Az átalakítás nagymestere!

A napokban szükségem lett volna rá, hogy zene és videó fájlokat alakítsak át, de épp csak videó átalakító volt a gépemen. Gondoltam keresgélek valami új programot, habár vannak erre alkalmas programjaim, de hát mindig jön ki valami újabb és jobb. 🙂 Nem túl hosszas keresgélés után rátaláltam az Oxelon Media Converterre, ami egy hihetetlenül okos és egyszerű kezelhetőséget nyújtó média fájl konverter… ráadásul ingyenes!

Vágjunk is bele a közepébe! Látogass el az Oxelon MC weboldalára és a „Download Converter” gombra kattintva töltsd le a programot. A letöltési gomb alatt elolvashatod, milyen videó és audió formátumokat, valamint kódeket tartalmaz – ha esetleg érdekel… – habár ez felesleges, mert gyakorlatilag az összes olyan formátumot és kódeket támogatja, ami manapság használatos.
A program mindössze 3,1 MB, ami a tulajdonságaihoz mérten nagyon jó.
Miután a programot letöltöttük telepítsük. Telepítés után azonnal felkínálja, hogy leszedhesd a program egy kiegészítőjét, ami 1,4 MB és beépül a programba. Ennek letöltését én ajánlom, ezzel lesz teljes igazán a program.

Audió fájl átalakítása:

Ha mindennel készek vagyunk, akkor keressünk pl. egy zeneszámot és alakítsuk át, ahogyan szeretnénk:


(Nagyítható képek!)

Az átalakításhoz nem kell külön megnyitni a programot, lehet a fenti képen látható módon is. Ettől egyszerűbb már nem is lehetne. 🙂 Csak jobb klikkel menj a kiválasztott zeneszámra, majd a „Convert to Audio” menüpontra és csak annyi a dolgod, hogy kiválaszd, milyen formátumra szeretnél átalakítani a zeneszámot.

Miután kiválasztottad, megnyílik a fenti képen látható ablak. Itt beállíthatod hova akarod menteni (Browse), vagy éppen a zene minőségét (Audio felirat alatt), de hozzáadhatsz további zeneszámokat (Add Files), ha egyszerre többet szeretnél átalakítani. Ha minden beállítás megvan, akkor kattints a „Conversion” gombra és pár pillanat alatt átalakítja. 🙂

Videó fájl átalakítása:

A videó fájlok átalakítása is ugyanúgy működik, mint az audió fájlok átalakítása.

Válaszd ki szintén jobb klikkel az átalakítani kívánt videót, csak most a „Convert to Video” menüpont alatt, válaszd ki, milyen formátumba szeretnéd menteni a videót.

Az audói fájlok átalakításánál is ez az ablak köszön vissza, csak itt most több beállítási lehetőségünk van, hiszen nem csak a hangot, de a kép minőségét is (Videó szöveg alatti rész) beállíthatjuk. A többi tejesen ugyanaz, ugyanúgy kell további videó fájlokat hozzáadni, a letöltés helyét megadni… tehát mindent ugyan úgy kell.

Lényegében ez egy igen kicsi, de okos átalakító program, Windows XP, Vista és Windows 7 alatt tökéletesen működik. Úgy vélem, aki gyors és hatékony megoldást szeretne a zenéi és videói átalakítására, neki az Oxelon MC igen jó barátja lesz.

Várom a véleményedet!

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

7 hozzászólás to “Az átalakítás nagymestere!”

 1. Károly Says:

  Ismét egy jó program és egy nagyszerű bejegyzés! Ezekből az átalakítókból elgé sok létezik, és nem is egyértelmű számomra, hogy mikor melyiket kellene használni. Ebből a bejegyzésből pedig azt látom, hogy ez a kérdés immár nem kérdés. Lehetséges, hogy az Oxelon a pillanatnyi legjobb megoldás?!

  Béci, kösz a bejegyzést! Tényleg szlogen nélkül (vagy szlogenennel) segítesz!

  Szép napot és mindenből eleget
  Károly Vajdaságból

  • pcinfogb Says:

   Köszönöm 🙂 A konverterre nem mondom, hogy a legjobb, hiszen nagyon sok olyan van biztosan, amit még nem ismerünk, de az Oxelon egy igen jó átalakító program.

   Üdv.Béci

 2. Tallós Áron Says:

  Nagyon jó program, a legnagyobb előnye, hogy egyben video és audio konverter is. Amikor konvertálnom kellett, minden formátumra más programot kellett keresnem és letöltenem, de ezzel nagyjából meg is oldódnak a problémáim, hiszen ez egy hihetetlenül okos szoftver. Sok időt spórol meg az ember, ha olvassa a blogot, hiszen hasznos bejegyzéseket kapunk mindig 😛
  Köszönjük a segítséget 🙂

 3. vastag Says:

  Jó a program amit ajánlottál, kipróbáltam. Így, hogy elmondtad nekünk, most már egyszerű a kezelése is. Amit hiányolok, hogy lecsökkenti a képfelbontást 300x-ra. De lehet, hogy csak én nem tudom rendesen beállítani. A FormatFactory programot használtam eddig, de ha a rezoluciót is meg tudnám őrizni, akkor az Oxelon-t választanám,ez sokkal jobb program.
  Köszi !

  Szép napot !

  VLaci

  UI Vissza lapozok ahhoz a bejegyzésedhez, ahol a hűtést magyaráztad nekünk…ebben a kánikulában lehet, hogy szükség lesz rá.

 4. vastag Says:

  Igazad van, köszi !
  Jó kis program !!

 5. Nem a méret a lényeg, de mégis… « PCINFO Says:

  […] a méret a lényeg, de mégis… Írta: pcinfogb Néhány bejegyzéssel ezelőtt média konvertáló programról írtam, ami beépül a rendszerbe és bármikor egyszerűen és gyorsan elérhetőek az opciói. A […]

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: