Egy kis csinosítás 1. rész

Sokan vannak úgy, hogy szeretnék egy kicsit kicsinosítani, megszépíteni, egyénibbé tenni az asztalukat (PC-n, nem a konyhában :D). Valójában ez nem nagy feladat, mára már csak elképzelés kérdése az egész. Amit a felhasználó megálmodik, az már szinte biztosan véghez is vihető.
Mai bejegyzésem egy több részes sorozat első része, amiben az ikonok lecserélését mutatom be.

Sok esetben pusztán az ikonok cseréjével is feldobhatod az asztalt. Cseréld ki a régi, már unalmassá vált ikonokat, válassz a háttérhez illőeket, amik kifejezik az aktuális hangulatodat is!

Töltsd le, vagy készíts saját kezűleg

Na, de honnét is szerezd be az ikonokat? Készíthetsz vektorgrafikus programmal – pl. CorelDrow! – , vagy képszerkesztővel – pl. PhotoShop – A letöltéshez az egyik legnépszerűbb “gyűjtő” hely a Devianart. Itt a keresőbe csak be kell írni, hogy icons, icon packs… és már válogathatsz is kedvedre. Regisztráció nélkül is keresgélhetsz. Egyéb hasznos oldalak:

Rocketdock
Iconspedia
Freeiconsweb

Ezen a négy oldalon már biztosan megtalálod, amit szeretnél. Letöltés után nézd meg, hogy *.ico vagy *.png kiterjesztésűek-e az ikonok. Windows op. rendszerek csak *.ico kiterjesztésű ikonokat engednek használni. Amennyiben *.png ikonjaid vannak, egy kis kitérőre lesz szükség. Ha *.ico kiterjesztéssel készült ikont szedtél le, vagy hoztál létre, akkor a következő részt ugord át.

Átalakítás *.png-ről *.ico-ra

A Windows tehát csak *.ico kiterjesztésű ikonokat használ, ezért a *.png kiterjesztésűeket át kell alakítani.
Látogass el a Convertico weboldalára, ahol fő oldalon egy kis leírás van, kattints a “Get started” gombra és máris tallózhatod is be *.png ikonodat. Válaszd ki alul, hogy *.png a Files of type-nál. Így csak a *.png ikonok lesznek láthatóak.
A kiválasztás után katt az Export gombra. Itt válaszd ki felül az Icon fület, majd alul pipázd ki az Original size opciót. Ezután Save as, válaszd ki, hova akarod menteni, és kész is. Így alakítsd át a többi ikont is, ha szükséges.

Az ikonok cseréje

Nem nehéz feladat. Válaszd ki egyik a cserére szánt ikont az asztalon, vagy ha nincs kint, akkor húzd ki oda a ctrl gomb nyomva tartásával a Start menüből, vagy ahol épp van…


Nagyítható képek!

Jobb klikk az ikonra, majd válaszd ki a Properties opciót. A megjelenő ablakban kattints a Shortcut fülre, majd alul, középen a Change Icon gombra. Azután kattints a Browse gombra…

…és tallózd be a kívánt ikont.

Ezután láthatod a Change Icon ablakban az új ikont díszeleg. Kattints az OK-ra, majd a következő ablakban az Apply-ra, majd OK. Kész is, már új köntösben az ikon!
Ezzel a módszerrel az összes ikon kicserélhető.

Ugye, hogy nem nehéz? Várom a véleményed!

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

3 hozzászólás to “Egy kis csinosítás 1. rész”

 1. Károly Says:

  Ez a Converticon.com egy nagyszerű ötlet, és sokat segít a fejlesztőknek. Egy nagyobb projekt részeként hozták létre, és a művelet, mármint a png átalakítása ico-ra után, többet is megtudhatsz a fejlesztésről. Az átalakítás valóban pofonegyszerű és pillanatok műve. Valójában az ikoncsere teljes folyamata egyszerű. Azt hiszem, aki egyszer belekóstol, máskor sem tud ellenállni a csábításnak, és gyakran átkozmetikázza az asztalt.

  Kösz, Béla! Jó téma! Sokat segített.
  Károly Vajdaságból

  • pcinfogb Says:

   Hello!

   A convertico-com valóban nagyszerű. Egyszerűen megoldható az *.icon-ra való konvertálás és PC-től függetlenül, telepíthető program nélkül működik.

   Kösz a kommentet!
   Üdv.Béci

 2. Egy kis csinosítás 2. rész « PCINFO Says:

  […] kis csinosítás 2. rész Írta: pcinfogb Egy korábbi bejegyzésem folytatásának szánom ezt a bejegyzést. Akkor megtanulhattad, hogy honnét szerezhetsz be új […]

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: