7 Twitter kliens tesztelésen (2. rész)

Újabb 4 Twitter klienst teszteltem, így, az előző bejegyzésben közölt hárommal együtt, már hét kliens közül választhatsz. Érdemes mérlegelni, hogy mire van szükséged, és melyik felel meg leginkább az elvárásaidnak. Most is, mint már megszokhattad, elmondom a teszteléssel szerzett tapasztalataimat, hogy neked már ne kelljen ennyit vergődni ezzel. 🙂

Seesmic

Letöltés!

A Seesmic 8 MB nagyságú. Nem új programról van szó, nagy népszerűségnek örvend, szintúgy, mint a TweetDeck.

Egy és több cellás bontásra is képes. A Seesmic sem csak Twitter kliens. Használható még Facebook-hoz, LinkedIn-hez, Buzz-ra és még néhány hasonló portálra.
A Seesmic dizájnja nagyon kellemes, szépek az animációk is mozgatáskor, és simán, akadás mentesen és gyorsan működik a program.
Már alapnak mondható, de tud kép és videó megosztást, link rövidítést és fordítót alkalmazni.
Van negatívum is a sok jó dolog között. Bejelentkezéskor ugyan azt írja, hogy a felhasználónév+jelszó segítségével lehet belépni, de a felhasználónév helyére az e-mail cím kell, amivel regisztráltál a Twitter-re. Ez még OK, ám a bibi, hogy ha túl hosszú az e-mail címed, akkor nem lehet beírni. Maximum 20 karaktert tud fogadni. Így tehát vagy csinálsz rövidebb e-mail címet (ha szükséges), vagy nem használod a programot. Szerintem ez nem kis baki, hiszen maga a programra semmi panasz nincs.

blu

Letöltés!

A blu egy 13,5 MB-os kliens. A tesztben szereplők közül a legnagyobb. Ebből azt lehetne sejteni, hogy ez nem lesz kis dobás. Hm…

Nos, aki a méretből ítél, az most csalódik. A blu egy kis kompakt „édibédi” Twitter kliens. Sima, egy cellás bontásra képes csak. Animációkban, megjelenítésben viszont nagyon ott van.
Majdnem mindent tud, amit a „nagyok”… Tehát kép és videó beszúrási lehetőség és linkrövidítés is van. Fordító azonban nincs. Van viszont egy nagyon jó kereső benne. Címszavakra, mondatokra kereshetsz rá a korábbi csiripjeidből.
A gyorsasággal sincs gond. Szerethető program.

tweetc

Letöltés!

Alig pár száz kilobyte-os programról van szó.

A tweetc egy DOS ablakban futó Twitter kliens. Így aztán dizájnból nem kell sokra számítani és másból sem. A program azon kívül, hogy megjeleníti a csiripeket és enged válaszolni, semmit sem tud. A tweetc tehát inkább egy erős poén, mint sem a célra alkalmas program.
Megjegyzem, hogy eme alapfunkciókat sem tudtam mindig ellátni, ugyanis többször kifagyott nálam a program.

Echofon

Letöltés!

Az Echofon szintén pár száz kilobyte-os program, és böngészőben (csak Mozilla) használható add-on.

Egy cellás bontás, de a magasság állítható. Kis, kompakt cucc, kellemes kezelőfelülettel. Videó és képfeltöltő, fordító és egyéb extrákat nélkülöz, viszont van linkrövidítés.
Új csirip esetén értesít, mint mai bejegyzésemben a tweetc kivételével mindegyik kliens. Gyorsasággal nincs gond, viszont negatívum, hogy a frissítés minimum 1 perc. Elkélne benne egy „live update”.

Most kellene megmondani, melyik a legjobb… de ilyen nincs. Pici hiba mindenhol van.
Ha választanom kellene, akkor biztosan a TweetDeck és a Seesmic közül választanék. Ha viszont nem akarsz több cellás bontást használni, akkor egyértelműen a blu a számodra megfelelő program.
Nos, hogy döntöttél?

A bejegyzés 1. része!

Üdvözlettel,
Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

6 hozzászólás to “7 Twitter kliens tesztelésen (2. rész)”

 1. 7 Twitter kliens tesztelésen (1. rész) « PCINFO Says:

  […] A bejegyzés 2. része! […]

 2. zone3120 Says:

  nálam egyértelműen a TweetDeck a nyerő, imádom, h nem kell lógjak a Facebookon és a Twitteren, nem kell frisítgetnem, hanem bármit csinálok a gépnél rögtön felugranak a posztok 🙂 viszont pár napja azt vettem észre, hogy ha megnyitom a programot, az eddigi több órára visszamenőleg összejött frissítések helyett csak kb az elmúlt 1 órától hozza be. :(( másnál is fennáll ez a probléma? reggelente amikor elindítom a gépet, tök jó volt eddig, h vissza tudtam olvasni az egész éjszakai anyagot, most meg fel kell menjek ezért külön a Facebook oldalára ami az én lassú gépemen nagyon akadozva töltődik be.

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Esetleg frissítsd a TD-et, mert nekem pl. nem volt ilyen gondom. Esetleg nem állítottál át valamit?

   Üdv.

 3. zone3120 Says:

  próbálkoztam már az FB oszlopom majd az account eltávolításával, az egész program újratelepítésével de így is ugyanez a helyzet. 😦 most éppen 9:30-as időpontú a legalsó Facebook poszt az oszlopomban, holott máskor előző nap estére visszamenőleg megjelenített mindent. fogalmam sincs, hogy mi okozhatja, nem állítottam át semmit. elképzelhető, hogy a Facebooknál lehet a hiba?

 4. zone3120 Says:

  valószínű, hogy az volt a bűnös 🙂 közel 3 hét után helyreállt a dolog, végre! :))

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: