Dobd el az egeret!

Minden operációs rendszerben találhatók úgynevezett gyorsbillentyűk. Ezen billentyűkombinációk egy adott program gyorsabb előhívására hivatottak.
Alap esetben viszont nem mindenhez érhető el, illetve nem minden programhoz/alkalmazáshoz érhető el gyorsbillentyű. Vagy mégis?

Létezik egy WinHotKey nevű program, ami alkalmas arra, hogy gyakorlatilag bármilyen programhoz/alkalmazáshoz gyorsbillentyűt rendelj.
A program teljes egészében ingyenes, letölteni itt tudod.

Miután letöltötted telepítsd. A telepítés semmilyen nehézséget nem okoz, normál telepítés.

A telepítés után a programot elindítva 2-3 oldalas ismertetőt fogsz kapni, ami csak az első indításkor jelenik meg. Ebben az ismertetőben röviden és tömören leírja a program használatát angolul.

Az ismertető végiglapozása után a fenti képen látható módon fog elindulni a program. Mint látod, a már alap gyorsparancsokat is mutatja a program + a WinHotKey program gyorsbillentyű parancsát, ami a Win+Ctrl+F11.

Új gyorsbillentyű parancsot a file „New Hotkey…” gombra kattintva tudsz csinálni. Ekkor a fenti képen látható ablak fog megjelenni.
Először is a „Browse” gombra kattintva keresd ki a programot, amihez parancsot akarsz rendelni…

… és ha azzal meg vagy, akkor válaszd ki (pipázd ki) a fő gomb(okat), ami az Alt, Shif, Ctrl és a Windows gomb lehet. Ezután adj hozzá egy betűt az „Along with the key:” lenyíló listából.

A program abból a részből is okos, hogy ha már egy programhoz rendeltél egy billentyűparancsot, akkor az már alapból nem lesz elérhető másik programhoz.

A billentyűparancsod lementve meg fog jelenni a listában.

Hogy fut-e a WinHotKey nevű program, az op. rendszer az értesítési területen jelzi.

A WinHotKey-t igen hasznos programnak tartom. Lényegesen gyorsabb billentyűparancsokkal elérni egy-egy programot/alkalmazást.
Mond el, neked erről mi a véleményed!

Üdvözlettel,
Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

3 hozzászólás to “Dobd el az egeret!”

 1. Károly Vajdaságból Says:

  Azt hiszem, ezt kipróbálom! A programokban is sokat használom a billentyűparancsokat, valahogy rááll a kezem. 🙂 Ez különösen érvényes a Quark-ra és a CorelDraw-ra. Csak hát meg kell tanulni ezeket a parancsokat is… Ha most minden programomhoz rendelek egy-egy betűkombinációt, akkor lesz mit megjegyezni… Azt láttam a te bejegyzésedben is, hogy a program nevéhez köthető betűt használtál. Így könnyebb lesz.
  Ez ismét jó bejegyzés! Kösz.
  Szép napot és mindenből eleget!
  Károly
  pályázati szakértő

  *************************************
  Pénzt szerzek, amit vissza sem kell fizetni!
  *************************************

  • pcinfogb Says:

   Gyorsabb tud lenni, mint egérrel bóklászni.
   Mint írtad is, én úgy használom, hogy az adott program kezdőbetűje+Ctrl, Alt, Shift, esetleg Windows gomb. Könnyen megjegyezhető… néhány programig 😀

   Üdv.

 2. szello61 Says:

  Kedves Béla !
  Nagyon sok okos ötletet adtál a leírásaiddal.
  Köszönöm, hogy ezeket megosztod velünk.
  Üdv
  szello61

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: