Csak úgy sütnek a levelek!

Hm… Google… hm… Microsoft… mostanában ha valami webes felületről van szó, akkor e két cég igencsak odatesz magáért. A Microsoft levelező rendszerének felhasználói, a statisztikák szerint, igen szép számban pártoltak át a Google Gmail levelezőjéhez, és nem is oktalanul. A Microsoftnak tehát lépnie kellett, és így megjött az új Hotmail!

Az új Hotmail-ről a Microsoft ugyan beszámolt május 19-én a felhasználóknak, de a frissítés nem ment azonnal, sőt nem is egyszerre kapta meg az új levelező rendszert mindenki. Mostanra viszont már mindenki az új felületen barangolhat.


(Nagyítható képek!)

Gyakorlatban az újdonság varázsát „csak” a dizájnban veheted észre. A Hotmail felületre lépve a fenti képen látható általános információkról beszámoló felület fogad. Megtudhatod ki milyen újdonságokat csinált, és innen lépdelhetsz az egyéb funkciókhoz is.

A levelező felületre lépve már látszik, hogy igen szépen átrendezték a felületet. Sokkal letisztultabb és felhasználóbarát lett. Mindemellett gyors. Van olyan gyors, mint a Gmail, és ez nem kis dolog.

Az új rendszer és az egész levelezés sokkal jobb, mint korábban. Nem sikerült pl. egyetlen spam levelet sem a „Beérkezett üzenetek”-hez juttatnom, mindet felismerte és a „Spam” mappába rakta. Ez igen dicséretes.

A Microsoft készített egy promóciós videót, ahol bemutatja az új Hotmail-t. A videó angolul van!

Van 1-2 dolog, amit, azt hiszem, érdemes kiemelni. Ilyen pl. a képek kezelése a levelezőrendszerben. A fenti videón megtekintheted, mennyire profi és látványos ez a funkció.

Szintén egy nagyon hasznos dolog, hogy a Hotmail felismeri a videómegosztókat. Tehát pl. ha van egy YouTube link a levélbe, akkor annak miniatűr képét megmutatja a rendszer, és rákattintva a Hotmail-en belül nézheted meg a videót. A fenti videón illusztrálom is.

A levélírás felület is változott (ha csak keveset is) jó irányba. Megkaptuk ismét a teljes szövegszerkesztő funkciókat, és újdonság gyanánt oldalt elérhető az emóció box, ahol számos hangulatjellel fűszerezheted a leveled.
A mellékletek kezelése maradt (még) és sajnos egyelőre a feltöltendő melléklet korlátozása is maradt 10 MB, de hát erre jó a Sky Drive… az viszont már egy másik történet. 🙂

Összességében kellemes meglepetés a Microsoft-tól az új Hotmail. Biztonságos, gyors, felszerelt és dizájnban sem az utolsó. Kell még valami? Neked mi a véleményed?

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

Egy hozzászólás to “Csak úgy sütnek a levelek!”

  1. Károly Vajdaságból Says:

    Olyan áldatlan helyzetben vagyok, hogy párhuzamosan használom a Hotmailt is és a Gmailt is. Azért áldatlan, mert a két levelező felület éppen annyira hasonló, hogy könnyű összekeverni. Gyakran megesik, hogy a mellékletek csatolása, vagy az előző/következő levél funkciót nem ott keresem ahol van… 🙂 Az viszont tényleg tetszik, hogy a képeket a levélolvasás közben, a felület elhagyása nélkül is megnézhetem. Tetszik, hogy ezt videón mutattad be. Valójában most láttam,hogy az általam csak mezei felhasználó szinten kezelt rendszer mennyi mindent tud, amit eddig ki sem próbáltam. Hasznos volt ez a bejegyzés is. Kösz.
    Szép napot és mindenből eleget
    Károly Vajdaságból

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: