Egy kis csinosítás 2. rész

Egy korábbi bejegyzésem folytatásának szánom ezt a bejegyzést. Akkor megtanulhattad, hogy honnét szerezhetsz be új ikonokat és, hogyan használhatod fel azokat.
Mai bejegyzésem témája már jobban a dizájnra koncentrálódik. Bemutatok neked egy olyan programot, amit szinte az egész rendszered témáját átszabhatod kedved szerint.

Az átalakításhoz mint említettem szükséged lesz egy programra, ami a WindowBlinds nevet viseli, ami a Stardock műhelyéből származik. A programot itt tudod eltölteni. Sajnos a teljes program nem ingyenes, az ingyenes verzió 30 napig használható. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy a lejárat előtt letörlöd, majd újra telepíted, akkor ismét 30 napig használható 😉

Miután leszedted és telepítetted, nyisd meg. A fenti képen látható kezelőfelületet fogod kapni. Alul a „menüben” tudod elvégezni a különféle dizájnra vonatkozó beállításokat.
Az első fül (pirossal bekarikázva a képen) alatt a különféle témák közül tudsz válogatni.

A 2. fül alatt az előzőleg kiválasztott témán belül elérhetők még különféle stílusok is.

A 3. fül alatt a színeket tudod beállítani. Többek között az adott téma/stílus színét is.

A „Textures” fül alatt hasonló beállításokat tudsz elérni mint az előző fülnél, csak itt előre megadott (vagy saját készítésű) mintákat adhatsz a témád/stílusod hátterének.

Az 5. fül alatt a háttérképet adhatod meg. Vannak előre megadott hátterek is, de akármilyen másikat is használhatsz.

A „Fonts” fül alatt a betűkészletet állíthatod kedvedre. Azt itt megjegyezném, hogy magyar rendszer esetén nem mindegy milyen betűstílust használsz, mert nem minden betűkészlet tartalmaz ékezetes betűket és akkor „szétcsúszhatnak” a dolgok.

A 7., vagy is a „Transparency” fül jó móka 🙂 Itt beállíthatod a témád, az ablakok, sőt minden dizájn elem áttetszőségét. Érdekes dolgokat lehet művelni.

Az utolsó fül alatt az ablakok hátterét tudod állítani különféle mintázatokkal.

Ha mindent beállítottál, akkor aktiváld a beállításokat a bal felső sarokban lévő „Apply changes” gombbal.

Egy jó háttérképpel, ikonokkal és ezzel a programmal azt hiszem egész kellemes küllemű kezelőfelületet tudsz majd létrehozni (mint pl. a fenti képen is látható).

Egyelőre ennyi a csinosításból, de koránt sincs vége 🙂 Próbáld ki és mond el a véleményed.

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

9 hozzászólás to “Egy kis csinosítás 2. rész”

 1. Narancsik Attila Says:

  na pontosan erre volt szükségem… 🙂
  köszi!

  üdv:N.

 2. Tallós Áron Says:

  Kissé bonyolultnak tűnik, sajnos nem tudok kipróbálni, mert XP-t használok az elavult hardvereimnek köszönhetően, a zsebpénzem meg jelenleg egy új kerékpárra spórolom 😛
  Esetleg a jó öreg XP-hez nem tudnál valami hasonlót? Jelenleg a Royale témát használom, azon belül a Royale Noirt, de ez nem változtat szinte semmit sem. Használtam már régen valami Vista Skint, de egy idő után a túl sok hibaüzenet miatt Windows újratelepítés lett a vége :S
  Szóval nincsenek jó tapasztalataim e téren, ezért nem is nagyon próbálkoztam a dologgal…

 3. Pintér Zsolt Says:

  Sziasztok én egy nagy segítséget kérnék én nagyon unom ezt a sima unalmas windows-t és valahogy jobbá akarom tenni látom sok képen hogy valaki az ikonokat kör alakba eltudja helyezni de pl itt ebben a topic-ba a lila képen látom hogy valaki a plafonra rakta az ikonokat ilyet hogy lehet megcsinálni??? kérlek segítsetek!

 4. Pintér Zsolt Says:

  Szia köszönöm a Segítséget már próbálom is ! 🙂

  Egy kérdésem még lenne hogy az icon változtatásokra nincs valami gyorsabb mód mint az az internetes mert nagyon unom 😀

 5. Pintér Zsolt Says:

  nagyon csúnyák lettek azzal az átalakítóval az ikonok már nagyjából olyan a Windows amiennek elképzelem csak az iconokat kéne szépre cserélnem 😦

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: