Termékbemutató: Rosewill RX-DU 101

Az előző termékbemutatómban egy Acer D255-ös netbookat mutattam be neked, most pedig a Rosewill cég RX-DU 101-es merevlemez dokkolója lesz a terítéken.

A Rosewill termékeit Európában csak nem olyan régóta lehet kapni. Én úgy jutottam hozzá, hogy egy merevlemez vásárlásakor ajándékba adták. Egyébként 30 € környékén vesztegetik. 🙂
Az igazat megvallva túl sok reményt nem fűztem a szerkezethez, aztán kellemes csalódás ért…

Maga a dokkoló (fenti kép), 320 gramm, és 4 darab gumitalpon áll, ami jó tapadást biztosít. Elől a cégjelzés található, középen pedig egy nyomógomb, aminek lenyomásával a behelyezett merevlemezt kiszedését egyszerűsítették a tervezők. Felül található egy kék LED, ami a merevlemez működését jelzi, és egy lefelé nyíló ajtó, ahová be kell tenni a tárolót.
2,5” és 3,5”-os merevlemezek is használhatóak a készülékben, de csakis SATA-sak. Régi, ATA foglalatú tárolókat nem tudsz benne használni.

A hátlap is egyszerű, bekapcsoló gomb, áramforrás-csatlakozó és az adatkábel (balról jobbra) csatlakozása található itt.

Tartozékokból nem bővelkedik a készülék, de ami kell, az van hozzá, mint pl. a fenti képen látható adatkábel (USB 2.0)…

… és maga az adapter, amivel áramot adhatsz a készüléknek.

Az USB-s csatlakozásból kiindulva van egy bizonyos sebességkorlát. Természetesen az alaplapra kötve a merevlemez gyorsabb, de lássunk egy gyors tesztet, hogy milyen gyorsaságra képes külsőleg egy adott merevlemez:

Hőmérséklet:

A garanciáról nem eset eddig szó, de ezt is meg kell említenem. A garancia időtartama 1 év. Hasonló termékekhez viszonyítva ez átlagos.
Akinek ilyen termékre van szüksége, annak mindenképp ajánlani tudom.
Remélem, hasznosnak találod ezt a bejegyzésem is, várom a véleményed.

Üdvözlettel,
Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

3 hozzászólás to “Termékbemutató: Rosewill RX-DU 101”

 1. Károly Vajdaságból Says:

  Ismét egy adattárolási megoldás. Emlékeztet a régi rekkekre (= hordozható, fiókos hard kb. 10 évvel korábbról.)
  Szép napot és mindenből eleget
  Károly

 2. [Byte] Says:

  Jóféle 🙂 és a cikk is 😀

 3. Termékbemutató: Compaq Presario CQ56-201EM « PCINFO Says:

  […] nem is olyan régen szintén egy terméket, nevezetesen egy Rosewill RX-DU 101-es merevlemez dokkolót teszteltem, ma ismét egy terméket mutatok be. Ez esetben egy laptopot, a […]

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: