Online pendrive

Igen, van ilyen… és még elveszteni sem lehet! Bárkivel, bármikor megoszthatod a tartalmát online. A Dropbxor-ról van szó, ami online tároló és fájlszinkronizáló alkalmazás.
A Dropbox 2008 eleje óta létezik, és azóta egyre sikeresebb. Mindenféle dokumentum, zene, vagy akár videó is megosztható ezen az oldalon. A regisztráció ingyenes és pillanatok műve…

Vágjunk is bele a közepébe, és látogass el a Dropbox weboldalára!


A képek nagyíthatók!

A regisztráció egy kissé bénán van megoldva, ugyanis ha végigböngészed az oldalt, akkor nem fogsz találni “Registration” vagy hasonló, megszokott feliratot. A jobb felső sarokban lévő “Login” gombra kell kattintanod.

Ha ezt az oldalt kitöltöd, máris kész a regisztráció! Egyébként még a főoldalon le tudod tölteni egy Dropbox programot is. Azon keresztül is lehet regisztrálni, nagyon egyszerű.

A Dropbox program egyébként igencsak hasznos. A telepítése után létrehoz a My Documents-ben (Dokumentumok) egy Dropbox nevű mappát, ahova aztán simán bemásolhatjuk pl. képeinket, majd ha megnézzük az online fiókunkat, akkor ott is jelen lesz. A feltöltés tehát gyors és egyszerű.
Arra is lehetőség van, hogy szinkronizáld az adott dolgaidat. Pl. van egy baráti társaság, mindenkinek van Dropbox hozzáférése és megoldható az, hogy ennek a társaságnak lesz egy közös online mappája, ott pedig megoszthatnak mindent közösen. Ez is egy igen jó funkció.
Alapból 2 GB tárhelyet adnak, de ez akár 100 GB-ig is feltornázható, igaz azért már fizetni kell. No, de lehetőségünk van extra tárhely beszerzésére is. Vannak bizonyos kritériumok, és ha azokat végrehajtod, akkor kapsz extra tárhelyet. Ilyen kritérium pl. a Dropbox program telepítése, vagy egy adat megosztása… tehát olyan dolgok, amiket szinte biztosan meg is csinálnál.
Jó az is, hogy bármilyen operációs rendszeren használható, mivel online működik, de a program is használható minden op. rendszeren. Nem mellékesen még mobilon is használható.
A Dropbox adataidatt megoszthatjuk Twitter-en és Facebook-on is.

A Dropbox tehát egy “mindent bele” online tárhely, amit ráadásul szabadon megoszthatsz és szinkronizálhatsz. Véleményem szerint igen hasznos ez az oldal, és ha nincs kéznél pendrive, akkor végképp jól jön. 🙂

Várom a véleményed! 🙂

Csikós Béla
Én szlogen nélkül is segítek neked!

2 hozzászólás to “Online pendrive”

 1. Tárhely a weben Microsoft módra! « PCINFO Says:

  […] általam ismert webtárhelyek közül eddig a Dropbox volt az egyik legjobb, amiről korábban már írtam is egy bejegyzést… ám most megjött a trónfosztó: SkyDrive! Hogy miért tekintem trónfosztónak? A Dropbox […]

 2. Laci89 Says:

  Én a Qdrive.net -et használom. Nem kinál olyan sok extrát mint a dropbox de pont ezért szeretem mert anyira fapados és egyszerű.
  Regisztrálásnál a free(ingyenes) opciót választva 5GB ingyen tárhelyet ad és hozzá havi 15GB adatforgalmat , a maximális feltölthető fáljméret 1GB, a feltölthető fájlok számát nem korlátozzák.
  Tudom hogy ez nem sok de szerintem aki csak kissebb fájlokat rak rá (pl.:300-400Mb) annak bőven elég.
  Szinkronizálás meg ilyesmi nincs mert mint mondtam ez elég fapados és egyszerű tárhely.
  Csak feltöltőd a fájlokat majd akármilyen más gépen bejelentkezve letölheted. ennyi …..
  Tehát pont úgy működik mint egy hagyományos pendrive.
  Azért van benne néhány egyszerű funkció is:
  – Facebook , twitter és e-mail megosztó gomb is van a fájlok mellet így egy katintással megoszthatod őket.
  -Jelszóval is le lehet védeni a fájlokat(de ez csak a fizetős változatban működik)
  -Ha MP3 fájlokat töltesz fel akkor azt a beépített lejátszóval le is játszhatod.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: