Nem kell fizetned a szoftverért, ha nem akarsz

Nem, nem arról fogok írni, miként törhetsz fel szoftvereket, vagy hogyan juthatsz hozzá azokhoz. De még csak arról sem, hogy a jövő héttől kezdve minden program ingyenes lesz. 🙂 Erre egyelőre nem kell alapozni, mert nem valószínű, hogy bekövetkezik.

Ehelyett teljesen ingyenes programok tárházát ajánlom figyelmedbe. Itt kedvedre válogathatsz, és még fizeti sem kell!

Tulajdonképpen egy weboldalról van szó, ahol az ismert fizetős programok helyett ingyenes alternatívákat ajánlanak. Ez az az oldal: osalt.com

Az oldal angol nyelvű, de nem igényel túl nagy angoltudást. Ám, ha még is szükséged van fordítóra, akkor a Google fordító ingyen a rendelkezésedre áll. 🙂

Baloldalon, a „Software directory” felirat alatt egy csoportosítás található. Mivel az ingyenes szoftverek nevei többnyire nem ismertek, így kicsit zavarban lehetsz… de fel a fejjel! A jobb felső sarokban van egy kereső mező. Ha beírod egy fizetős szoftver nevét, akkor megkapod az ingyenes megfelelőinek listáját is.
Például vegyük a Photoshop-ot:

Kaptam egy leírást a PS-ról, majd (a zölddel jelölt) „Open source Photoshop alternatives” szöveg alatt megtalálhatók a PS ingyenes megfelelői. Minden alternatívának van leírása, így kedvedre válogathatsz, kiválaszthatod, ami neked a legmegfelelőbb.

Hiszem, egy hasznos megoldás ez az oldal azok számára, akik nem szándékoznak kalóz szoftvereket használni. Linux rendszerrel kombinálva teljesen ingyen, mégis kiváló rendszered lehet, de ha megveszel egy Windows op. rendszert, akkor is csak azért kellett fizetned, mert a programokból van ingyenes is.

Te sok ingyenes szoftvert használsz? Én pl. amikor rendszert telepítek, olyankor általában ezen az oldalon fellelhető ingyenes alternatívákat ajánlom. Kíváncsian várom a véleményed.

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

Kedves olvasók!

Ma délután elutazok és vélhetőleg csak hétfőn délelőtt érkezem majd haza. Értesíteni szeretnélek benneteket, hogy ha hozzászólást hagytok, esetleg csatlakoznátok az oldalhoz, akkor azt csak hétfőn tudom megválaszolni/visszaigazolni.

Megértésetek köszönöm és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!


%d blogger ezt kedveli: