Akkor is leszedlek!

Az elmúlt napokban a blog egyik rendszeres olvasója egy kérdéssel fordult hozzám. Egy weboldalba beágyazott Windows Media Videót (*.wmv) szeretett volna letölteni, de semmilyen módon nem sikerült. Természetesen erre is van megoldás. 🙂
Most bemutatom neked is.

Ez a művelet csak Mozilla Firefox böngészőben és Windows (XP, Vista, Windows 7) operációs rendszer alatt végezhető el. A böngésző verziószáma most nem is lényeges, hiszen teljesen kompatibilisek a kiegészítők a Firefox 1.5-ös verziójától. Tehát csapán kiegészítőkre van szükségünk, de ebből kettőre is.
A weboldalakba ágyazott .wmv fájlok lejátszásához a Media Player Connectivity kiegészítő (Add-on) kell. Az alap verzió nem jó, mert az csak egy sima lejátszó.


(Nagyítható képek!)

A telepítés után a böngészőt újra kell indítani. Ettől kezdve minden .wmv videó a fenti képen látható ablakban jelenik meg. Erre kattintva már nem a böngészőben fogod látni a videókat, hanem a PC-n meglevő Windows Media Player-en.
A másik kiegészítő a Video Download Helper. Ez kell majd a letöltéshez, amit a következőképpen kell csinálni:

Kattints a böngészőben jobb klikkel az egéren, és keresd meg a „Smart naming” opciót, majd ott kattints az „Import” feliratra.

Ekkor a fenti három színből álló animált ikon elkezd forogni, vagy is betölti az importált fájlt (és ha még van más videó anyag, azt is). Kattints az ikon melletti kis nyílra, válaszd ki a letölteni kívánt videót, és egyből a jobb oldali menü fog kijönni. Itt a „Download” szövegre kattintva töltheted le a videót az eredeti fájlformátumban.

A Video Download Helper minden videóanyagot felismer, amit már importáltál, de csak akkor, ha a beépített kiterjesztéseiben nincs benne. Tehát minden más videót is le tudsz ezzel tölteni a netről (sőt, az oldalra lépve alapból be is tölti a letölthető anyagokat). A Media Player Connectivity csak azért kellett, hogy importálni tudd a .wmv anyagot.

Ugye nem olyan nagy dolog ez sem? 🙂

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül is segítek neked!

U.i. Mond el véleményedet, tapasztalatodat a kommenteknél!

2 hozzászólás to “Akkor is leszedlek!”

 1. Károly Says:

  Kösz a bejegyzést, vagyis a segítséget. Nálam a Download Helper mintha másképpen működne. Nem szükséges az Import pont választása, anélkül is elkezd forogni a fájlfelismerést jelző ikon. Viszont ez csak akkor következett be, amikor letöltöttem az általad javasolt Media Player Connectivity programot a Firefoxhoz. Összességében tehát NAGYON sokat segített a bejegyzésed. Kösz

  Szép napot és mindenből eleget.
  Károly

 2. Károly Vajdaságból Says:

  Jó ez a blog! Hónapokkal korábban már olvastam ezt a bejegyzést, és le is szedtem mindkét kiegészítőt, segítségükkel pedig a Pannon TV egyik műsorát. Időközben formatálták a gépemet, eltűnt minden Firefox kiegészítő, én pedig elfelejtettem a letöltés módját. Ekkor jött kapóra ismét ez a blogbejegyzés. Így nekem már kétszeresen is megérte elolvasni ezt a bejegyzést. Ez a két apró kiegészítő nagyon jól teszi a dolgát!

  Kösz, Béla!

  Szép napot és mindenből eleget
  Károly Vajdaságból

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: