Van itt minden, kérem szépen!

Több olvasómtól kapok mostanában a Windows 7-el kapcsolatos levele. Ebből is azt látom, hogy sokan áttérnek erre a rendszerre, aminek örülök, hiszen kiváló. Ám sokan nem boldogulnak egyből az „új” rendszerrel. Ha közéjük tartozol, akkor ez a bejegyzés neked szól!
Ha nem találod a Windows 7-ben a levélküldő alkalmazást, vagy éppen a videó szerkesztőt, akkor se csüggedj. Ezek a programok alapból nincsenek a Windows 7-el, de a Windows Live csomagban mind megtalálhatók. Ezt szeretném most bemutatni.

A Windows Live tartalma

A Windows Live több programból álló kiegészítő csomag az op. rendszerhez. A Live a következő programokat foglalja magába:
Mail (Az előző rendszerekben Outlook Express néven szerepelt, levélküldő program.)
Toolbar (Internet Explorer-hez kiegészítő. Megkönnyíti a Hotmail fiók kezelést, alkalmas képek, videók megosztására.)
Writer (Blogbejegyzés-szerkesztő. Együttműködik a legnagyobb blogrendszerekkel, pl. Word Press, Blogger, Live Journal..)
Családbiztonság (Ezzel a programmal beállíthatjuk, hogy kiskorú családtagok milyen oldalakat nyithatnak meg a böngészőben.)
Messenger (Vagy is MSN, a Windows rendszerekben ismert csevegő program)
Fotótár (Képnézegető online megosztási lehetőséggel.)
Movie Maker (Egy kiváló videó-szerkesztő, akár igényesebb videók elkészítésére is jó.)
Microsoft Silverlight (Ez a böngészőkbe beépülő modul. és a multimédiás tevékenységet segíti, gyorsítja… Hasznos alkalmazás.)

Telepítés

A telepítés nagyon egyszerű. Látogass el a Windows oldalára és a letöltések menüpont alatt lesz a Windows Live. Letöltheted külön is a programokat, de ha egyszerre többet szeretnél letölteni, akkor válaszd a Windiws Live Essentials-t. Katt a letöltésre. Miután letöltötted a fájlt, indítsd el:


(Nagyítható képek!)

Először előkészületeket végez a telepítő (felső kép), majd kiválaszthatod miket szeretnél letölteni (alsó kép). Amely programok esetleg már telepítve vannak, azokat az alsó képen látható zöld körben kis pipa ikonnal jelöli a telepítő. Amit pedig telepíteni szeretnél, azt felül csak pipázd ki. Ezután válaszd a „Telepítés gombot” és a telepítő leszedi neked az internetről a kívánt programot.
Miután ez kész, a rendszer nem igényel újraindítást vagy egyebeket, azonnal használható lesz minden program.

A Windows Live „csokor” teljesen ingyenes. Gyárilag azért nem találhatóak meg ezen programok a rendszerben, mert előfordulhat, hogy van aki másik programot szeretne használni ezekre a feladatokra. Ekkor pedig felesleges, hogy legyen egy gyári verzió, amit nem is használ. Így a Windows készítői meghagyták azt a lehetőséget, hogy mindenki maga döntse el, hogy mit szeretne használni a számítógépén. Véleményem szerint ez egy igen jó megoldás.

Remélem, ezzel is könnyítettem a Windows 7 ismereteken. Várom a véleményed.

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!


%d blogger ezt kedveli: