BIOS jelzések, hogy tudd, mi a gond!

Többször hallottam, amikor számítógépet mentem javítani, hogy „valamiért pittyeg a gép”. Megnyugtatásképpen: ez bizony (még) jó jel. 🙂
Minden alaplapon található egy BIOS chip, ami többek között, ha probléma van a számítógéppel, hangjelzéseket is ad. Így könnyen felismerhető, hogy mi a probléma a géppel.

Többféle BIOS létezik, és minden BIOS jelzése más és mást jelent. Létezik pl. Award, vagy AMI (American Megatrend) BIOS, meg számos másik is.
Azt, hogy a te gépeden milyen BIOS van, azt a bekapcsolás utáni első megjelenő képernyőn, általában bal felső sarkában láthatod.
Egy listát készítettem neked, a leggyakoribb BIOS változatok, leggyakoribb hibajelzéseiről. A listát itt tudod letölteni:

BIOS hangjelzések!

Remélem, egyszer hasznát veszed, de az sem baj, ha nem, mert akkor a géped nem romlott el. 🙂

Várom a véleményed!

Üdvözlettel,
Csikós Béla
Én szlogen nélkül segítek neked!

4 hozzászólás to “BIOS jelzések, hogy tudd, mi a gond!”

 1. Szakál János Says:

  Tisztelt Béla.
  Nagyon örülök, hogy akadt valaki, aki ilyen önfeláldozóan segit minket, laikusokat. Nagy érdeklődéssel olvasom bejegyzéseidet, néhánynak már hasznát is vettem.
  Ez utóbbinál valami gond lehet, mert a Word doc. lejön, de csak a bejegyzés szövege van rajta – vagy én nem jól csinálok valamit.
  Üdvözlettel, János.

  • pcinfogb Says:

   Kedves János!

   Elnézést kérek a hibáért, köszönöm, hogy szólt, javítottam. Most már az van a linken, aminek kellett volna eddig is.

   Üdv.

 2. Károly Vajdaságból Says:

  Ismét egy hasznos bejegyzés. Én azonban továbbra is megmaradok azon a szinten, hogy ha baj van, akkor mestert hívok, vagy viszem a gépet a hónom alatt. 🙂 Ettől függetlenül azonban nagyon szeretem ezeket a bejegyzéseket, mert legalább sejtéseim vannak, hogy egyes tünetek mögött mi húzódik meg.
  Szép napot és mindenből eleget!

  Károly
  pályázati szakértő.
  ************************************************************
  Pénzt szerzek, amit vissza sem kell fizetni!
  ************************************************************

 3. szello61 Says:

  Kedves Béla !
  Folyamatosan figyelemmel kísérem a bejegyzéseit..tanácsait Nagyon köszönöm, hogy segít azoknak …köztük nekem is akik nem PC guruk 🙂

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: