A féktelen alvás titka!

Windows XP, Vista és 7 esetében is megfigyelhető, hogy amikor készenléti állapotra állítod a számítógépet, néha a gép „magától” felébred.
Nem kell sokáig keresni a tettest, hiszen vagy a billentyűzet, vagy az egér használatára ébred fel a gép… De ha nem nyúltál egyikhez sem? Talán szellem van a szobában? 🙂

Nem, nincs szellem a szobában, a ludas a dologban az optikai egér. A billentyűk csak úgy, véletlen nem tudnak lenyomódni, de az egér érzékelője a legapróbb mozgásra is érzékeny lehet, és ezzel felébresztve a gépet.
Szeretnéd az ilyen véletlen ébresztéseket elkerülni? A megoldás nem túl bonyolult, a bevezetőben említette mindhárom Windows rendszernél ugyanúgy működnek ezek a beállítások.

Start/Control Panel(Vezérlőpult)/Mouse(Egér) felületet keresd ki, ezzel kezd.

Menj fent a Hardware fülre, majd alul kattints a Properties(Tulajdonságok) gombra.

A fenti képen látható ablak fogad majd. Válaszd a Power Managemant(Energiagazdálkodás) fület.

Az utolsó lépés, hogy a fenti képen látható kipipázott résznél, vedd ki a pipát. Tehát az Allow this device to wake the computer (Az eszköz felébresztheti a számítógépet) szöveg előtti kis jelölőnégyzet maradjon üresen. Ezután az OK-ra kattintva mented a beállításokat és ennyi. Ettől kezdve az egér mozgására nem fog felébredni a PC.

Várom a véleményed!

Üdvözlettel,
Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!


%d blogger ezt kedveli: