Középpontban az ikonok

Avagy: Egy kis csinosítás – 3. rész

Ha nem szereted a változatosságot, ha nem akarod, hogy a PC-d úgy nézzen ki és úgy viselkedjen, ahogyan neked leginkább megfelel, akkor ez a bejegyzés nem neked szól! Ha viszont szívesen babrálod a géped csak azért, hogy látványban vagy viselkedésben felfrissüljön, ha neked a látvány és gyakorlatiasság is számít, akkor szánj rá néhány percet, ami alatt elolvasod ezt a szöveget.
Ehhez a csinosításhoz semmilyen kiegészítő program nem kell, a Windows 7 operációs rendszer önmagában is rávehető, hogy többet hozzon ki magából. Azonban ez a lehetőség sincs a felhasználó orra elé téve. Én megmutatom, amit a programozók “elrejtettek”.
A tálcán levő ikonokat akár középre is igazíthatod.

Alap esetben a tálcán a Windows „gömb” (a Start gomb) mellé kerülnek az ikonok. De ez nem szabály. Íme a megoldás:

A középre igazítás lépései

1) Hozz létre egy tetszőleges nevű új mappát az asztalon: jobb klikk az egérrel, majd New (Új)/Folder (Mappa).2)
Jobb klikk a tálcán, majd Toolbars (Eszköztárak)/New Toolbar… (Új eszköztár…).

3) A felugró ablakban add meg a mappa elérési útvonalát, tehát Desktop (Asztal)/”az imént készített mappa” és kattints a Select Folder (Mappaválasztás) gombra.

Amennyiben mindent jól csináltál (amiben biztos vagyok), meg fog jelenni a tálcán a mappa, amit létrehoztál.

4) Klikkelj ismét a jobb egér gombbal a tálcára, majd vedd ki a pipát a Lock the taskbar (Tálca zárolása) felirat elől. (Megtörténhet, hogy ez nálad már eleve így van. Ez esetben ezt a lépést kihagyhatod.) Ekkor a lenti képen piros nyilakkal bejelölt „fogáspontokat” kapsz.

5) Fog meg a most létrehozott mappád előtti fogáspontot, és húzd a Start gomb mellé. Ezután az ikonok előtti fogáspontot told addig, amíg az ikonok középen nem lesznek.

Ha mindent jól csináltál, akkor a fenti képen látható eredményt fogod látni. (Az új mappa balról, az ikonok középen.)6)
Kattints a mappád nevére, majd vedd ki a pipákat a Show Text (Szöveg megjelenítése) és a Show title (Címsor megjelenítése) opciók elől. Ezzel kikapcsoltad a mappád láthatóságát.

7) Immár törölheted az asztalról a most létrehozott mappát.

8 ) Utolsó lépésként zárd le a tálcát: jobb klikk a tálcán és Lock the taskbar (A tálca zárolása) opció elé kerüljön ki a pipa. Az eredmény pedig a fenti képen látható. 🙂

Némi leleményességgel, akár több részre is feloszthatod az ikonokat… 😉 Erről azonban majd máskor. Addig mond el, kérlek, mi a véleményed erről? A blog olvasói kíváncsiak a véleményedre.

Üdvözlettel,
Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

2 hozzászólás to “Középpontban az ikonok”

 1. Károly Vajdaságból Says:

  Szép a háttérképed!
  Kipróbáltam a középre igazítást, és sikerült. Lépésről lépésre követtem az útmutatódat, és gond nélkül eljutottam a célhoz.
  Kösz az ötletet.
  Szép napot és mindenből eleget!
  Károly

  • pcinfogb Says:

   Ennek igazán örülök és köszönöm 🙂
   A képet pedig innét letöltheted ha már tetszik:

   Kellemes napot, B.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: