Google apróságok, amit sokan nem tudnak…

Azt hiszem, a Google-ról nem kell különösebben mesélnem senkinek, hiszen mindenki tudja, hogy az egyik (ha nem a) legnagyobb webes kereső. Jelenleg már egy csomó más dolgot is fejleszt, többek között böngészőt, vagy közösségi funkciókat… A lényeg viszont a kereső. Sokan nem tudják, de a Google keresője nem csupán egy szimpla kereső. Sok minden másra is használható, habár ezen funkciók rejtve vannak az általános felhasználói felületen. Persze ennek ellenére teljesen legálisak. Most 4 Google kereső trükköt mutatok be, amivel a Google keresője már több mint kereső.

A Google eldugott trükkjeit bármilyen böngészőben használhatod, tehát nem szükséges pl. a Google böngészőjét használni. Nincs gépigény, rendszer igény, csak legyen net.

Időjárás-előrejelzés

Nem kell megvárni a TV-ben az időjárás-előrejelzést, nem kell a neten böngészned és olyan oldalak után keresned, ahol találsz egy normális időjárás-előrejelzést, mert a Google alapból kínálja neked. A keresés egyszerű! A következőt kell beírnod a Google keresősávjába:
weather város/falu neve az ország rövidítése. De nézzünk néhány példát:


(A képek nagyíthatók!)

Fontos megjegyeznem, hogy mindig az adott ország nyelvén add meg a falu vagy város nevét, és persze ne felejtsd el az ország „jelzését” sem, tehát rs, hu, nl… A keresés egyébként nem minden helységre működik, de mint a fenti képen is láthatod, az egészen kis falvak, vagy nagyobb városok időjárás-előrejelzése is működött. Ennek ellenére az adatbázis nem teljes körű, de állandóan bővül.

Számológép

Ha épp nincs kéznél egy számológép, és nem akarod keresgélni az op. rendszeren belül, akkor egyszerűbb számítások elvégzésére a Google keresője is alkalmas.

Összeadás, kivonás, szorzás és osztás végezhető el a Google számológépével. Sőt, amíg csak ezt a 4 jelet használod, addig bármilyen bonyolult képletet kiszámol a Google.

Pl. 123+456*789/951. A pláne a dologban, hogy a zárójelek kihagyása nélkül az adott képlet megfelelő zárójel használatát is elvégzi. Kellemes opció ez is.

Térkép

Rákereshetsz városokra, falvakra, amihez a Google keresője a Google Maps (Térkép) segítségét nyújtja. Végül is egy Google Térkép keresés egyszerűbben. A használat az időjárás előrejelzéshez hasonlóan működik, csak itt a weather szó helyett a map szót kel használni, pl. map Subotica rs

Az eredmények megjelenítésekor, ha a képekre kattintasz, akkor egyből a Google Map fog megjelenni, a keresett helységet megjelenítve.

Sporteredmények

A sporteredmények megkeresése nagyon egyszerű. Mindössze az adott csapat nevét kell beírnod a keresőbe és a Google megjeleníti a legutolsó mérkőzés eredményét és a következő meccs dátumát. Például: Manchaster United

Ez egy új opció, sok korláttal. Sajnos még szinte csak foci eredmények ellenőrzésére jó, csak a bajnokságon elért eredményeket mutatja… Tehát az európai kupák meccseit nem jelzi.

Az összes találatra jellemző egyébként, hogy a számítógépen használt nyelvre fordítja. Keresni viszont a leírottak alapján érdemes. Ezek a rejtett trükkök jelenleg azok, amik felénk is használhatók. Hamarosan elérhető lesz bizonyos termékek ár alapján történő keresése, vagy éppen szaküzletek direkt keresése. Előző dollár és euró alapon már elérhető, de sajnos csak külföldön ér valamit a használat. Utóbbi a közeljövőben lesz elérhető… de számos más dologgal is elő akar rukkolni a Google. Addig is türelem, egyszer ide is elér a jó 😀

Remélem, mutattam néhány érdekességet, és várom a véleményed! Te milyen Google funkciókat használsz?

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

5 hozzászólás to “Google apróságok, amit sokan nem tudnak…”

 1. Károly Says:

  Gugliék már mindent tudnak rólunk. Azt is kitalálják, hogy számolni vagy számot keresni akarunk-e. Ha ezekhez még hozzárakjuk azokat az alkalmazásokat, amiket csak úgy elébünk tolnak, akkor láthatjuk, hogy valójában már nem csupán keresőről van szó, annál sokkal több!

  Nyugodtan mondhattad volna róla azt is, hogy “a legnagyobb” kereső, mert (legalábbis a magyar nyelvterületen) biztosan a legnagyobb!

  A kérdésedre válaszolva: Sok alkalmazást használok. Nagyra tartom:
  https://www.google.com/analytics/
  http://images.google.hu/
  Tool: URL Builder – bloggereknek nagyon jó!

  Szép napot és mindenből eleget!
  Károly Vajdaságból

 2. vastag Says:

  Hát valóban sok hasznos dolgot tud a Google, melyek közül sokat nem is használunk, mert nem is tudjuk, hogy létezik.
  Köszi a bejegyzést !

  Szép napot !

  PS. Az időjárásra én a met.hu -t szoktam használni.

 3. pcinfogb Says:

  Károly: Az Analytics most különösen jó, ez az új felület nagyon jó és sokkal könnyebben kezelhető. Valóban jó Google alkalmazás.

  Vastag: van szerbiai időjárás előrejelző is: http://vreme.yubc.net/prognoza3dana.php?kv=1&idg=225&idz=1&idf=5881
  Szinte bármelyik város és falut mutatja, meg pontos is. Viszont a Google is az 🙂

  Kösz a kommenteket uraknak 🙂
  Kellemes hétvégét, B.

 4. vastag Says:

  Valóban jó a szerbiai előrejelzés is. Köszi !
  De a met.hu – n látom a műholdas felvételt is fél óránként…és egy nyári záport könnyű észrevenni…annak haladását is le lehet követni….és Szerbia azon része még benne van a képben, ahol én lakom.
  Csodás dolgokat tudhatunk meg az internet világában ! Szinte mindent ami érdekelhet egy embert.
  Köszi a választ !

  Szép napot/estét !

  VLaci

 5. Google érdekességek ismét… « PCINFO Says:

  […] érdekességek ismét… Írta: pcinfogb Egy korábbi bejegyzésemben épp arról írtam, hogy állandó fejlesztések mennek „gugliéknál” és most is […]

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: