2p engedélyezés, vagy valamilyen megosztás. Nehéz megmondani mi lehet a kívánt opció, mert gyakorlatilag ahány router, annyiféle elnevezés… Azért igyekszem segíteni.

   Üdv.

  • pcinfogb Says:

   Ok, köszi 😉 Katt ide:

   http://cellikaloz.spaces.live.com/blog/cns!4B5D4A502FC7C5BF!8873.entry?sa=214041604

   Csináld végig azt amit a Vista op. rendszerhez ír és jónak kell lennie.

   Üdv.B.

   • Pataki Péter Says:

    még most se jó. 😦

   • Pataki Péter Says:

    dee már jóó.:D:D:D megcsináltam.:D ott volt a segédlet alatt egy hozzászólás és azzal csináltam meg.:)
    köszönöm szépen a segítségedet. 🙂
    te mindig segítessz nekem .:)
    Üdv. P.P.

  • pcinfogb Says:

   Örülök, hogy jó lett és tudtam segíteni, szívesen tettem 🙂

   Üdv.

 19. pcinfogb Says:

  Szia BENCE!

  Ha nem lesz leformázva a hard, akkor nem.

  Üdv.

 20. Norbika Says:

  En azt szeretnem megkerdezni hogyha a Windows 7 et ISO falj formatumban toljuk le ,akkor azt h kell telepiteni ,mert nekem ez nem tiszta.Akkor be kene olvasni DEAMON TOOLS, vagy POWERISO val ugy mint egy jatekot,vagy valamilyen mas programot?

  • pcinfogb Says:

   Szia Norbika!

   Ha ISO fájlt töltöttél le, akkor azt csak be kell olvasni az általad említett 2 programban (vagy inkább javaslom a Virtual Clone Dirve-ot, Win7 alá az a legjobb), mint pl. a játékokat.
   Ha kiírni szeretnéd, akkor csak dupla klikk rá és alap esetben a CD/DVD író program már írható formában fogja megnyitni.

   Üdv.

 21. Norbika Says:

  oke .

 22. Norbika Says:

  Hogyan irjam meg a windows 7 et ? mert ugy van letoltve h nem egy ISO fajl hanem egy becsomagolt falj amit ha megnyitok elojonnek faljok es par folder.ilyen folderek: boot,efi,sources,upgrade,support.es ilyen fajlok:autorun.inf,setup.exe,bottmgr.
  es azt akkor most hogyan irjam meg ?csomagoljam ki
  vagy hagyam igy ,vagy csak a foldereket irjam es a fajlokat?

  • pcinfogb Says:

   Mibe van becsomagolva, tehát milyen a kiterjesztése a csomagolt fájlnak? Ha pl. rar, vagy zip, akkor csak nyiss egy új mappát, csomagold bele és annak a tartalmát írd ki.

   Üdv.

 23. Norbika Says:

  Koszii a segitseget .Megirtam.Es ha berakom automatikusan indul elepites.
  Majd holnap gondolom felrakom.

 24. Norbika Says:

  A participo elosztasnal van 3 db participio.Az 1 iket fel akarom szamolni akkor annak a GB it melyikhez rakja?PL felszamolom az ADATOK (E:) es akkor ezt a LOCAL DISK(C:) hez adja;az adatok 20g es a C is 20g es akkor ha felszamolom akkor a C 40 gb lesz?
  Mert nekem az ugy pont jo lenne.

  • pcinfogb Says:

   Ha törlöd a 2 partíciót, azután egybe rakja automatikusan a 2 tárhelyet egybe. Ha esetleg nem tenném, akkor nézd meg a bejegyzésem a 10-es képtől… vagy is előtt nézd át 🙂

   Üdv.

 25. jani01 Says:

  Hello!Egy olyan kérdésem lenne,hogy jelenleg windows7 van a laptomon
  ,de xp-t szeretnék rárakni,de nem engedi.Hogyan lehet ezt megoldani?

 26. red1988 Says:

  A Win7 telepitésénél nem látom a particiokat mit nálad a 9-es képen
  sata vincseszter.de fiszont ha rárakok egy ata vinyot az látja fel is megy rá de ha telepités után ismét csatlakoztatom a satás vinyot kékhalála befagy.

  Remélem tudsz eben segiteni.
  elöre is kösz.

 27. pcinfogb Says:

  Szia!

  Amikor újítottam a gépem 2 éve, akkor először ATA-s hardom volt, majd amikor SATA-ra cseréltem ugyanez a problémám volt. Igaz, Vista alatt, de a megoldás ugyanaz.
  A BIOS-ban kell állítani a dolgot… A tárhelyek kezelését kell megkeresned a BIOS-ban. Nálam így néz ki:

  Tulajdonképpen azért nem jelenítette meg nálad a SATA hardod, mert nem kapta meg az utasítást/beállítást, hogy melyik legyen az elsődleges indító.
  A kék halálnak viszont más lehet az oka. Esetleg leírnád a hibakódot?

  Üdv.Béci

 28. red1988 Says:

  szia
  itt a hibakod
  0x0000009c (0x00000004,0x8a05cda8,0x32000000,0x00070f0f
  remélem tudsz segiteni már nem tudom mit csináljak

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   A hibaüzeneted alapján sajnos több elem is okozhatja a problémád. Minden ilyen hibaüzenet megtalálható a Microsoft oldalán részletes leírással, igaz a legtöbbször angolul. Lefordítottam, amit ott írnak:
   “Hardver hiba történt. A hiba leggyakoribb okozója túlmelegedés vagy túlhajtás. A hiba okozója a legtöbb esetben a processzor, de a RAM-ok és a táp is okozhatja ezt a hibát, viszont az esetek kis százalékában a hard vagy az alaplapi meghajtó vezérlő (ebbe csatlakoztatod a hardot) is lehet a hiba oka.” Ennyi a hivatalos szöveg fordítása… szóval elég necces a dolog. Nézd meg mennyire melegednek az alkatrészek a gépedben, de én a hardod is megnézetném. Ha van lehetőség, akkor tedd át egy haverod gépébe és nézzétek meg HDD Sentinel-el, hogy nem-e hibás.

   Üdv.B.

 29. Kisfari Says:

  Szia!Azzal kezdem,hogy elég kezdő vagyok ilyen téren.Windows 7 RTM 7600 x64 OEM Hungarian_DVD szeretnék feltenni az xp helyett és kérdésem a következő lenne.Ha leírom a gépem adatait tudsz segíteni abban,hogy minden driver és illesztőprogram meg ami szükséges meglegyen a tökéletes működéshez?Szükséges egy másik gép (sajna nincs)a telepítéshez ha netán valami hiba lépne fel és kellene hozzá valamit letölteni vagy ilyesmi?Remélem tudsz segíteni és előre is köszi!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Csak írd meg a PC-d adatait és megadom a driverek letöltési linkjét. Mésik gép nem kell a telepítéshez.

   Üdv.B.

 30. Kisfari Says:

  Szia!
  Típusa MSI VR610x-202HU Az alábbi linken megtudod nézni,mert nekem is ilyenem van és itt azt hiszem minden le van írva amire szükséged lehet.” http://gianniblogja.blogspot.com/2009/06/ilyen-laptopot-hasznalok-msi-vr610x.html ” Köszönöm,hogy reagáltál a problémámra és ha netán még kellene valami akkor majd leírom.

 31. Kisfari Says:

  Hangkártyát nem engedi letölteni,de megnéztem és máshonnan letudom szedni.Sajna a hálózatival is ez a helyzet.Remélem jókat fogok lehúzni ha majd szükség lesz rájuk.Az a lényeg,hogy mindig a vista-ra valót szedjem le ha jól értelmezem?Az lenne még a kérdésem,hogy telepítés után az usb keresztül az eszközöket magától felismeri?Láttam az általad adott oldalon modem drivert is amit szintén nekem kell felraknom?Bocs a sok kérdésért,de csak így tanul az ember és ha nem zavar akkor szerintem lesz még egy pár.
  Hali!

  • pcinfogb Says:

   Tulajdonképpen a laptopod nem épp a legújabb és elméletileg mindent támogat alapból a Win7 és nem is kellene driver. Persze a biztonság kedvéért én is le szoktam szedni minden géphez, amit telepítek… A driverek ha nincsenek Win7-hez, akkor 99%-ban jók a Vista driverek is. A modem drivert 100% fel fogja ismerni és ide már nem kell USB driver sem. Az XP SP2 óta minden rendszerben van alapból USB támogatás.
   A kérdéseid meg nem okoznak problémát 😉

   Üdv.

 32. Kisfari Says:

  Megint lenne kérdésem feléd.Amit leszedtem Win7 ISO fájlt próbáltam már mindenhogy kiírni,de a boot menüben hiába állítom be a cd/dvd-ről indítást mindig rendesen indul a gépem.Mit csinálok rosszul?Ahonnan leszedtem az ISO-t ott a hozzászólások alapján valaki már ezt használja tehát biztos,hogy én nem csinálok valamit jól.Gépemre tettem Virtual pc-t,hogy megnézzem egyáltalán,hogy működik a telepítés.Arra xp freedomot tettem fel és nem volt semmi gáz.Annál még új rendszerként sem települ fel a Win7,de nyilván az xp miatt.Tudsz valami megoldást?Vagy honnan tudnék jó op.rendszert leszedni ami szinte magától települ?Köszi előre is.Hali!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Az ISO-t írtad ki, vagy annak a tartalmát? Nem mindegy… a tartalmát kell kiírni, mert ha csak az ISO-t írod ki, akkor nem lesz jó.

   Üdv.

 33. Kisfari Says:

  Magát az ISO-t írtam ki.Nem is igazán tudom,hogy kell magát a tartalmat kiírni.Biztos nem olyan bonyolult,de leírnád nekem.Hali!

  • pcinfogb Says:

   Aha, akkor azért nem volt jó. Az ISO tulajdonképpen egy tömörítés. Pl. mint ha egy csomó fájl be lenne zip-elve… csak ennek ISO a neve 🙂 A tartalmát úgy írd ki, hogy az ISO-t nyisd meg Nero-val (vagy amilyen író programot használsz)… Jobb klikk az ISO, ott Properties (beállítások) és az alábbi képen pirossal bekarikázott résznél tallózd be te is a Nero-t:

   Utána a jobb oldali képen lévő feliratot keresd és úgy írd ki.

   Üdv.B.

 34. Kisfari Says:

  Megpróbáltam kiírni,de sajna nem sikerül sehogyan sem.Nero-val és IngBurn-val is próbáltam,de Boot beállítás után mindig rendesen elindul a gép.Kicsit már idegesít a dolog,hogy egyszerűen nem sikerül!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Légy szíves nyisd meg amit kiírtál és küldj róla egy képet. Meg fogom látni úgy ott van-e, ami kell.

   Üdv.

 35. Kisfari Says:

  Elküldtem az email címedre,mert nem tudom,hogy kell ide feltenni.

 36. Kisfari Says:

  Elküldtem megint.Remélem most odaért.

  • pcinfogb Says:

   Megkaptam a képeket és kösz. Sajnos, neked nincs ott az indító fájl 😦 Ez szerintem csak update a Win7-hez, mert sokkal több fájlnak kellene lennie.

   Üdv.B.

 37. Kisfari Says:

  Köszönöm a segítséget.Esetleg te tudnál mondani olyan helyet ahonnan teljes verziót letudok szedni ami persze magyar,mert azt megköszönném.

 38. Kisfari Says:

  Köszönöm már rá is kattantam!Hali!

 39. Kisfari Says:

  Küldtem egy e-mailt!

 40. Molnár Tamás Says:

  Hello.Nos-a fentieket olvasva nekem is az a problémám, hogy nem tudok a biosban átállítás ellenére DVD-ről telepíteni Win7-et.Ha tudnál valahogy segíteni, megköszönném.(már igencsak vacak a régi op.sys.-em.)

 41. Molnár Tamás Says:

  Nos-ez nekem kínai.Majd talán találok vkit, aki nem számítógépet akar összerakni, hanem meg tudja oldani aproblémát.Azért köszi-szia.

 42. Molnár Tamás Says:

  szia.-Megpróbáltam pendriveról telepíteni,de az a problémám, hogy a Bios-ban nincs USB opció a pendriveról való telepítéshez.Mit tegyek??

  • pcinfogb Says:

   USB drive néven is szerepelhet a BIOS-ban… de semmilyen USB opció nincs? Milyen az alaplapod?

   Üdv.B.

 43. Molnár Tamás Says:

  Nagyon régi.Ez egy Sulinetes gép.Sajnos nem értek annyit a számítógépemhez:((, hogy megmondjam milyen alaplapom van.Csak annyit tudok, hogy lehet, hogy ki kellene tisztíttatni a gépet, mert az opreációs rendszer néha csak többedszerre áll le.(Egy hozzáértő azt mondta tápegység hiba,de nem javítják.)

  • pcinfogb Says:

   Értem. Ha esetleg levennéd az oldallapot (vagy fedlapot, ha fektetett a ház), akkor meg tudnád nézni, hogy ATA-s vagy SATA-s hardverek vannak benne. Ezzel is lépnénk egyet előre.
   A tisztítás jó ötlet… írtam is róla bejegyzést: https://pcinfogb.wordpress.com/2009/03/17/ezt-ne-bizd-a-bejaronore/

   Üdv.B.
   Ui.: ha írnál, akkor ma csak estefelé tudok visszaírni, mert délelőtt vizsgám van és csak 5-6 felé érek majd haza.

 44. Molnár Tamás Says:

  Nem baj, ha nem tudsz ma válaszolni.Különben rájöttem mi lehet aWin7 telepítésének akadálya a gépemen:TP-LInk 54M Wireless USB adapter van csatlakoztatva a géphez, és ha ez nem kompatibilis a Win7nel, akkor nem is érdemes operációs rendszert cserélnem.

  • pcinfogb Says:

   Megnéztem a TP Link oldalát… kompatibilis Win7-el a TP-LInk 54M Wireless USB adapter és van hozzá ott driver is 😉

 45. Molnár Tamás Says:

  Bocs, hogy megint írok mielőtt kipihented magad.
  Megpróbáltam a Biosban Usb devicet csinálni GRUB-bal,de sajnos nem tudtam hogyan alkalmazni a GRUB 1.98-at.Nem tudom mi reményem lehet még.Egyébként Via SATA RAID driverem van+ C-media driver, ha ez mond valamit.Az alaplap ASROCK P4VM800, a bios P4VM800 P1.30.Ez minden.JÓ pihenést!!

  • pcinfogb Says:

   Kösz az infókat. Utána néztem és nincs a lapodon USB-ről boot lehetőség.
   Marad hát a DVD. Lennél szíves leírni, hogy a hardodon és a DVD olvasódon hol vannak a jumperek? Ha bírod, le is fényképezheted.

   Üdv.B.

 46. ivecos Says:

  Szia,vettem egy új gépet.Ezen a windows7 van,telepítve,magyar.Eddig xp ,t használtam.De ezt nemnagyon ismerem.az a gond ha feltelepítek rá egy magyar programot,Pl. JDowloader, Telepítés után még magyar.De ha a gépet újra indítom ,onnantól kezdve angol lessz.A 7zip, magyar,progival,még a gépet sem kell újraindítani. Már angolul rakta fel.De van olyan,prori ami magyar maradt,pl, winrar.Érdekes ő dönti el,hogy mi legyen,magyar és mi angol.Pedig az összes progi magyarul van leszedve.Ha tudnál ebben segíteni, milehet a gond.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Érdekes, amit írsz, ilyennel még nem találkoztam. Viszont, amire gondolok: ugye a legtöbb program magyarosítva van. A rendszered magyar és ekkor a telepítőt is magyarnak ismeri fel, az esetek nagy százalékában. Az újraindítás után viszont lehet beáll a program az alap nyelvre. Gondolom vissza lehet magyarra állítani. Ha ezt megteszed, akkor nem szabadna visszamennie angolra.

   Üdv.B.

 47. ivecos Says:

  Köszi szépen.

 48. G.Laci Says:

  Szia!

  Szeretném kipróbálni a win.7-et és ugy gondoltam a D-re telepíteném(jelenleg xp van a C-n).Úgy tudom van rá lehetőség.A kérdésem az lenne ha már nem lenne rá szükségem el lehet távolítani?
  Előre is köszönöm a választ!

  Üdv:Laci

  • pcinfogb Says:

   Hello!

   Természetesen van lehetőség másik partícióra (esetedben D) telepíteni a Win7-et. Ha a próba után esetleg nem tetszik, akkor csak annyit kell tenned, hogy XP alatt belépsz, majd leformatálod azt a partíciót, amin a Win7 van.

   Üdv.

 49. G.Laci Says:

  Köszönöm a választ.Sejtettem,hogy formatálni kell tehát le kell mentenem onnan mindent.
  Ez a formatálás ugy zajlik xp alatt,hogy D-jobb gomb formázás ?

  Szia.

  • pcinfogb Says:

   Mindenképp ments le mindent, ha telepítesz, ha formatálsz. A formatálás pedig úgy zajlik, ahogy írtad. Esetleg még annyit, hogy a formatálás ablakban pipázd ki a gyorsfromázást (Quick format), úgy csak pillanatok műve az egész.

   Üdv.

 50. Tóth Judit Says:

  Sziasztok!
  Most vettem egy új gépet, kiírtam dvd-re a win7et, mindent úgy csináltam ahogy írtad, de a gép nem ismeri fel a dvd-t, és . Megpróbáltam pendrive-ról is telepíteni, de az sem ment. ha csak a dvd volt benn, 3 lehetőséget ajánlott fel a bootolásra: ODD HL-DT-DVDram…; HDD HItachi ht sokszám…;PCI LAN MBAv11 sok szám… és mindsegyiket végigpróbálgattam, gondolom egyébként az első volt a jó, de egyik sem indította el a windowst…
  van esetleg valakinek ötlete hogy mit rontottam el?

  köszönöm szépen előre is 🙂
  Tóth Judit

  • pcinfogb Says:

   Szia Judit!

   A kiírt Win7… ISO, tehát képfájl, vagy sima telepíthető verzió? Ha utóbbi, akkor úgy kell beállítani, hogy a CD-ről, vagy DVD-ről bootoljon. Tehát BIOS-ban a ODD (Optical Disk Drive) kell, hogy legyen a jó választás a leírtak szerint.
   Ha nem akarja a jót, akkor esetleg a jumperekkel lehet a baj. Azok jól állnak?

   Üdv.

 51. Tóth Judit Says:

  Szia!

  Az ODD-t is próbáltam de semmi… a jumperekhez nem férek hozzá. nem akarom szétszedni a laptotpot anniyra nem értek sajnos hozzá… a dvd tuti jól van megírva, rendes telepítő változat, és a másik gép rögtön felismeri…

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Ja, hogy laptop… akkor ott 100% jól állnak a jumperek. Esetleg tudnál készíteni egy képet a beállításokról, mármint a BIOS-ban a bott menü beállításról?

   Üdv.

 52. Tóth Judit Says:

  A fent talált mailcímedre küldtem őket…chiky@sksyu.net

 53. Tóth Judit Says:

  ezen a lapon feljebb.. mindjárt küldöm oda… 🙂

 54. Bari Zoltán Says:

  szia kellene nekem egy kis segítség telepítettem a win 7-et de nem tudtam aktiválni ha tudsz aktiváló progikat kérlek segíts előre is köszi

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Próbálom nem éltetni a warezt a blogon. Esetleg olyan keress, hogy Win7 Loader 🙂

   Üdv.B.

 55. levaigergo Says:

  Szia.nekem egy olyan kérdésem lenne hogy most windows 7 van a gépemen és szeretném a helyére visszatenni a windows xpt
  van is cd-m de amikor megpróbálom a kezdésnél bebootolni akkor nem lát semmit a gép.
  ha már bent vagyok a rendszerben és onnan próbálom bootolni akkor elinditja a cd-t de a telepítést nem engedi.és ezt már több xp cd-vel kipróbáltam.esetleg a biosban kell állitani valamit?
  hogyan tudom feltelepíteni az xp-t a 7 helyett?
  válaszod előre isköszönöm
  Szia
  Gergő

  • pcinfogb Says:

   Szia Gergő!

   A BIOS-ban állítsd be az optikai meghajtót, hogy az legyen az elsődleges helyen. Tehát, hogy arról bootoljon.

   Üdv.B.

 56. levaigergo Says:

  Szia.
  Le tudnád légy szíves pontosabban írni mit állítsak be?
  mert arra van állítva hogy a cd-ről bootoljon de semmi.
  az egyik ismerősöm azt mondta hogy a biosban kell állítani valamit mert a windows 7 és vista után valami átállitodik.ha meg amikor már beléptem és innen bootolok akkor meg látja a lemezt kiirja a telepítést,további tudnivalók a telepítésről,egyéb feladatok végrehajtása meg rendszerkompatibilitás vizsgálata.
  ezek közűl csak a telepítést nem engedélyezi.ez miért van kérlek segíts nagyon fontos lenne

 57. levaigergo Says:

  Azt nem irja ki.
  amikor beteszem a cd-t akkor még gombot se kell megnyomnom és akkor elég sok üzenet megjelenik olyan mintha az f,gmeg ezeket a meghajtókat telepítené fel és akkor a legvégén mindig kiirja hogy a meghajtó nincs telepitve.
  innen azt se tudom hogy mit kezdjek meg hogy ez miért jön be.
  még az egyik srácnak volt hogy vista volt a gépén és azért nem engedte az xp-t mert azt irta ki hogy az operációs rendszer az régebbi mint ami most van a gépén.
  én ezt nem értem

  • pcinfogb Says:

   Lényegtelen, hogy milyen op. rendszer volt a gépen, ha Win7, ha Vista, olyan nem létezik, hogy azért ne engedje feltenni az XP-t, mert az régebbi.
   Ha nem írja ki azt, amit az előbb linkeltem neked képen, akkor pedig a BIOS-ban nincs beállítva bootoloásra a CD meghajtó. Tudnál esetleg egy képet adni arról, hogy milyen boot beállításaid vannak?

 58. levaigergo Says:

  Sajnos képet azt nem tudok de leírom ami ki van irva:
  Hard disk boot priority : press enter
  first boot: cdrom
  2 boot: hard disk
  3 boot : cdrom
  password check: setup
  hdd smart: dissabled
  limit cpuid max to 3:disabbled
  no execute memory protect: enabled
  cpu enchanced halt: enabled
  cpu thermal:enabled
  full screne logo:enabled
  init display: pci

  ezek vannak.
  de ha innen nem engedi akkor ha elinditom a rendszertonnan miért nem?
  elvileg onnan is kellene neki nem?

  • pcinfogb Says:

   3 bootnál tedd át valami másra, mert a 2 CD ROM bezavarhat. Ha úgy sem lesz jó, akkor lehet a jumperek nem állnak jól. SATA-s, vagy ATA-s a hardod és a CD olvasód?

   A rendszerből indított telepítésnél is kell a jó beállítás.

 59. levaigergo Says:

  így sem jó
  mind a kettő ata

  • pcinfogb Says:

   Aha, ha ATA, akkor az jó 🙂 Akkor nézd meg a jumpereket, hogyan állnak. A CD meghajtó legyen a master, a hard meg a slave.

 60. levaigergo Says:

  aha.és azt hol tudom megnézni?:)

  • pcinfogb Says:

   Lőttem pár képet, hogy könnyebb legyen megmutatni…
   Nézd meg a képeket először is:
   http://picasaweb.google.com/csikosbela86/ATA_jumper#
   Pirossal bekarikáztam, hogy hol van a jumper (az a szürke kis pöcök a tűkön). Azt kell master helyzetbe tenni. A CD olvasódon írni fogja, hogy melyik a master állás, ezt mutatja a 2. kép.
   Ugyanígy van a hardon is (3. kép). Tehát CD olvasó legyen master és a hard a slave.

 61. levaigergo Says:

  Most hogy szétszedtem láttam hogy mind a kettő sata de ha meg megnézem a rendszerben ott meg ata van.
  ez hogy lehet?lehet ez a baj?

  • pcinfogb Says:

   Nem baj… de lete Serial ATA-nak írja. Mindegy… Akkor próbáld azt, hogy az alaplapon a SATA 1 foglaltba rakod a CD olvasót és a SATA2-be a hardot. SATA-s elemeknél így van megoldva a sorrend.

 62. levaigergo Says:

  átdugtam de semmi

 63. levaigergo Says:

  most ki irta hogy a program le van blokkolva kompatibilitási problémák miatt idáig legalább eljutottam 🙂

 64. levaigergo Says:

  ezt amikor beléptem a rendszerbe és inditom az exe fájlt
  ha meg bekapcsolom a gépet és onnan bootolom akkor valami dr-dost ir ki közben meg hogy installing de a végén meg dr-dos:a:\>

  • pcinfogb Says:

   Huh… hát nagyon, de nagyon ritkán előfordul, hogy az XP telepítésnél kell a SATA-s hardnak egy illesztő program, amit floppyn lehet beadni neki. Én jó sok gépet csináltam már, de eddig mindösszesen egyszer találkoztam ilyennel. Emlékszem is, hogy egy ASUS A7N8X-E Deluxe alaplap volt és egy 120-as Hitachi SATA-s hard. Azt gyanítom, hogy neked is ez lehet a baj…

 65. levaigergo Says:

  és akkor mit tudok most tenni?
  cdről nem lehet megcsinálni?
  mert floppym az nincsen sajnos
  valami megoldást tudsz nekem mondani?

 66. pcinfogb Says:

  Floppyra kell tenned azt az illesztőprogramot, vagy beszereznek egy olyan XP-t, ami tartalmazza. Az SP3-as XP-k javarészt minden ilyet tartalmaznak már.
  Mást javasolni nem tudok, mert már gyakorlatilag mindent körbejártunk.

 67. levaigergo Says:

  amit fel akarunk telepiteni az windows xp homeedition sp3
  melletem van haverom az ő gépén se lehet megcsinálni nála is ua mint nálam

 68. pcinfogb Says:

  Valami buherált XP? Tehát nem gyári? Ha már nem gyári, akkor szerezzetek be Professionalt, az tuti tartalmazza 😉

 69. levaigergo Says:

  akkor gyorsan letöltünk 1et.
  meddig leszel?
  mert majd még lehet kelleni fog segítség

 70. pcinfogb Says:

  Most mennem kell, 10 után leszek csak…

 71. levaigergo Says:

  még abban tudnál segiteni hogy hol tudnám letölteni ahol teljesen jó vanés minden működik rajta mert feleslegesen nem akarok rosszat leszedni.
  meg még 1 kérdés:ujrairhato dvdre ki lehet irni?és milyen formátumbairjam ki?

  • pcinfogb Says:

   Piratebay-en biztosan találtok jó verziót.
   Újraírható DVD helyett sima DVD-t ajánlanék vagy CD-t. A fórmátum… telepíthető 🙂 Ha iso, akkor a tartalmát írd ki, nem magát az iso fájlt.

 72. Golyán István Says:

  Szia volna egykis gondom a win7 bootolásnál bioson keresztül nem olvassa a lemezt de csak a win7-et ugyanis az xpt engedi bootolni mi lehet az oka? A Rendszer. alaplap :Gigabyte M52L-S3p .2magos Proci 4000+. videókártya Gt 430 1G .2G ram.500G vinyó.Paoner író olvasó tudsz nekem segíteni?

  • pcinfogb Says:

   Szia István!

   Kipróbáltad, hogy betetted az XP-t és olvasta, aztán rögtön a Win7-et és azt nem? Ha igen és így nem bootolt a Win7-ről, akkor szerintem a Win7 DVD-vel van a gond. Eredeti vagy virágbolti?

   Üdv.

 73. Zoli Says:

  Szia.

 74. Zoli Says:

  Szia.Nekem is gondom van a telepítéssel a Windows is loading files… folyamat lefut utána viszont a Starting Windows-nál már nem látom a logót
  csak a szöveget utána meg az Install Windows ablakból nem látok semmit csak egy kék paca a kép egyedül a kurzor kivehető mintha a grafikus elemke nem lennének megjeleníthetők!

 75. barna19 Says:

  szia!most szantam el magam a win7 telepitesere,de lenne par kerdesem,
  1.honnan tudok drivereket letolteni(realtek,nVidia)
  2.eleg-e a gepem(2.4GH intel xeon dual core,2GB ram,80GB HDD,128 mb nVidia quadro x4)
  3.hol tudnam megnezni h mihez vannak driverek alapbol a win7ben?
  elore is kossz!!!!!!!!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   1.- A gyártók weboldalai. Pl. a graf. kártyád nVidia, akkor irány az nVidia weboldala
   2.- Bőven elég 🙂
   3.- A Microsft weboldalán ha van ilyen, akkor ott kell lennie. Habár ilyen listáról én még nem hallottam.

   Üdv.

 76. gabesz1982 Says:

  Hello!

  Segítséget kérnék én is!
  Szeretném feltenni a win 7 -et én is de…
  1.Amikor elindítom a telepítést el is indul de aztán bejön egy kék képernyő és ott megáll nem csinál semmit…
  2.a gépem az biztos jó rá azt le ellenőriztem…
  De ezt most xp mellé kell tenni?Nekem nem kellenne két op rendszer csak egy…
  köszi ha tudsz segíteni!!!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   1.-kék képernyő, mint, amilyen a telepítési képernyő, vagy valami hiba üzenetes kék képernyő?
   2.-nem muszáj. Amikor telepíted a Win7-et, akkor törlöd a partíció tartalmát, amin az XP van.

   Üdv.

 77. Kenpachi Says:

  Hello !
  Lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem windows 7 ultimate van fent immáron 1 éve, és mostanság kezd kicsit belassulni illetve nehezebben tolt be mindenhol a Grafika illetve nagyon laggol a gépem néha. netemmel semmi gond nincsen gépem sem rosz maximum a 8800 GT Vidikarim lehet kicsit örég, de nem hinném.Nah az lenne a kérdésem hogy hallottam emberektől ha űjrateszem Win7-emet és nem akarom törölnia másik 2 meghajtóról a cuccokat akkor miután újratettem nem fogja felismerni a többi meghajtót a gép. Mennyi igazság van ebben ? És ha van esetleg benne valami akkor nem lehet ezt valhogy elkerülni, mivel nincsen kedvm megint leszedni kb 400 GB-nyi cuccot 🙂
  Előre is köszi !

  Csao

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Nekem is 8800GT-m van, annak semmi köze a lassuláshoz, max. játékok esetén nem elég már.
   Ez a meghajtó törlés dolog nem igaz. Nem fog eltűnni és pláne nem lesz olyan, hogy nem ismeri fel. 100 felett van a gépek száma, amikre telepítettem már Win7-et és egyiknél sem volt ilyen probléma.

   Üdv.

 78. gabesz1982 Says:

  Hello!

  Hát nem tudom hogy milyen a telepítési képernyő mert odáig szerintem el sem jutok…
  Az jó volna ha törölhetném mert nekem nem kellene két op rendszer…
  Be bootol a lemezről el indul aztán csinál valamit és azután jön be a kék képernyő de semmit nem ír ki illetve nincs a képernyőn semmi csak az egér kurzor jelenik meg és azt tudom mozgatni ennyi…
  akkor nem tom mi lehet gond…
  Te milyen verziót használsz?Mit ajánlasz?
  A 32 meg 64-es verziók nem minden gépre mennek fel?
  Mert lehet hogy 64-set próbáltam volna felrakni és ezért nem indulna el?

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Szinte 100%, hogy 32 és 64 bites rendszert is telepíthetnél… de ha nem lehetne utóbbit, azt akkor sem így jelezné.
   Lehet, hogy a DVD lemezzel, esetleg olvasóval van gond… megeshet, mert ha már az egér kurzor megjelenik, akkor a telepítés elindul, csak nem tudja betölteni, felpörgetni a lemezt. Másik gépen esetleg próba, hogy tuti nem-e a lemezzel van a gond.

   Üdv.
   Ui.: hogy milyet ajánlok? Van több verzió, nem tudom mire használod a géped.

 79. gabesz1982 Says:

  4 szeresen lett meg írva a lemez…
  Esetleg probáljam meg 2 szeresen meg írni hátha avval elbánik?
  Ilyne problémám még nem volt soha sem egy lemezzel sem…
  Hát mire…
  Nagyon csak netezek rajta inkább max 1 komolyabb játékkal játszom de nem mindig…
  szóval nem kell egy komoly verzió…
  Inkább csak kíváncsi vagyok rá milyen is a win 7-t használni:)

 80. pcinfogb Says:

  Á, az biztosan nem megoldás. Szerintem szerezz be egy másikat, lehet amit kiírtál, az épp hibás.

  Milyet: ha csak net+játékok, akkor bőven elég egy alap verziós Win7 is. Bár ha igazán ki akarod ismerni a lehetőségeket, akkor egy Prof. verzió nem árt 🙂

  Üdv.

 81. Kezdő Says:

  Tiszteletem!Az lenne a kérdésem,van egy IBM ThinkPad T42 laptopom,ezen működne a Win7??1GB ram,40GB HDD,64bit

 82. Kezdő Says:

  Oh király,kössz a választ!:)ja,a videokártya csak 32MB ez okozhat gondot??

  • pcinfogb Says:

   Nem, nem gond, hogy csak 32 MB. Az Aero módot nem fogod tudni bekapcsolni, de azzal semmit sem veszít a rendszer az értékéből.

   Üdv

 83. Kezdő Says:

  akkor telepitem:)kösz az infót 😉

 84. Kezdő Says:

  még egy kérdés,bocs hogy ennyit kérdezek:)
  mikor telepitem és nem adok neki internetet,a telepités után tudom majd magyarositani a windows update-ről,(telepités után adok neki internetet),vagy muszály a telepités közben hogy legyen internet kapcsolat?

  • pcinfogb Says:

   Hogy érted, hogy magyarosítani? Ez nem egy játék, hogy tudd magyarosítani. Ha magyart akarsz, akkor magyar rendszert kell telepíteni… Az Enterprise verzióban van csak választási lehetőség több nyelv között.
   Telepítés közben egyébként nem kell a net.

 85. Kezdő Says:

  igen nyelvet szeretnék választani,azt szeretném ha magyar lenne a win7.amit az update-n ki is birok választani,csak az érdekelt kell e net közbe,de mostmár tudom!:)kössz

  • pcinfogb Says:

   Na várj, a frissítésnél azért tudod kiválasztani, hogy magyar, angol… legyen a frissítés, mert több nyelv is van az adott rendszerből. Pl. angol rendszerhez nem megy magyar frissítés. Az a frissítés pedig nem magyarosítás, hanem pl. biztonsági frissítés és hasonló. Magyar Win7-hez magyar Win7 DVD kell.

 86. Kezdő Says:

  Én erről beszélek:http://videosmart.hu/video/windows-7-operacios-rendszer-magyarositasa-egyszeruen

  • pcinfogb Says:

   Érdekes… utána néztem. Erről korábban nem tudtam, de most utána néztem. Valójában ez már mondható magyarosításnak, de ezzel sem lesz magyar teljesen. Ami a másik dolog, hogy ez csak eredeti Windowsnál lehetséges.
   Én most ki is próbáltam, pl. a Vezérlőpultban elég sok minden nem magyar 🙂

   Üdv.

 87. Kezdő Says:

  Jó tudni hogy nem teljesen magyar,én még nem próbáltam,de nyilván nem is fgom mostmár,ha már nem teljesen lessz magyar,jó lessz az angol nyelv! 🙂

  • pcinfogb Says:

   Gondolom idővel lesz ez javítva, de most még nem teljesen magyar. A Start menü, hibák jelzése… az mind magyar, de mint írtam a Vezérlőpultban már nem minden magyar.

   Üdv.

 88. K_Geri Says:

  Helló!

  Windows 7 telepítése során, amikor ki szeretném választani, hogy hova kerüljön fel az új op. rendszer a telepítő nem látja azt a merevlemezt, ahova telepítést el szeretném végezni.
  A gépemben 2 merevlemez van. A régebbin még jelenleg is fut egy SP3-as XP, ezt látja a telepítő, a másik merevlemezt viszont – amelyre fel szeretném tenni a 7-est – nem.
  Tudom, hogy valamit nem jól csinálok, de jelenleg tanácstalan vagyok a “hogyan tovább”-al kapcsolatban. Segítségedet előre is köszönöm!

  Üdv.: Geri

  • pcinfogb Says:

   Szia Geri!

   Hard kiosztással lesz gond. Nézd meg, hogy master, slave jól legyen kiosztva. Esetleg a hard vezérlő beállításokba érdemes keresgélni a BIOS-ban.

   Üdv.

 89. Zakár Gergely Says:

  Hello!!

  Nekem 2x 512-es ramom van benne, de csak 960mb-ot jelez ki.
  De gondolom a xp-m ami foglalja a ramot vagy nem tudom. De amúgy meg lenne az 1024 mb az az 1gb.
  Szerintetek elmenne ezen a gépen??

  Processzor: AMD Sempron 2800+ (1,6-os)
  Ram: 2x 512-es ram (ddr2-s)
  VGA: Integrált eredetileg 64 mb-s de felvidtem 512-re

  A többi mind megvan…
  Kérlek segítsetek.

  • pcinfogb Says:

   Szia Gergely!

   A Win7-nek 512MB RAM elég és a procid is elég neki.

   1 GB memóriád van, de írod, hogy a VGA integrált. Nos, a VGA a memóriát abból az 1 GB-ból veszi le. Tehát, épp azt a 64-et, azért láttál 960-at, mert 64-et a VGA használ. Ha most 512-re állítottad a VGA memóriát, akkor csak a másik 512-t tudod használni.
   Ám, megjegyezném, hogy felesleges 128 MB-tól többet adni a VGA-nak a géped többi adata alapján. Semmivel sem lesz jobb a gép teljesítménye ha a VGA-nak több RAM-ot adsz.

   Üdv.B.

 90. Zakár Gergely Says:

  Köszönöm a segítséget, akkor tehát működne a win 7 a gépemen.
  Köszönöm mégegyszer !!!

 91. józsi Says:

  hello! feltelepitetem a win7 32 bitet ,minden jol sikerűlt csak az volt a baj ,hogy nem volt internetem se hangom ,mikor a gép automatikusan kereste a netet es a hangot ,kaptam egy kis ikont amiben azt irta hogy nemtaláhato mint ha nem ismerte volna fel az alaplapomat rendesen .

  Várom a segitségeteket.
  Kösz elöre is ””’

 92. józsi Says:

  elfelejtetem a gép adatait leirni,,tehát
  2.4Ghz intel pentium
  768 Mb ram
  160 Gb hdd
  VGA———-nincs, csak az alaplapomon az integrált 8 mb-os
  az alaplap öreg lekelet töltenem ultimate boot cd-ét és azon kereszűl birtam csak bebootolni a win 7 est,de nem birom a netet sehogy sem meg csinálni

 93. józsi Says:

  csak még egy kérdés neharagudj,
  hogyan tudom feltelepiteni miröl ,lekell töltenem az alaplapom driverét a netről win7 re? mert nincs cdém az alaplapomhoz

  • pcinfogb Says:

   Nézd meg az alaplap gyártóját (Pl. Asus, Gigabyte…) és a lap típusát, aztán keress rá a gyártó weboldalán.
   Ha nem tudom a gyártót és típust, akkor vedd le a ház oldalát és nézd meg az alaplapon, tuti írja.

   Üdv.

 94. Balázs Says:

  Szia!

  Hozzád fordulnék segítségért. Win7 van a gépemen, szeretnék MELLÉ egy winxp-t tenni másik partícióra. Ugyanis van egy TV kártyám és win7-en zavaros a kép, viszont win7drivert sem találtam rá (Stlab PCI 7130). Szeretném kipróbálni xp alatt is. Éppen most próbálgatom a Microsoft Virtual Pc 2007-et, de már 50 perce telepíti a win XP-t(csak a file-okat másolja). Úgy látom ez sem jó megoldás. Segítésged előre is köszönöm.

  Balázs

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Először XP-t kell telepíteni egyik partícióra, majd a Win7-et egy másikra és akkor választható lesz mindkettő. Fordítva nem megy.

   Üdv.

 95. józsi Says:

  köszönöm szépen !!!!

 96. Balázs Says:

  Értem. Microsoft Visual Pc-ről vélemény? Feltelepítette az xp-t, viszont valami nagyon gagyi videókártyát ismert fel, talál S3Trio…Ez mitől van?

  • pcinfogb Says:

   Az nem MS Virtual PC akar lenni? Már mint XP mód Win7-en? Az nem rossz cucc, akár próbálható is a TV kártya.
   Ha nem a megfelelő VGA-t találta meg, akkor telepítsd fel a helyes drivert. Alapértelmezettként megesik, hogy nem a megfelelő drivert települ, lévén, hogy neki csak az a szándéka, hogy láss valamit a képernyőn 🙂

 97. Balázs Says:

  Köszönöm válaszod, ha melót letudtam, kipróbálom és megosztom veletek a fejleményeket 🙂

 98. Ferike Says:

  Szia
  windows 7 helyett visssza szeretném rakni az xpét és azt a hibaüzenetet kapom hogy:A program levan blokkolva kompatibilási problémák miatt.
  Mért van ez?

 99. kisfari Says:

  Helló

  Remélem tudsz segíteni nekem.Van egy HP Compaq NX7010 típusú laptopom amit második gépként használok netezésre és szeretném újra telepíteni csak a gép semmilyen cd/dvd-t nem olvas be.Elkezd dolgozni és egy idő után megáll és nem csinál semmit.Erre a problémára szeretnék valami megoldást találni házilag ha lehetséges.Erre a gépre lehet win7-et rakni?

  Előre is köszönöm a segítséget!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Pendrive-ról lehet telepíteni… De mennyi RAM van a gépben? Mert ha gyári alap verziós és csak 256 MB, akkor nem lehet rátenni Win7-et.

   Üdv.

 100. kisfari Says:

  Szia!

  Sajna nem tudom hogy kell usb-ről telepíteni.Most XP van rajta.
  A számítógép Intel(R) Pentium (R) M
  processor 1600Mhz
  598 MHz, 512 MB RAM

  Hali!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Hát a pendriveról telepítés nem nehéz… Vedd fel velem e-mailben a kapcsolatot és ott bővebben.

   Üdv.

 101. kisfari Says:

  Szia!

  Nem tudom mi az e-mail címed ezért megadom az enyémet.
  bmw0731@freemail.hu

  Hali!

 102. Dávid Says:

  Szia. Van egy Compaq presario CQ61 típusú laptopom. Volt rajta egy windows 7, ami kékhalál következtében meghalt. egyszerűen nem indul. kiírja a compaq, lefut a post s aztán semmi. fekete képernyő.
  Na, akartam újra telepíteni a win7-et… Eredeti home premium. Windows is loading files, stb… S aztán bejön a fekete background és a kurzor. s nem emgy tovább. Mi lehet a baj??

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Nem fejezted be a mondatod, akartad telepíteni… és telepítetted is, vagy már a telepítéskor nem megy tovább?

   Üdv.

 103. Fallen Says:

  Hello!

  Csak annyit szeretnék kérdezni hogy, 20GB szabad hely a C partícion elég e a W7-hez. Mert haverom szerint 30-40Gb szabad hely kell hozzá mert 20Gbnál lassú lesz.

 104. Fallen Says:

  Ok.Köszi.

 105. Windows 7 telepítés… Pendrive-ról! « PCINFO Says:

  […] is, itt is csak a rendszer pendrive-ra helyezését írom, mert a BIOS beállításokat és a rendszer telepítését már korábban […]

 106. horváth béla Says:

  hello. nekm lenne egy problémám a windows 7 el . nem magyar szöveges . s szeretném ha magyr menüs lenne . probáltam már letölteni s nem engedi a telepitést . mut csináljak hogy sikerüljön. elöre is köszönöm.

 107. Schiller Marta Says:

  Marti kerdezi.

  Szeretnem megkerdezni,hogy ismeri-e valaki ezt az oldalt es szerintetek szabad innen rendelni telepito cd windowsra.
  Kósszónóm.
  http://www.softwarebilliger.de/betriebssysteme/windows-7-ultimate-32-bit-multilanguage/

  • pcinfogb Says:

   Szia Márti!

   Én nem ismerem a helyet, de a képen dobozos Win 7 van, ami létezhetetlen, hogy ennyibe kerül. OEM még talán, de az is meggondolandó.
   Egyébként ha már online rendelés, akkor ott a Microsoft oldala, így biztosan azt kapod, amit ott ír.

   Üdv.

 108. Schiller Marti Says:

  Szia!

  Kósszónóm,hogy tajekoztatsz nem igazan ertek hozza azt sem tudom mi az a OEM milyen problemaval jar.Az az igazssag,hogy En nem is tudtam de kopi van a gepemen es most a Microsoft figyelmeztet meg van 26 napom es szeretnek megoldast az eredetiseg ellenórzesnel felajanja 149 euroert a windows 7 et akkor erdemesebb azt megvennem? En Belgiumban elek es ezt vajon honnan kuldik azt sem tudom bocs,hogy ennyit kerdeztem de sokat olvastam az irasaidat es azt lattam Te nagyon ertesz hozza.
  Ha megrendelem kuldik cd et.

  údv. es megegyszer kósszónóm

 109. Schiller Marti Says:

  kosszonom a segitsegedet megfogadom.

  údvózlettel;Marti

 110. tissues Says:

  Szia!
  Segítségre volna szükségem! Az újonan vásárolt notbookomra amin free dos rendszer van próbálom telepíteni a win7-et. El is indul mindaddig amig egyszer csak hiba történik a telepítés során(nem található hálózati kapcsolat). Minden hálózattal kapcsolatos dolgot leellenőrzök és rendben találok de mégis ezt a szöveget írja ki és nem is enged tovább lépni.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   A telepítéshez nem feltétel, hogy a hálózat be legyen kötve. Próbáld meg, hogy nem adsz neki netet. Egyébként telepítő lemez eredeti?

   Üdv.

 111. brit Says:

  Szia, nekem is szükségem lenne egy kis segítségre. Egy Samsung Rv510-es laptopom van, amin rajta volt eredetileg a win7 (64-es), de újra kellett rakni, és utána már egyszerűen nem tudtuk vissza rakni. Először kiírta hogy nem találja a CD-t, aztán miután nagy nehezen megtalálta, és elkezdett tölteni, leállt és nem mozdult a töltés. Senki sem tudja hogy miért, és mivel a laptopon eleve rajta volt a win7, meg sem vettük, viszont amint próbáltunk rá felrakni az 32es Win7 volt. Lehet hogy ez a probléma?

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Visszafelé kompatibilis a cucc, nem szabadna gondnak lenni, hogy 64 bites. Esetleg magával az olvasóval nem lehet gond, vagy pl. a telepítő lemez is lehet hibás?!

   Üdv.

   • brit Says:

    az olvasóval nem hiszem, mert minden Cd-t és Dvd-t olvas, csak ezt nem…és 3 féle telepítő lemezt próbáltunk ki, de egyikkel sem ment : S

  • pcinfogb Says:

   Értem. Egyébként attól, hogy mindent beolvas még a telepítést nem biztos, hogy el tudja végezni. Pl. nekem volt egy DVD íróm, ami kora ellenére nagyon jól írt, de a telepítő lemezeket nem bírta, nem lehetett róla telepíteni. Esetleg ha van mód, akkor külső olvasóval megpróbálni… Mert ha már beolvastam a lemezt, akkor gondolom a BIOS-ban a boot az jól be van állítva.

   • brit Says:

    Köszönöm a választ 🙂 Csak nekem az a furcsa, hogy akkor az Xp-t hogy tudtuk felrakni? Mert az zökkenőmentesen fel ment a gépre.

  • pcinfogb Says:

   Hm… hát ez új infó 🙂 Akkor elvileg az XP sem ment volna fel. Igazából lehet látnom kellene a gépet és többet tudnék mondani, de mondom, kezdetnek talán egy külső meghajtóval csinálni.

   • brit Says:

    Hát sajnos olyanom nincs 😦 Holnap még egyszer megpróbálom felrakni, hátha sikerül, de ha nem, akkor nem tudok vele mit csinálni 😦 Köszönöm a segítséget 🙂

 112. zoltán Says:

  Szia! Windows xp van a gépemen és felraktam a windows 7 home prémiumot de leszedtem és a boot menübe mikor a gépet bekapcsolom a nem létező win 7 is benne van persze hiába akarom elindítani nem lehet kérdésem az lenne hogyan tudom törölni. És még azt szeretném kérdezni hogy win 7-et ide módban felrakhatom-exp mellé. Mikor fent volt a win 7 észrevettem mikor az xp-ét indítottam az indításnál torz lett a hangja,lehet ez a driverek összeakadása?? Válaszodat előre is köszönöm!

  • pcinfogb Says:

   Szia Zoli!

   Szerintem itt a probléma az lesz, hogy egy partícióra pakoltak a 2 rendszert.

   Üdv.

 113. Pataki Péter Says:

  szia!
  azt szeretném meg kérdezni hogy lehetséges-e az és hogyan lehetne, hogy a videókártyámmal (nvidia geforce 460 gtx 1gb) összekötni a monitoromat (Samsung BX2231 fullhd led) és a (acer aspire) laptopomat úgy hogy egy képernyő legyen mind a kettő képernyőből!
  (bocsi de nem tudtam hova írni mert valahova elsuvasztottam az email címedet és nem találtam meg.:/) köszönöm előre a választ, és ha lehet email-ban válaszolj.:) köszönöm! 🙂

 114. Lajos Says:

  Hello bocsi h zavarlak de a win 7-el kapcsolatba lenne 1 kérdésem !
  Fel szeretném raki a gépemre ezt az op rendszert csak nem tudom h futna-e rendesen a gépen xD
  mondom a gép adatait : AMD Athlom(tm)XP 1,09GHz proci, 512, 256 MB RAM 20GB- 160GB vinyó aszem ennyi kell nem ?:D előre is köszi
  Hello!

 115. Lajos Says:

  hello!
  A 32 bites vagy a 64 bites verziója?

 116. Lajos Says:

  ne haragudj h megint zaklatlak még azt felejtettem el meg kérdezni hogy 32MB videókártya elég hozzá?

  • pcinfogb Says:

   A gépigénynél írt részen leírtam mindezeket már, de egyébként igen, elég hozzá… ha támogatja a Direkt X 9-et, akkor elég.

   Üdv.

 117. Róbert Says:

  Hali!
  Én ISO-ban szedtem le a win 7-et,és ha pl nero7 el isoban írom ki lemezre,és mikor beteszem egy másik gépbe bootolni fog,ha a biosban beállítom a gépet bootolásra?
  Válaszodat előre is köszi!

 118. Róbert Says:

  OK,köszi a választ!

 119. Judit Says:

  Szia!

  Szeretném újratenni a gépet, viszont a telepítésnél, mikor rákattintok, hogy telepítés kezdése kiírja, hogy nincs meg valamilyen illesztőprogram és keressem meg a gépen, vagy pendrive-on adjam hozzá. Igazából nem tudom, hogy mi hiányzik neki, mert már volt, hogy újratettem a gépet, ugyanezzel a lemezzel és akkor nem volt semmi baj. Milyen illesztőprogi hiányozhat és mi lehet a probléma?

  A választ köszi előre is:)

  Judit

  • pcinfogb Says:

   Szia Judit!

   Nagyon ritka esetben kell SATA drive a telepítéskor. Ezt kellett volna kapnod az alaplaphoz… Konkrétan milyen gépről van szó?

   Üdv.

 120. lorand Says:

  Hello
  Dualcore 2 suer 2.4 GHz-s proceszorom van, 750 MB ram van, 250 MB videokartya…. szerinted el menne rajta a 7-es ??? Most XP-m van az eleg turhetoen meneget……. elore is koszonom….

 121. lorand Says:

  *2 szer 2,4 GHz, csak el irtam….

 122. Pete Says:

  Sziasztok!

  Rengeteg hozzászólást elolvastam, de nem futottam bele az én problémámba, ezért bátorkodnék rákérdezni, mert sajnos nincs ötletem. Helyzet a következő, minap próbáltam a win7-et feltelepíteni lecserélvén az xp-t,de már a telepítés legelején (partíciók formázása, stb.) befagy a gép vagy ha sikerül ott tovább jutni, akkor a fájlok másolása közben 1-2 perc után kékhalál fogad… Pedig már egyszer telepítettem ezzel a dvd-vel, a minimum rendszerkövetelményeket is bőven túllépem, tudnátok segíteni mi lehet a problémája, mit tehetnék?
  Előre is köszönöm!

  Üdv
  Pete

 123. Mancy Says:

  Hello!

  Az lenne az én kérdésem, hogy: jelenleg XP van a gépemen de most akarom majd leváltani Windows 7-re. Pontosabban SP1-es Ultimate. ehhez hogy lássak hozzá?, Még nem telepítettem gépet, de leírások alapján nem nehéz maga a telepítés. Úgy töltöttem le…. szóval akk részletes leírást kérnék tőled, meg ilyesmi, meg ha kell formatálni akk az hogy megy? vagy azt magától csinálja ha a C-re rakom a W7et? az egész gépet szeretném a D-t is
  Itt az e-mail címem: andris-mancy@mailbox.hu

  Előre is KÖSZI !!!

 124. Klau :) Says:

  Szia!

  Azt szeretném megkérdezni hogy azt meglehet-e oldani hogy pár mappát vagy fájlokat elmenteni és átmásolni a az új rendszerbe ? Mert amikor utoljára volt náluk egyik ismerősöm telepíteni a rendszert mentett le egy mappát amire szükségem volt és újratelepített rendszerbe megvan.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Persze, ha telepítesz rendszert csak annak a partíciónak a tartalma veszik el, ahova telepíted. Pl. ha átrakod a D-re, akkor nem lesz baja 😉

   Üdv.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: