Windows 7 telepítés… Pendrive-ról!

A Windows XP és Windows Vista pendrive-ról való telepítése után bemutatom neked, hogyan kell a Windows legújabb verzióját, a Windows 7-et pendrive-ról telepíteni.

Fontos megjegyeznem, hogy mint az XP és Vista estében is, itt is csak a rendszer pendrive-ra helyezését írom, mert a BIOS beállításokat és a rendszer telepítését már korábban leírtam

A pendrive-ra helyezés!

A Windows 7 rendszert is először a pendrive-ra kell tenned a telepítéshez. Ehhez szükséged lesz egy MBRWiz nevű alkalmazásra(és persze egy minimum 4 GB-os pendrive-ra). Ezt töltsd le. A könnyebb használat miatt javaslom, hogy NE tedd mappába.
Ha ez megvan, akkor nyiss egy DOS konzolt. A szokásos módon, a keresőbe csak írd megy, hogy „cmd” és nyomj egy „Entert”. Mindenek előtt viszont ne felejtsd el leformatálni a pendrive-ot!
A DOS konzol előállt, írd be a „C:\Users\”falhasználó”>” rész után a „d:” (esetemben a „D” partíción volt a program) parancsot, nyomd meg az „Entert” és ezzel a „D” partíción leszel egy pillanat alatt.
Ha már a „D” partíción vagy („D:\>”), akkor írd be a következő parancsot: „mbrwiz /list” és nyomd meg az „Enter” billentyűt. Fontos, hogy a szóközt ne felejtsd ki.
Ekkor kilistázza neked a DOS az elérhető tárhelyeket. A fenti képen pirossal bekarikáztam, hogy melyik a pendrive. Azt meg kell itt jegyeznem, hogy nem minden esetben a „Disk: 1” a pendrive. A „Disk: 0” minden esetben az a merevlemez, amin a rendszer már fent van. Ha bent van egy másik merevlemez, akkor az lesz a „Disk: 1” és a pendirve átvált „Disk: 2” elnevezésre. Általában mindig az utolsó a pendrive. Ez fontos a tovább haladáshoz, azért kell tudnunk, hogy melyik a pendrive számozása. Egyébként a jobb szélen listában a „DL” (Disk Label) jelölés alatt írja a betűjelét is a pandrive-nak, erről könnyen rájöhetsz melyik is az.
A listázás után írd be a „mbrwiz /disk=1 /active=1” parancsot. Ha a pendrive nem a „Disc: 1” helyén szerepel, hanem pl. a „Disk: 5”, akkor a „mbrwiz /disk=5 /active=1” parancsot kell használni. Tehát mindig azt az értéket add meg, ahányas jelölés a pendrive.
Ha ezzel megvagy, akkor nyomj egy „Entert”. Ekkor feltesz majd egy kérdést a DOS: „Are you sure you want to set the partition Active? :”. Ide írj be egy „y” betűt, ezzel aktívvá teszed a pendrive-ot.
Ha készek vagy ezzel, akkor lépj rá a DOS-on belül az optikai meghajtóba, ahol már bent van a Windows7 telepítő lemez (ha még nincs, akkor tedd be). Esetemben a „G” meghajtó volt az, ahol a telepítő lemez bent volt és ezért a „G:” paranccsal tudtam oda belépni. Ha más jelülésű az optikai meghajtónk, az sem baj, akkor használjuk azt a parancsot, pl. „F:”.
Az optikai meghajtóra lépve írd be a következő parancsot: „cd boot”. Ezzel belépsz a telepítő lemezen belül a „boot” mappába.
Ezután írd be, hogy „bootsect /nt60 I:”, ahol az „I” a pendrive betűjele. A szóközökre ismét figyelj. A parancssor beírása után nyomj „Entert” és ha a képen látható felirat fogad , akkor mindent jól csináltál, bezárhatod az ablakot.
Az utolsó dolog, mint a Vista esetében is, csak másold rá a lemez tartalmát a pendrive-ra.
A következő lépésben tedd a pendrive-ot a gépbe ami nélkülözi az optikai meghajtót, kapcsold be, lépj a BIOS-ba és állítsd be a pendrive-ról való bootolást.

Ugye, nem is olyan nehéz? Várom a véleményed!

Üdvözlettel, Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

14 hozzászólás to “Windows 7 telepítés… Pendrive-ról!”

 1. Varga Polyák Endre Says:

  Hello!
  Én nem tudom ntfs fájlrendszerben formázni a pendrive-ot, az nem baj ?

 2. Tóth Zoltán Says:

  szia!
  xp-t is lehet pendriver-ról telepíteni? és úgyan ezzel a progival el lehet készíteni a telepítőt?

 3. (GM)Cry Says:

  üdv

  elkezdtem mindent ugy csinálni ahogyan irtad de elakadtam egy résznél. („Are you sure you want to set the partition Active? :”. Ide írj be egy „y” betűt, ezzel aktívvá teszed a pendrive-ot.)
  ez a lépés megis volt és kaptam egy üzenetet : Error 64: Invalid Paramer e=2
  megtudnád mondani mitkell most tennem?
  itt egy kép is : http://noob.hu/2011/08/13/Clipboard01.jpg
  előre is köszi a segítséget

 4. RaVal Says:

  Szia!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy pl 16 gigás pendrive-ról el lehet-e különíteni egy 4 gigát, akár külön partícióként is, és úgy Win7 telepítőnek megcsinálni? Hogy el lehessen különíteni a telepítőt, és a többi dolgot a pendrive-ról.
  Előre is köszi!

  • pcinfogb Says:

   Szia!

   Lehet, ugyanúgy kell mint ha harodot partícionálnál. Sajátgépre -> jobb klikk -> Kezelés -> Lemezkezelés lehetőséggel tudsz.

   Üdv.

 5. Peti1016 Says:

  Üdv! Nagyon jó a blogod. Elakadtam ahol Cry. Mit csináltam/adtam meg rosszul? Meik részét nézzem át alaposabban?
  Köszönöm a segítségedet! Csak így tovább!

 6. Asti Says:

  Ami miatt ők (és én is) elakadtak, annak az az oka, hogy a leírásban véletlenül “activate”-et írtál az “active” paraméter helyett, kérlek javítsd.

 7. Cucu Says:

  A javítás megtörtént, kösz.

 8. 1NfU Says:

  Sziasztok!
  Nekem sem boot-olt pendrive-ról a probléma pedig az volt, hogy a BIOS-ban nem csak a boot sorrendet kellett átállítani hanem egy másik menüpontban a meghajtók sorrendjét is. A lényeg, hogy a BIOS-ban a létező összes helyen elsődleges legyen a cserélhető meghajtó! 🙂
  Jó munkát!
  (Asus Eee PC)

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: